Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Fusion: viz moje kalkulace výše. U nás stojí ty díly přibližně stejně.

Midloch: 468 koní z dvoulitru (a to tam je ještě instalované nitro) je dost. Skoro mi přijde, že až moc. Foukaj tam 2,4 baru a ždímou ten motor, co to dá. Jako rekord je to fajn, ale myslím, že to po dohodě s majitelem sníží na řekněme 350 koní, aby to vydrželo. 468 koní + nitro + samosvor nemůže přežít ani převodovka BE, ani poloosy. Jedině, že je to auto na drag race 1/4 míle, resp. 400 m, ale tam pak nerozumím tomu, jak to dostanou na asfalt. Vždyť to musí hrabat na trojku. :myslim

Odesláno

Cena dílů asi bude dle toho, kolik z toho motoru chceš dostat. Pokud chceš jít na těch 400hp nebo kolik tam bylo tak samozřejmě ti z toho motoru zůstane tak akorát blok a možná vana. A auta s takovým výkonem se na trhu pohybují v jiných cenových relacích.

Pokud si chceš sám doma překopat a oturbit motor spíš z nadšení, tak si můžeš koupit základní kit za 2400€ a k tomu ECU i s bezpečnýma mapama pro příslušný motor + nějaká čidla . To je základ a to už tady bylo řečeno že na těch 100 - 130 tis. se dostaneš.

Anebo pak už zbývá jen motor z toho japonce...

Odesláno

Fakir: souhlasím, na nákupy v hypermarketu to auto určitě není. Je to vidět i z průběhu krouťáku. A když se podíváš na video cca 0:12, tak je to vidět jak se ten výkon \"přenáší\". Jako na ledě. Na druhou stranu tam mají více úprav těch samých motorů a s nižším plněním a menším výkonem v rozumějších otáčkách. Dokonce i tu V6 tam mají.

[upravil dne 21/1/10 Midloch]

Odesláno

tom 406: ten kompresor byl na v6 v cupátku jen si vzpomenout kdo to byl ale myslim že ted staví tu 1203. měl to připravený i na předělání na twin turbo ale to už asi nedopadlo

Odesláno
Původně zaslal: Free-style

Diky Strejdakopec , ze si rozjel tohle tema. Uz delsi dobu o tom jen tak premyslim a pocitam co by to vse obnaselo a kolik by to tak mohlo stat.

To co tu napsal Ferry si myslim,ze je velka motivace proto to uskutecnit. Pak te uz asi ani nechyti policejni Pašíci :)

V kazdem pripade kdyby se tu nasel borec co by to dokazal spocitat na kolik by tahle sranda vysla, bylo by to pro dalsi predstavu urcite fajn.

jo to máš pravdu...lé se do něčeho jde když vidíš tyčísla na papíře...:-)ale jak říkám...zatím je to jen zjišťování pro a proti ceny atd...

Odesláno
Původně zaslal: Midloch

Ono by se dalo pro začátek začít s dobastlením turba nebo kompresorem a zkoušet to s nízkým plnicím tlakem ale už tady je překážka že tento motor má místo váhy vzduchu MAP senzor a pracuje jenom s podtlakem v sání. Z toho plyne nutnost začít i s novou ECU a s novým sáním (to plastové by asi nevydrželo).

váhu vzduchiu nemám a sání je alu ale když vidím jak je to náročný tak od toho asi opravdu pustím....příští týden budu dělat svody a asi vyleštím sání po dlouhých večeních chvílích tak to snad bude trochu znát...05 tam dám z prvního auta výfuk bez katalizátoru a snad to bude znát....
Odesláno

MAP senzor není problém, dají se sehnat typy měřící až do 4 barů. Snad všechny programovatelné jednotky umí brát zatížení z MAF, MAP i TPS, záleží jen na konkrétním požadavku a nastavení. Osobně bych u přeplňování vždycky volil MAP senzor, u atmosférického motoru s přímým sáním TPS (z důvodu, že podtlak se tam měří celkem dost nepohodlně) a MAF senzoru (současná \"váha\" vzduchu na principu ochlazování drátku) bych se vyhnul úplně, protože je to dle mého osobního názoru zastaralá technologie, která má tendence být nespolehlivá.

Strejdakopec: hlavně nelešti kanály v hlavě do zrcadlového lesku, jinak zničíš sací ventily.

[upravil dne 21/1/10 Fakir]

Odesláno

kvůli kondenzaci benzínových par na stěnách sání a následnému skapávání na ventily, podpálil bys je... nejlepší je hladkej (bez otlaků z formuy) zabroušenej povrch do matna

Odesláno

Turbo na 1.8 od peugeotu? Uz se to tu probiralo tolikrat... shrnu to do jedne vety: Jestli ches vyssi vykon, tak to prodej a kup auto se silnejsim motorem. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Capy

tom 406: ten kompresor byl na v6 v cupátku jen si vzpomenout kdo to byl ale myslim že ted staví tu 1203. měl to připravený i na předělání na twin turbo ale to už asi nedopadlo

Já vím. dělal jsem si srandu:D Já jem mu zajišťoval a kupoval spoustu dílů na ten projekt včetně kompresoru.

No koukám že je tady spousta teoretiků a nikdo nic nestaví tak asi začnu já. Mám rezervní hlavy na V6 a kdo ví co se s nimi bude teď dít:mrk:mrk

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Turbo na 1.8 od peugeotu? Uz se to tu probiralo tolikrat... shrnu to do jedne vety: Jestli ches vyssi vykon, tak to prodej a kup auto se silnejsim motorem. :papa

tohle potřebuje každej slyšet...pro takovej názro nemusíme chodit daleko...jestli sisi nevšim jsi v sekci tuning a ne prodej.někdo kdo chce dělat tuning chce udělat něco co jiný nemaj...já chci větší výkon..proč někteří tuní Š 120?protože je to slabý auto a každej na sprintu ho hned odepíše ale když vypálíš rybník tímhle třeba corvettě tak je to mazec(to byl příklad)viděl jsem to na vlastní oči....proto chci z míchj 81 kw dostat víc....ale dík za radu:super

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Soutěžní otázka: k čemu je ten velkej výčnělek na kapotě?

k ničemu pokud není pod ním IC. A pokud to fouká někde na svody tak o to hůř! Tak,že bordel pod kapotou a ochlazené svody.

Vyhrál jsem něco?:D

Odesláno
Původně zaslal: Strejdakopec

tohle potřebuje každej slyšet...pro takovej názro nemusíme chodit daleko...jestli sisi nevšim jsi v sekci tuning a ne prodej.někdo kdo chce dělat tuning chce ...

A nemyslis, ze na tom bude neco pravdy, kdyz ti to kazdej rika? Me osobne prijde zybtecny vrazet dvojnasobek ceny auta do upravy motoru a vetsinou za cenu snizene zivotnosti se dostat na vykon V6-ky kterou muzes sehant jen o par tisic draz nez tu 1.8? Pak je otazka jestli upravovat motor o kterem nikdo nic moc neni, byt to 1.8T od VW, ktere se upravuji jak na bezicim pasu, tak budiz. Svuj motor v domacich podminkach patricne neupravis a odbornou firmu nezaplatis. Trochu mi to pripomelo, jak jsem se s nekym dohadoval ze cpat 500 000Kc do favorita je fakt nesmysl, ze za ty prachy by si raci mohl poridit porsche, ale stejne jsem mu to nevysvetcil.

Neber to osobne, jen se ti snazim rozumne poradit. Ten rozpocet 130 000Kc je podle me jeste hodne optimisticky. Ale pokud ches nacpat cca 200 000Kc do auta jehoz vysledna cena bude 70 000,- tak prosim... Nemysli, ze ti to nepreju, pokud rozbijes prasatko a rozhodnes se do toho jit, tak ti budu drzet palec a netrpelive budu procitat tvoje prispevky tady na foru. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...