Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Automaty to tak dělají. Kamarád měl před časem služebního Passata CC s automatem DSG a ten byl schopný při 50km/h ve městě běžně řadit pětku. Horší už to ale bylo, když potom potřeboval výrazněji zrychlit. Než si to převodovka rozmyslela a patřičně podřadila, trvalo to \"věky\".

Odesláno
Tak jsem se dneska cestou z práce bavil tím jak se auto chová na 6-tku. V 85 km nastavený tempomat a auto jede na 6 naprosto plynule a to i když jede do běžného kopce. Žádné vibrace, žádný hluk, úplně pohoda. Tak jsem pro zajímavost vyzkoušel jaké by asi bylo minimum na plynulou jízdu po rovině a motor jede klidně od 75 km/hod. Na kopec to už samozřejmě není, ale po rovině klidně. Takže nějakých 85 je s přehledem ;)

Pokud někomu trpí auto vibracemi při těhdle otáčkách (při těch 85 je to cca 1600) doporučuju zkontrolovat vstřiky a pod.

Ja jsem tak taky jel, jo jde to, ale jezdit na 1550(ja to mam tesne nad 1500, k 1600 se mi to ani nepriblizi)otacek, neni uplne to pravy orechovy.

Auto uplne neprotestuje, ale pro fap je to dobre? A pro dvouhmotu taky? No je to jedno, ja tuhle jizdu do bezneho kopce praktikovat nebudu.

PS: nedavno jsem cetl v nejakem tematu tvuj prispevek, jak doporucujes jezdit na 6ku neco kolem 2200otacek, najednou je uplne v pohode 1500, tak bud je tech 2200ot zbytecnych, nebo tech 1500 neni uplne v pohode...

Odesláno

Klidně mi hoď sem odkaz na to kde jsem doporučoval otáčky 2200, bude zajímavé si to přečíst. Každopádně celá ta dikuse je nesmyslná, jako s každým motorem je třeba jezdit tak aby šel motor hladce, bez vibrací a pod. Jeslti je to momentálně v takových nebo makových otáčkách je úplně jedno. Diskuse o FAPech, dvouhmotách a vypadávání plomb je prospěšňá jen tomu kdo jí užívá, a proč jí užívá, s realitou nemá co dělat. ;)

Odesláno

Mám nově 407 SW 2.0 Hdi s automatickou převodovkou r.v.05 - spotřeba po ujetí 5 000 km je průměr 6,4 - za mě max. spokojenost - jinak 90 rozhodně nejezdím.

Odesláno

o prodlouzenem vikendu jsem byl s plne nalozenym autem na vylete na Morave.

Trasa Plzen-Brno-Vsetin-Ostrava-Vsetin-Cesky Tesin-Brno-Plzen.

Uhrnem asi 1300km.Ve ctvrtek na dalnici zhruba na 45km asi 15minut popojizdeni kvuli nehode.Dnes take ale zhruba ve stejnem miste v opacnem smeru zhruba 30-40 minut.

spotreba konecna 6.1 coz se mi libi a jezdim tak 10-15km nad limitem

Odesláno

Ja mám,teda ukazuje mi palubný PC spotrebu odkedy som kúpil toto auto priemernú spotrebu zima ,leto cca 7000km a podotýkam,že ešte som s ním nebol na dialnici 5,7 l/100km a ak neveríte prihodím aj foto z displeja PC,ale ako to tu už niekto spomínal,tak palubný ukazuje asi o 0,5 litra menšiu spotrebu ako je reálna podľa výpočtov,cena nafty/najazené kilometre/minuté palivo

• O 3 měsíce později...
Odesláno
kto ma automat mohol by napisat kedy radi 5ku a kedu 6ku? vratene spotreby 90 100 110? dakujem

Co sa týka spotreby tak u automatu je to o poznanie viacej.

ja mam okolo 7.5L

vyrobca udáva v meste až 10L. tu su spotreby 407ky.

SPOTREBY HATCHBACK

spotreby40.png

SPOTREBY 407SW

spotreltl.png

[upravil dne 18/8/14 22:01 od JARO333]

Odesláno

Ahojte.

uvažujem do budúcna nad kúpou 407 SW 1,6 HDi prípadne 2,0 HDi (manuál/automat). Mohol by som poprosiť majiteľov akú majú aktuálnu spotrebu s 2,0 HDi pri tachometrovej 90ke na 5. prevodový stupeň a na 6. prevodový stupeň pri 2000 ot./min. Viem, že sú to len informatívne hodnoty, ale dosť by mi to pomohlo pri rozhodovaní.

ďakujem

Odesláno

To je přece nesmysl, musíš vždycky uvažovat jaká je plynulost jízdy a profil terénu. Ustáleně pojedeš 90tkou klidně za 4,7 ale to nic nevypovídá o reálně spotřebě.

Odesláno

Jestli chces tak ti zitra můžu 1.6hdi mrknout kolik je spotreba při te 90km po rovině jinak spotřeba město 5.3l dlouhodoba,dlouhe trasy za 4,6l eko jizda okrsky předpisově (3.8-4-2)

Vyřazuju na nautral není pravda že na rychlost je spotřeba O litru jen to neukazuje a dojedeš méně jinak by motor zdechl bez paliva byly o tom i testy.

Kdybych tam měl chip tak to ještě klesne.Ale každe auto žere jinak i když jedeš stejně.

Motor taha pěkně i plně naložen do chorvatska.

+levnější pojistka

+menší spotřeba

+rychleji se ohřeje

1.6 i 2.0 = kvalita je podobná

Pober si to sám :)

Odesláno

Lukaydo 407

Dakujem, dost by mi to pomohlo, vykonovo by mi 1,6ka stacila, ale rozhodovat bude stav auta a pravdupovediac auto v dobrom stave sa hlada tazko. Spotreba je pre mna dost dolezita

kobli

Map some na mysli spotrebu po rovine, bezvetrie ☺je to Len informative.

Odesláno

Nikdy tu nedostaneš nestrannou odpověď na to jestli 1.6 nebo 2.0, každý bude hájit to svoje...

Já vybíral taky a důvody proč jsem vybral 2.0 jsou následující:

1. 6ti Kvalt - pro mě obrovský rozdíl v komfortu a nejen na delší cesty jak jsem si myslel před nákupem

2. větší robustnější motor běžící v menším zatížení od kterého očekávám vysoký nájezd

3. výkon úměrnější dost těžkému autu

4. nevyskytují se u ní problémy s turbem

Jediné (+) co mi zbývalo pro 1.6 byla spotřeba. Protože ale bylo jediné tak jsem vybral 2.0. Po těch 3 letech bych o jiném výběru vůbec neuvažoval.

Odesláno

Spotreba paliva je pri kupe auta ta najposlednejsia vec, ktoru by som riesil. Ci budes mat o 0,5 litra alebo nech aj o 2 litre vacsiu spotrebu, to nech ta netrapi. Neschudobnies a ani nezbohatnes. Vyhody su tie, ako pisal Koblih. Dvojliter je pre tak tazke auto tak akurat. Hlavne v kopcovitom terene zistis ten rozdiel.

Ale pre pohodovu jazdu po okreskach 1,6 urcite bude postacovat.

[upravil dne 22/8/14 00:15 od Thomashko]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Když už 2.0HDi tak nezapomen koupit sedana pač SW žere víc :D

[upravil dne 22/8/14 10:07 od Chozeluizskuner]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...