Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sníh v garáži

Recommended Posts

Odesláno

Protože jsem vlastníkem garáže, tak parkuji jak vidíte na obrázku.

4b3db49c9eb46.jpg

Přestože před vjetím do garáže auto oklepu od sněhu, druhý den je louže na zemi, která směruje k bližšší stěně v garáži a ta stěna vodu nasává do nějaké výšky. Jak to máte Vy?

Přemýšlel jsem o nějakém starém linu nebo gumě (nová cca 5000Kč) ale tolik se mi do toho nechce vrážet. Máte nějaký tip?

Co třeba nějakou barvou to natřít i bok (cca 20cm od podlahy), nebo nějaký lem nalepit....

Odesláno

Voděodolný nátěry existujou, ale když už je stěna mokrá tak to nemá cenu. Nátěrem to zavřeš a bude plesnivět.

Podle mne nejlepší by bylo vysekat u zdi do podlahy drážku a položit žlab do kterýho by se voda chytala, případně odváděla pryč, ale to už je trochu finančně náročnější. :(

Odesláno

já bych to nedělal ted, až přes léto, jen přemýšlím jak na to

Odesláno

Přesně tak. Nechat to na jaro-léto až to bude pěkně vyschlý a vyhřátý a natři to barvou na podlahy garáží :super Taky mám podlahu natřenou barvou a spokojenost. Pixla vyšla nějak kolem 15 stovek + penetrace a ještě mi trochu zbylo na opravy ;)

[upravil dne 14.1.10 MJSytic]

Odesláno

My sme na hydroizolaci pouzivali takovou cernou sracku od Maris Polaris ... Je naozaj brutalni ... Natrel by sem s tim zem + stenu do urcite vysky, a nehrozi vlhnuti steny...

Pokud chces stenu odizolovat od vlhkostr da sa to aj navrtat a injektazou ... Takto sme to delali i u nas, i u svagra, a funguje to perfektne ... Chemykalie sa da koupit, a pak uz jen radne navrtat a napustit ...

Ale to jen v pripade, ze by to vlhlo este od zeme nebo od sousedu ... Inak bych to taky nechal na leto ...

Odesláno

Od tehle maniku sme mali udelanou i strechu, a prodali nam ten cerny maglajz na podlahy ...

http://www.euroadi.sk/

Presny nazov muzu zistit :D Popripade dodam foto, jak se s tym izoloval i barak :D

Odesláno

No, já si myslím, že s tím žlábkem je to docela super nápad.

Podlaha bude zřejmě betonová, litá, takže já bych se vyříznutí žlábku nebál.

Vyspádování celé podlahy by byl asi dost vopruz.

Nebo bych podél stěny nalepil na zem nějakou lištu, aby se voda nedostala až ke zdi.

Odesláno

Kamarád to vyřešil v garáži tak, že na dlažbu nalepil silikonem lišty, takže auto mu stojí v ohraničeném obdélníku, ze kterého voda odtéká jen kanálkem do odpadu. Předtím se mu také voda rozlévala po celé garáži...

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

No, já si myslím, že s tím žlábkem je to docela super nápad.

Podlaha bude zřejmě betonová, litá, takže já bych se vyříznutí žlábku nebál.

Vyspádování celé podlahy by byl asi dost vopruz.

Nebo bych podél stěny nalepil na zem nějakou lištu, aby se voda nedostala až ke zdi.

jenze ke zlabku to musis stejne vyspadovat.

kdyz uz sekat podlahu, tak bych ji udelel celou poradne.

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Natření podlahy a zdí nemá smysl, voda se mu tam bude pořád držet, jedině zem vyspádovat a udělat odtokovej žlábek;)

Jasne, voda se tam drzet bude, ale nebude presahovat do zdi a ta mu nebude vlhnout :)

Navic co se prace tyce, je to ovela jednoduchsi , jak sekat a zabudovat zlabek ...

Respektive zalezi, jak je ON zrucnej ... Osobne, pokud bych ty garaz nevlastnil, byla by v nejakem najmu, a ja nebyl zrucnej si to udelat sam, tak bych to urco nedelal, pretoze to stoji proste penize, ktere my nikdo nevrati ...

Pokud by garaz byla moje, a nebyl bych zrucnej, tak bych rozmyslal nad naterem.

Pokud by garaz byla moje, a byl bych zrucnej, tak bych se asi na zlabek vybodnul, a celou garaz bych vyspadoval, tj od sten slaby spad smerem do stredu garaze, a pak pokracovat bud k brane, nebo k odtokovemu kanalu pokud tam nejaky je ...

[upravil dne 14/1/10 Lubk0]

Odesláno

Spádování mne taky napadlo, ale jak to chceš jako dělat?

Když na původní betonovou podlaho uděláš stěrku do spádu tak Ti určitě brzy stejně popraská (auto něco váží, nebo něco upadne apod.). A dalších minimálně 5cm betonu + kari síť.... To radši teď vypozoruje kam se mu nejvíc voda stahuje a udělá si tam ten žlábek.

Nebo prostě jen ten nátěr a bude případnou vodu pak honit koštětem ven.

Odesláno

Neviem aku tam mas podlahu, ale beton by sa dal vybrusit do spadu, netreba nic horibilne, len to odohnat od steny... ja mam v garazi na zemi asfalt a v nom vystate jamy ad kolies, voda sa mi pekne drzi v nich:D

Alebo natri podlahu tym sedym svinstvom (teraz si nespomeniem ako sa to vola, nieco podobne je aj v obchodnych centrach na zemi v garazach)... natieral som tym jednemu chlapikovy pivnicu, natres to na stenu aj ako cokel a po stvrdnuti to je ako guma:mrk

Taketo nieco som myslel.... http://www.titan-at.sk/produkty_podlah_teras_striech.html

... s 5kg kyblom musis urobit cokel po celom obvode;)

[upravil dne 14/1/10 Qcko]

[upravil dne 14/1/10 Qcko]

Odesláno

S tou lištou je to dobrý dočasný nápad (do jara), já jsem na zem vytlačil takové housenky ze silikonu - pokud to neukopneš, tak to pomůže.

Spádovat podlahu lze nanesením betonu ve spádu - taky jsem to nechal dělat - osekat dlaždice a dát spád 5 cm a vydláždit. Pozor - od boků doprostřed musí být taky spád!

Odesláno

Spád stačí v pohodě 1cm na 1m délky plochy, o tom nátěru ( jestli tam nechceš mít bazén:D ) bych vůbec neuvažoval, není to řešení pro odvod vody a jen Tě bude štvát že budeš muset pořád vodu vyhánět smetákem ven.

Odesláno

Myslim ze ho nestve, ze musi vodu vyhanet :) Myslim, ze v tej garazi nespava :D Silikonova housenka taky neni zly docasny napad do jari/leta ...

Ako sapdovat ? Ked uz by som robil podlahu, tak poriadne, tj stary beton nekolik cisel vysekat ven ...

Olda hovoril o spadu 5 cm na celu garaz ne na 1 meter :):P

Odesláno

Já vím že myslel 5cm na celou garáž, jen sem to upřesnil;)

právě proto že píšeš :myslim ze ho nestve, ze musi vodu vyhanet , tak píšu i jiný možnosti jak to řešit, ať si vybere sám co je pro něj lepší, je vždycky lepší vědět nápadů víc než jen jeden;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...