Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Má pokojovou teplotu a přesto dokáže tím odpařování vzduch ochladit. Stejně tak nás učili ve skautu když chceš vychladit třeba flašku tak zabalit do mokrého ručníku a dát na sluníčko. Odpařováním voda odebírá teplotu svému okolí, tedy i té flašce. Ale to bylo všechno jako příklad toho že momentě jízdy tedy proudícího vzduchu dochází k rychlejšímu odpařování kapaliny a tedy ke snížení teploty (tváře nebo i trysky ostřikovače) a díky tomu nestačí namíchaný poměr lihové služky a vody k tomu aby ostřikovací kapalina nezamrzla.

A ty vodní klimatizéry jak se jim občas říká, nefungují na bázy toho že se vzduch ochlazuje o vodu, ale tím že se voda odpařuje.

[upravil dne 23/2/10 MotoMoto]

Odesláno

Máš pravdu, ale zamŕza to nie kvôli tomu, že by sa tam extrémne znižovala teplota, ale kvôli tomu, že liehová zložka sa skôr rozptýli ako voda a tým to zmrzne skôr aj pri vyšších teplotách ako je nariedený pomer.

Odesláno

Tváře například lihovou složku nemají a přesto na vlhké pokožce je nižší teplota větší zima při pouděni vzduchu. Neříkám že to tím zamrzá. Můj příspěvek byl vysvětlení toho proč při proudění vzduchu přes vlhké prostředí dochází k snížení teploty orpoti stojícímu automobilu.

Odesláno
Původně zaslal: pro-fil

senzor stěračů je nahoře, dole je gps a senzor světel je na palubovce. Já bych nejradši vyměnil senzor deště za klasický cyklovač. Po debadě s jinými lidmi co mají v autě senzor deště prý nepomáha skoro nic. Prostě je to nedokonalé. A to i u jiných značek aut.

Musím s tebou souhlasit,je to nedokonalé a dělá si to kolikrát co chce,tzn.že když hustě prší tak než si to uvědomí že má stírat rychle,tak už i pomálu přestane.Někdy zase né,jede v poho,je to fakticky nedokonalé až bych řekl pro normální potřebu na hovno,nevyužiješ to k ničemu a o to je pak dražší sklo.Cyklovač a je klid.

Odesláno

Já jsem vyčistil sklo, odmastil stěrače a chodí to teď dobře, jen jakmile ostříknu sklo tak to chvíli šmrdlá nasucho. Asi to vytvoří ta kapalina nějaký film který způsobuje zlom světla a tak to chybně vyhodnotí. Zkusím jinou kapalinu.

Odesláno

Mne zas keď stierajú stierače naplno a musím to trochu ostreknúť aby sa skľudnili. Obyčajná kvapalina z Tesca. Ten sajrajt z cesty a kyslé dažde tomu nerobia dobre.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: Radomirek

Toto jsem našel na fóru erovanu, nemám to odzkoušený, za tohoto počasí to dost dobře nejde, ale v odpovědích uživatelé psali, že to funguje:

Použijte tuto proceduru venku (ne při umělém osvětlení nebo za slunce).

1. Zapněte motor a sedněte si na sedadlo řidiče

2. zatáhněte 2 krát krátce ostřikovač předního skla (voda začne stříkat a stěrače pohybovat).

3. pak zatáhněte po třetí ale podržte tři sekundy ( start kalibrování)

4. Když kalibrování skončí, stěrače se zastaví

5. Přepněte ostřikovač do polohy \"auto\"

6. Stěrač by se měl pohnout jednou (sem a tam),tím potvrdí, že kalibrování je úspěšně.

7. Vystupte z auta, nalejte vodu na čelní sklo, pak zkontrolujte výsledek. Jestli nejste spokojen, opakujte proceduru s menším osvětlením (za šera) (slunečno není vhodné pro kalibrování).

Jo mě to pomohlo taky. Sice občas je to trochu splašený ale rozhodně o 100procent lepší.

Odesláno
:myslim Ahoj , mě vaše kalibrace nějak nepomohla,stále splašenost. Mám jedno jednoduché řešení,odpojte snímač deště na čelním skle dole. Nejprve je nutné sundat plastový kryt a pod ním bude vidět kablíky s konektorem,ten odpojit tahem dolů. Stěrače sice budou mít jen jednu pevnou prodlevu stírání, nejsou závislé na rychlosti , stále stejná doba stírání. I tak je to ohromná úleva a jsem spokojen. :super
Odesláno
Původně zaslal: jirkapl

:myslim Ahoj , mě vaše kalibrace nějak nepomohla,stále splašenost. Mám jedno jednoduché řešení,odpojte snímač deště na čelním skle dole. Nejprve je nutné sundat plastový kryt a pod ním bude vidět kablíky s konektorem,ten odpojit tahem dolů. Stěrače sice budou mít jen jednu pevnou prodlevu stírání, nejsou závislé na rychlosti , stále stejná doba stírání. I tak je to ohromná úleva a jsem spokojen. :super

A není to zbytečné to odpojovat, když můžeš používat 2 rychlosti stírání j bez toho aniž bys musel čidlo odpojit?

Odesláno

Moc tvé připomínce nerozumím , ale když tě nevadí nepoužitelný splašený cyklování , tak senzor deště odpojovat samozřejmě nemusíš. 2 rychlosti stírání ti zůstávají.

Odesláno

no myslel jsem to tak, že buď mám na výběr automatické stíraní, nebo mám na výběr normální stírání s cyklovačem, kde si můžu vybrat dvě rychlosti. Odpojit kabel mi příde rozumné, pokud po odpojení kabelu je funkce ovládání dolů 1xsetřít.:-) Jinak ať si každý dělá na svém autě co chce ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem zkoušel tu kalibraci a asi to trochu pomohlo ale furt to stojí za h.....

senzor mam ještě na 206 a jsem s ním maximálně spokojenej ale na C8 mi žere nerv

zapnu jednou setře chvilku maká relativně normálně a pak se zblázní a šudlá i suchý okno. Jedna věc je ta že soudruzi z francie podle mě udělali chybu že senzor umístili dolu kde na něj neustále odkapává voda z ramínek stěračů (můj názor) ale koukal jsem na něj zveku a když předchozímu majiteli menili okno tak ho tam nějak blbě přilepili a vtom gelu jsou bubliny a to asi neni dobře jde to nějak doplnit

Odesláno

Já budu po dovolené měnit sklo a tak doufám že se to tím vše vyřeší. Jinak to je tak jak říkáš, ale pravda že za to může asi ten sajrajt,

Jinak se dost to zlepšilo když jsem te\\ď nalil letní směs.

Odesláno

Takže v pátek jsem poprvé vyzkoušel senzor, nejdřív fungoval trochu zběsile ( asi byl na okně po delší době nestírání nějaký povlak) ale po prudším dešti se to srovnalo a pak vše fungovalo opravdu perfektně, byl jsem překvapen.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Někde jsem četl, že pro správné fungování senzoru stěračů musí být sklo v místě senzoru odmaštěné. Já ale používám od Sheronu tekuté stěrače a automatika funguje celkem dobře, samozřejmně, pokud je zapnutá, ale s tekutými stěrači ty normální gumové moc vlastně nepotřebuji, voda z okna nádherně odtéká :super

• O 9 měsíců později...
Odesláno
Tak jsem zkoušel tu kalibraci a asi to trochu pomohlo ale furt to stojí za h.....

senzor mam ještě na 206 a jsem s ním maximálně spokojenej ale na C8 mi žere nerv

zapnu jednou setře chvilku maká relativně normálně a pak se zblázní a šudlá i suchý okno. Jedna věc je ta že soudruzi z francie podle mě udělali chybu že senzor umístili dolu kde na něj neustále odkapává voda z ramínek stěračů (můj názor) ale koukal jsem na něj zveku a když předchozímu majiteli menili okno tak ho tam nějak blbě přilepili a vtom gelu jsou bubliny a to asi neni dobře jde to nějak doplnit

Zdar

řešil jsi to nějak?

taky tam mám bublinky, sklo bylo měněné před 3 roky

někde jsem čet, že se to dá doplnit injekcí:myslim

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...