Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam rovnaky problem, lenze mne neukazuje vobec ziadnu teplotu, nedokazem zohriat motor, iba v meste medzi semaformi sa mi to dvihne trochu a ked som na dialnici, tak v aute mrznem, pretoze na viac ako 15 stupnou mi to nevyhreje a navyse ked idem dole kopcom a necham zaradenu rychlost, cize brzdim motorom tak mi ukaze ze teplota motora je privysoka a blika to cele na cerveno a pise na display medzi budikmi STOP. Potom vymacknem spojku a znova to padne na nulu, zruba do 10 sekund...

:grr

Odesláno

No fakt, asi je termostat stale otvoreny a v tejto zime stihne tu vodu furt ochladit... Neviem idem s tym do servisu niekedy koncom tyzdna, uvidim co mi povedia, som zvedavy kolko ma to bude stat, lebo som prave vo Fracuzsku.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Formel

No takze uz to mam opravene a stalo to 153 EUR, bolo vadne niejake tepelne cidlo asi za 30 EUR a zvysok bola praca a diagnostika za 43 EUR :o

to buť rád ještě si z toho vyvázl velice levně :super

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Mortis

Stejný problém, budík ukazuje 70, změřil jsem po dojetí teplotu v nádržce - 55 :o. Zkusím termostat, není tak drahý.

jak ti to dopadlo?

Ja mam podobny problem, akorat pri \"prvnim\" ohrati vyjede teplota na cca 80°C, pak otevre termostat, teplota klesne na 70°C a na teto teplote se vicemene drzi porad (nepreleze cca 73°C). Tusi nekdo, kde je u 1.6 HDi termostat?

Dik za rady.

Odesláno

Pro info:

tak jsem se na toto téma taky více zaměřil a mě se to chová takto:

motor se zahřeje na 80 stupňů, pak se otevře termostat, teplota klesne na 70 a pak pomalu doleze zpět na těch 80-85 stupňů.

Odesláno

No tak to přesně nevím, ale vzhledem k tomu, že olej se pohybuje na vnitřní straně bloku motoru, bude ta teplota samozřejmě o něco vyšší, ale víc jak max. 100 stupňů to nebude. Ona se při 100 stupních testuje ve zkušebnách vizkozita (zda se film netrhá) a podle toho se oleje řadí do oněch tříd.

Odesláno

No jestli vám to tak ukazuje, tak to asi tak bude, přít se nebudu:), jde o banalitu. Hlavně ať to chladí a maže,ne?:D

Odesláno

Tak jsem také zkontroloval teplotu při delší jízdě a u mě je to takto (jízda po dálnici a okresky):

Motor: cca 82 st. C.

Olej: cca 112 st.C.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...