Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pastorek: nechcel som prekrucat, len som sa odchytil od tvojho cisla, ine som nemal :)... mne sa o tie cisla vobec nejedna, ja som to na zaciatku uvadzal len ako priklad na to, ked mi niekto tvrdi, ze \"vtedy\" bolo lacnejsie;)

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

pastorek: nechcel som prekrucat, len som sa odchytil od tvojho cisla, ine som nemal :)... mne sa o tie cisla vobec nejedna, ja som to na zaciatku uvadzal len ako priklad na to, ked mi niekto tvrdi, ze \"vtedy\" bolo lacnejsie;)

V novom case si si mohol najst porovnanie co kolko stalo :)

Napr na auto sme si zarobili skorej. Bolo X veci, na ktore sme si skorej zarobili :)

Ale tie najpodstatnejsie, ako dom/byt boli X krat lacnejsie :)

Odesláno

Muj vek je zde uplne irelevantny, nakolko som prezil komunizmus v plienkach ...

Avsak dum v kterem ziju, byl kupovan za komunizmu, a vim, za co se predava ted :) A je to sakra rozdil ... A duplom, kdyz pozru na to, ze v te dobe to byl v podstate novej dum, dnes uz je to X lety dum :)

Odesláno

Ja som len bol trochu zvedavy bo ja som postavyl moj dom za komunistov tak viem posudit či bolo lacnejšie alebo drachšie inač neda sa porovnavať minulosť z dneškom pedsa je to už ina doba nemyslim na režim dalo sa porovnavat život na zapade a na vychode ale vtedy nie rozdialne obdobia toto je už len vec pohladu asubjektyvneho nazoru.

Odesláno

Lubk0: Ona ani stavba domu nevychází pro minulý režim zrovna dobře. Ano dnes je to dražší, ale takový dům je taky nacpaný technologiemi - od cihel, přes kvalitní okna, zateplení, slaboproudé rozvody, zabezpečení, myčkou, automatickou pračkou,...

A pokud stavíš svépomocí, jako se stavělo dřív, tak je cenový poměr RD na vesnici úměrný vyšším příjmům v dnešní době.

Odesláno

ozzy: vsak je oboji z Ostrama, je to jeden z prikladu, ten, kde je na fotkach i neco videt. Podzemni voda kontaminovana sirou se blbe foti, zajed se napit do Straze pod Ralskem ;-)

hezky prehled je treba tady http://www.mzp.cz/www/dav.nsf/rocenka_06/a4.htm

anotherone: kdyby, to je to slovo ;-) Kdyby nebyly pokuty, asi by to dnes vypadalo jinak. Ale jsou, kdezto za predchoziho rezimu se na nejake zivotni prostredi zvysoka kaslalo. Zajed se podivat do Ciny, jak to tam vypada ;-)

Odesláno

v roce 89 jsem sel do prvni tridy, ale pamatuju si na mamin vyraz, kdyz nam nekde za nasetreny peniz sehnala a hlavne koupila pomerance nebo banany.

Taky si pamatuju, jak jsem u pani doktorky dostaval karticky, kdyz jsem nebrecel po injekcich (cca 20 injekci - vakcinace alergenu kazdy rok) apod.

taky jsme jezdili skodovkou 120 L a to ve ctyrech a vzdycky jsme se vesli i do italie na 14 dni jsme po revoluci dojeli i se zradlem, protoze na nej tam nebylo - bibone, lignano? Rodice to brali jako obrovsky zazitek, dneska uz bych tam nejel.

taky si pamatuju, jak tata domu prinesl barevou televizi, to byla slava.

Pisete tady o prepoctech, nevo bylo levnejsi, neco drazsi.

Ale stat mel podniky, ktere vydelavaly. Ocelarny, skodovku, strojexport, kladno, a dalsi, na ktere si uz ted ani nevzpomenu. Mel proste prijmy, ted ma kulovy.

Dalsi vec, lide meli jakous takous jistotu, ze budou mit praci i pristi tyden. Ne jako vcera mama, ktery rekli v praci, ze nema v lednu chodit a ze v prvnim tydnu rozhodnou, jestli jim prodlouzi smlouvu (uz je pul roku duchodce).

No co to je za debily? Tohle jsou manageri, kteri se rozhodnou az v lednu, kdyz smlouvy konci k 31.12.? Je tohle chovani normalni? Driv se takhle s lidma nevymr....avalo.

Vojenska sluzba, dneska by spousta smejdu od nejnize postavenych az po vysoce postavene potrebovali vojnu jako sul. Ja ji taky nemam :mad:

driv sice na sebe lidi praskali, ale to delaji dosud, ale podle me si byli hlavne trosku bliz, trosku se jeden o druheho zajimali. Ted na sebe v metru cumi a umi si maximalne vynadat.

me treba jedna zenska v obchodaku vcera rekla, p. Prchal, jak je mozne, ze vy se porad. i kdyz jsou tu navaly a mate problemy, usmivate?

ale to sem jinde, prosim nechytat za slova, jsou to jen vystrelky pameti z me mysli :-)

Odesláno

Ano.. Je tam mnoho faktorů... Jedním z nich je ten, že demokracie je kontraproduktivní. Má-li firma prosperovat, nemůže si demokracii dovolit. Ekonomicky nejůspěšnější firmy jsou ty direktivní (což pochopitelně neznamená nutně vykořisťování, nebo nějaké nelidské zacházení s lidmi). Jde jen o to, že v těch nejúspěšnějších firmách musí být někdo, kdo má poslední rozhodující slovo.

Odesláno

ano a bohuzel jsem se setkal i s tim, ze rozhoduje hlava blba a jeste arogantni, hlava, se kterou se dve hodiny vedla konstruktivni diskuze a ta sama hlava vsechno odkejvala a pak to stejne rozhodla uplne jinak. Nasledky byly pomerne destruktivni a firma to skoro odnesla. Ve finale odesla pryc tato hlava, ale mezi tim nez ona odesla, odeslo dost schopnych lidi, protoze to hovado nemohli snest :-)

driv ale byly funkce za odmenu a vernost. No a my ted za to dobijime kredity :D

Odesláno
Původně zaslal: Edison

No.... zajeď se podívat do Číny... Proč se všichni odvolávaj na Čínu? Dyk Čína má největší růst HDP na světě...

jj, v cine je ekologie sproste slovo :), slysel jsem od kolegu, jak se tam cisti vody :)

Odesláno

Scratch: v mnohým máš pravdu a budem skoro ten samý ročník, já šel do první v roce 90. Jo a banány jsme měli, jelikož jsme začali podnikat v zelenině :D Ale tolik už nesouhlasím s těma podnikama. Ocelárny, automobilku atd jsme sice měli a to i na výši, ale prostě jenom tu mechaniku, elektronika u nás stála za ... A to byl ten problém, žádná automatizace, prostě nic a bez toho ty podniky prostě přežít nemohly. Práce taky byla jistá, jenže prostě tímhle stylem by to dalších 40 let vydržet taky nemohlo, všechno bylo uměle nastavený.

Odesláno

v tom s tebou souhlasim, ze by to nevydrzelo dlouho, filmy o komunistickych flakacich zname, no a ted vice mene je zivime z dani, takze..

Odesláno

Vvitty:

neviem, prečo si myslíš, že kapitalizmus je zárukou ekológie. Včase, keď sa kašlalo na ekológiu u nás, na tom kapitalistický zvyšok sveta nebol o nič lepšie. Na ekológiu sa prihliada až v poslednom čase, najmä v súvislosti s globálnym otepľovaním, ktoré je už dnes nevyvrátiteľný fakt. A pozri ako sa správa napr. pri znižovaní emisií podľa kjótskeho protokolu USA, vzor demokracie a kapitalizmu.

Odesláno

:)komunismus byl ,,fajn\'\'--žil jsem v něm 33 let a jsem rád,že je po něm...,i když k dnešku mám jooo výhrady,ale je to vše v lidech,kdo byl kurva,bude furt :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...