Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čau lidi,

tak se mi dneska stala podivna vec...

po dvou dnech co auto stalo, jsem chtel nastartovat...

po 10 minutach, co se mi chytnul imobilizer, ktery mi blbne,

jsem neslysel, ze by naskocilo cerpadlo na naftu...

a kdyz jsem startovat, tak to neslo....

az se mi skoro vybila baterka, tak jsem otevrel kapotu, a chtel jsem startovat pres kabely...

kabely jsem zapojil, a koukal ze predu na motor, bracha otocil klickem, a ja najednou vidim unikajici naftu zpod vicka naftovyho filtru...

tak jsem sundal viicko, v domeni ze tam bude spatnej O-krouzek, ale byl v pohode...

dal jsem to zpatky dohromady, a zkusil jeste jednou nastartovat, ale zacinali se ozyvat divny (skripajici) zvuky, od cerpadilka na naftu...

tak jsem si rekl, ze mi to asi vyplivalo vsechnu naftu ven, a cerpadlo jede na sucho, zajel jsem na koupit 5l nafty nalil do auta, a zase zkousel... po cca 10 min se to zlepsilo, a potom jsem mohl nastartovat...

ale rucicka potom ukazovala, ze tam je 1/4 nadrze, takze cerpadlo na sucho nejelo...

myslite, ze byla nekde v trubickach nafta zamrzla?

Senad

Odesláno

Mám sice 306ku benzín, ale stalo se mi něco podobnýho, když jsem měl málo paliva v nádrži a autem jsem asi týden nejel. Taky jsem otočil klíčkem a čerpadlo nic a k tomu pří startování podivný zvuky, pomohlo až odtažení do garáže, přímotop a do nádrže preventivně asi 2 litry směsi benzínu s lihem, pak už startoval normálně. Takže v mém případě určitě led.

Odesláno

Možná jestli nemáš nějaké sr..ky v nádrži. A hlavně prosím tě nelej do nádrže benzín ani líh. Mohlo by ti umřít vysokotlaké čerpadlo a možná i vstřiky. Když tak jedině zimní aditivum. Já používám VIF.

Odesláno

To brčení slyšíš když jsi v kabině? Nebo přímo do čerpadla? V kabině Při těchto mrazech pod -10°C taky začínám slýchávat, ale když odkrytuju čerpadlo tak krásně vrčí a tím to není, většinou to dělá ventilek ve víčku filtru jak se přidírá nízkotlakej regulátor tlaku a pak přes vracečku to buble do nádrže a vypadá to jakoby by brčelo čerpadlo. Včera jsem to zrvona zkoumal a chystám se objednat novou nádobu filtru, pač ten ventilek jde sice sundat, ale objednat jde pouze celá nádoba filtru.

Odesláno

no tak i mě to dnes při raním startu dělalo při tlakování nafty ruzné pazvuky ale nastartoval jsem ne v pohodě ale nastartoval:o

[upravil dne 21/12/09 zzipCZ]

Odesláno

ten zvuk mi jde přimo od cerpadla...

VIF jsem tam uz nalil, ale stejne mi to zmrlo...

a co je kvalitni nafta??? na nafte nesetrim, a nejezdim na levny benznky...

kde tankujete, ze vam to nezamrza??

Odesláno

Taky jsem to dneská ríno natočil a po 3 minutách mi to chcíplo. Nic jinýho než nafta to bejt nemůže a to VIF leju, ale všemocnmý to asi není. Dneska ale bylo -8 a přitom včera v -18 jsem to natočil, blbě, ale jo.

Odesláno
Původně zaslal: Senad

ten zvuk mi jde přimo od cerpadla...

VIF jsem tam uz nalil, ale stejne mi to zmrlo...

a co je kvalitni nafta??? na nafte nesetrim, a nejezdim na levny benznky...

kde tankujete, ze vam to nezamrza??

VIF jsi tam lil před tankováním, že? Jinak se to nepromíchá.;)

Odesláno
Původně zaslal: Senad

jj ored tankovanim...

hodil jsem tam 1 vicko, a natankoval za 500

ale dal jsem ho tam poprve letosni zimu... tak to chce asi vickrat, aby fungoval jak ma...

a dal jsi do nádrže letní nebo zimní VIF? Pokud to byl letní, není co řešit.

Odesláno

Řeči kvalitní nekvalitní benzinka jsou bláboly. I sračku jde natankovat u značkové benzinky. Já osobně jezdím tady k místnímu co má naftu za 24.90,-Kč poslední tři nádrže nebo k Tescu který má pečeť kvality, vždy když tankuju 60litrů nafty dávám 90ml VIFu. V sobotu ráno jsem jel do PL a na teploměru to ukazovalo -20°C ( v Jeseníkách ) v nádrži jsem měl cca 15 litrů nafty, čili by taky líp promrzala než kdyby byla plná nádrž. A normálně jsem nastartoval, měl jsme z toho obavy, ale v pohodě, ze začátku se chod musel trošinku srovnat, ale po cca 5 sekundách řadím a odjíždím. Tankuji tady: http://www.vena-trade.eu/cs/stanice/cerpaci-stanice-olomouc odebíráme vzorky od všech pump na Olomoucku a i tato pumpa jako každá jiná za poslední dobu plní normu EN590. a dokonce mě na této pumpě překvapily tím že v říjnu když měli mít přechodovou naftu měli rovnou zimní a znovu opakuju v -20°C nebyl problém.

Odesláno

,,kvalitni nafta ,, neznamena ze se neco zmeni.. zamrzne i kvalitni. doporucuju pridat do nadrze k nafte 2 litry benzinu a nic vam nezamrzne. A nebojte se toho, mercedes u kamionu doporucoval nekolik litru benzinu, aby vse bylo v pohode a s osobakem mam taky zkusenosti.

PS: samozrejme nemuzete mit v nadrzi 2 litry nafty a do toho lejt 3 litry benzinu :D:D naberte plnou a do toho trosku toho bena

[upravil dne 22/12/09 JardaMoj]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...