Sifon Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Chtěl jsem si kryt objednat a bylo mi řečeno že stojí 1040,- Kč, je to možné ??? Tady ve vlákně se píše poloviční cena ??? Citovat
rodito Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 podle SB je to tak pro auto do roku 2008 obj.č. 7429A9 je to 1006,-Kč a pro auta po roce 2008 obj.č. 7429H1 je to 1029,- Kč. Citovat
Sifon Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Chtěl jsem si to koupit, zdálo se mi i těch 500 Kč moc, za 1000 kč ať si to strčí do p..... Mám takový dojem že se nedá koupit žádná origo součástka peugeotu pod tisícovku. Za kus plastu, to jsou fakt židi. Citovat
rodito Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Njn někde zdraží někde slevní např setrvačník:D Citovat
John_Ice Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Za kus plastu, to jsou fakt židi. Jenom francouzi Dík za ulehčení zvednutí tel. už jsem tam chtěl volat...ale na todle bílej tesák Citovat
kurka Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 5.11.2010 jsem ho kupoval v origo servisu Peugeot č. položky 7429A9-uzávěr a cena byla 580 Kč.Teď bude asi levnější, Peugeot má nějaké slevy-max je 25%,podle roku výroby)alespoň to inzerují v rádiu.Motor se zahřívá asi o 3km dříve . Citovat
Thomashko Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 trochu mimo temy. robim zle, ked nechavam rano auto tak cca 5-10 minut nastartovane nech sa mi rozmrazia okna?...respektive, ci sa tym dajak nenici motor... Robíš zle. Na volnobehu sa mot. olej nedostane všade tam, kam sa má, niektoré časti nie sú dokonale premazané. Týmto spôsobom sa rýchlejšie opotrebováva motor. Treba najskôr oškriabať sklá, naštartovať, nechať 10 - 15 sekúnd poklepať a pomaly vyraziť bez zbytočného vytáčania motora. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Tak, tak, motor se maže normálně, akorát se pořádně neohřeje olej v převodovce, takže by se mělo kousek jet v klídku. Citovat
Thomashko Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Som tu nováčik, ale viem, že sú tu kapacity ako Přema a pod., ktorý sa vyznajú a ktorých rady si aj osvojujem.. Ale na margo toho zohrievania na volnobehu sa vyjadrili tiež dvaja naozaj odborníci s dlhoročnými skúsenosťami, ktorých zacitujem: - o co ide pri studenom diesli? O mazanie vrchnej casti motora, male tlaky cerpadla pri volnobeznych otackach. A o to ze moderny diesel bude klepat na mieste a nezohreje sa . Nehovorim ze mas uz vyrazit ked sa este starter dotaca, ja ale velmi seriozne odhrniem auto, zoskrabem lad, nazhavim dvakrat, nastartujem, pockam 10-15 sekund a jemnou jazdou idem prec. Na prvom prevode prejdem cez parkovisko pri panelaku na zhruba 1500-1600 otackach na hlavnu cestu asi 100m... tym sa mi porozhadzuje olej aj v prevodovke a potom uz normalne radim. - Dnes sa doporučuje minimalizovať chod motora v studenom režime.Hlavne u naftového motora sa chodom na volnobeh motor takmer nezohrieva.Doporučuje sa okamžitý rozbeh a ak to dovolujú okolnosti tak otáčkami a rychlostným stupňom takým,kde motor nie je podtáčaný čiže sa netrápi,a zároveň na minimálnych otáčkach. - Testy sa robili a to velmi precízne a moja štyridsaťročná automechanická prax to iba potvrdzuje. Studený štart je pre motor to najhoršie čo ho v živote stretne (z hladiska OPOTREBENIA) Preto sa treba správať k nemu tak,aby sme túto kritickú fázu jeho života skracovali na MINIMUM. A k tomu oleju. Olej sa do priamo mazaných častí (tlakom) dostane prakticky okamžite po štarte. Ale do častí mazaných olejovou hmlou a rozstrekom len velmi obmedzene (plochy valcov) a pritom práve tie položia raz motor v starobe na lopatky. Tlak na dno piesta pri spalovaní je niekolko ton a časť sa vektorove pri práci prenesie na bočné steny valca ktoré sú minimálne mazané (v studenej fáze). - Takze mýtus o tom ,že za studena to nemaže je mylný. Áno, maže. Na druhej strane je otázka kvality premazania. Či sa ten hustý olej dostane všade tam, kam má. Odpoveď je - všade sa nedostane. Takže len toľko. Citovat
Přema Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Když používáš kvalitní olej daný výrobcem a pravidelně ho měníš tak on zas tak hustý ani v zimě není aby se nedostal kde má........ Mám dálkový start a nechávám motor na volnoběh běžet často a zatím vše ok, takže asi tak.....:papa Ale napsal si to pěkně:papa:super Citovat
Judes Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Napísal si to pekne a tak ako ti Přema napísal používaj motorový olej predpísaný výrobcom a nebudeš mať problém z mazaním. Áno motor sa ti moc nezohreje na základných otáčkach z časti je to aj dobré lebo keby sa zohrial a ti by si vyrazil na cestu a poriadne tomu naložil tak by sa autu len uškodilo nakoľko motor by bol zohriaty a ostatné veci ako prevodovka nápravové ložiská atď. by zostali studené. Pre to sa odporúča zohrievať auto ako celok za jazdy. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Thomasko má pravdu v tom, že studený start je pro motor to nejhorší, nemyslí se tím start v mrazu, studený start je i v letních teplotách...,kdysi jsem četl závěr výzkumu nějakého specializovaného pracoviště v USA--opotřebení motoru (stěn válců) je 400 krát vyšší při chodu motoru po studeném startu (myslí se do dosažení určené provozní teploty)...to je teorie v praxi jezdím 4km do práce--furt studený motor v zimě v létě--to mám jezdit kvůli tomu tramvají?? Citovat
jannny Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 v tomto vlákne bol spomenutý predohrev el. špirálou. Má ho tam každý, či len určité výbavy? Pracuje to automaticky, alebo to má aj nejaké ovládanie? Citovat
Marcel00 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 elektricka spirala jedine na vymenniku tepla pre kurenie v kabine. myslim ze by to mali mat vsetky HDI. sluzi len na to aby auto zacalo skorej kurit ako sa zohreje vodny okruh. pracuje to automaticky bez vplyvu na uzivatela. podmienkami na jej zopnutie je vonkajsia teplota a pozadovana teplota v kabine. co sa predohrevu motora tyka, jedna sa o webasto, sluzi to ako pomocnik pre rychlejsie zohriatie motora a maju to len niektore 407-cky. potom je plne webasto, ktore vykuri aj kabinu motora a ma to aj ovladac pre uzivatela. co sa predohrevu v tomto vlakne tykalo jednalo sa o nezavisly predohrev motora v zimnych mesiacoch. [upravil dne 9/2/11 13:37 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Marcel00 nezdá sa mi že by kúrenie kabíny bolo oddelené (samostatný okruh), podľa mňa to pracuje ako u iných áut (ak sa mýlim opravte ma). Malý vodný okruh = okruh motora + vykurovacie teleso v kabíne (radiátor) a v našom prípade na 2.0HDi aj výmenník olej/voda, tak tá elektrická špirála ohrieva aj motor. Keď je dosiahnutá prevádzková teplota, potom si už termostaty regulujú obeh či pustiť zohriatu chladiacu kvapalinu do veľkého okruhu to je malý okruh + chladič. Citovat
Marcel00 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 ta elektricka spirala je sutacstou vzduchotechniky a nie vodneho okruhu. teplo ktore ten odporovy zvazok generuje je vylucne pre komfort pasazierov.... aspon o tomto som hovoril ja. Je oznaceny cislom 4. Citovat
oudry Odesláno 9. únor 2011 Autor Odesláno 9. únor 2011 Také si myslím že spirálá je tam jen aby zajistila rychle teplo v kabině. Přiládám foto z opravy prasklé klapky na fotce by měla být zmíněná spirála(jestli se pletu opravte mě). Citovat
Judes Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Ja som myslel že tá výhrevná špirála sa nachádza vo vodnom okruhu nakoľko keď som sa pýtal v Peugeote na prídavný ohrev na HDi motore s označením RHR (čo som sa dočítal na stránke Webasto) že sa montuje od výroby a dorobením ovládania by z to ho bolo nezávislé kúrenie, na moju otázku mi vraveli že je tam elektrická špirála a nie naftové kúrenie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.