Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
U 407 bych to čekal jako standartní výbavu, ale asi máš nějakou slabší. Moc 407 bez samozatmavovacího zrcátka jsem neviděl :-)

Tak to jsi jich viděl hodně málo.:papa

Odesláno

Čau borci!

Nemá niekto originál rozmiestnenia (kóty) parkovacích senzorov na P407 sedan?

Je treba pre montáž dať dole nárazník? Riadiacu jednotku chcem dať do priestoru rezervy.

Dííík !

Odesláno
Nárazník sundávat potřeba není, řádící jednotku mám u SW v levé kapse - je tam napájení zpátečky i místo.

a nedali by sa využiť niektoré vodiče, ktoré sú v príprave (v konektore pri rezerve?)

myslím aspoň napájanie..:myslim

Odesláno

možno sa na niektorom kontakte po zaradení spiatočky objaví 12V:myslim:myslim

a možno aj vstupy na audio signál (aj keď pochybujem), ktovie, či by po aktivovaní park. senzorov cez dia nefungovala signalizácia cez repro...:mrk

ale to už sú len špekulácie:aut:roker

Odesláno

Na audio signalizaci přes repro u neorigo park. asistenta zapomeň. U origo to jde přes datovou sběrnici z ŘJ senzorů do BSI. Není tam žádný analogový signál.

Odesláno
Na audio signalizaci přes repro u neorigo park. asistenta zapomeň. U origo to jde přes datovou sběrnici z ŘJ senzorů do BSI. Není tam žádný analogový signál.

aha, tak to potom ani s tým 12V výstupom nebude reálne:roll

Odesláno

pipistrel ďakujem pekne, úplne stačí, napájanie vezmem zo zadného svetla, to nie je problém.

Idem dať len také s akustickou signalizáciou. Zohnal som SENCOR v akcii za 20 ečiek kompletná sada aj s vrtákom. Len som chcel presné umiestnenie, aby tonekolidovalo s výstuhou nárazníka.

Ešte raz dííík

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se s Vámi podělím o zkušenosti s opravou parkovacího asistenta. Před časem jsem tu psal že mi nefunguje jedno čidlo. S HonzaZ jsme na dia identifikovali o které se jedná, chtěl jsem si ho koupit ale do toho přišla ta zmiňovaná bouračka na zadek a tak mi v servisu dali čidlo nové. Nicméně ani po vyměně asistent stále nefungoval. Tak jsem to s Honzou včera napíchli aby jsme zjistili kde je zase problém. No a dia ukázala že jedno ale dvě čidla jsou nyní v háji a to na pravé straně. Tak jsem to hned prohodil a opět dia, která opět hlásila celou pravou stranu. Z toho vyplývaly dvě možnosti buť je v háji jednotka nebo v lepším případě kabely. Tak jsem dneska sundal (nový) nárazník a kabely zkontroloval a doopravdy by jeden napájecí drát pro čidla přerušen a to v místě kde se to z jednoho kabelu rozvětvuje na 4 ke všem čidlům. Spoj byl úplně celý zoxidovaný a totálně rozpadlý. Tak jsem to napájil, zaizoloval. Zkontroloval jsem kabely a byly už v pořádku. Tak jsem to vše pospojoval nastrojil a s očekáváním jsem nastartoval jestli budou fungovat. No a k mému překvapení opět známá hláška o nefunkčním asistentu. Tak jsem se zase vydal za HonzaZ a opět dia. Teď už to ukázalo pouze na jedno čilo vnitřní pravé. Zkusili jsme ho prohodit s levým ale dia stále ukazovala že je v háji to pravé. No a tak jsme si začali hrát s konektory, vše znovu proměřili a zapojili. A k velké radosti nás obou se hláška o nefunkčním asistentu už neukázala. Takže abych to shrnul, můj problém spočíval kabelovém svazku a ještě v konektorech a vůbec ne ve vadném čidlu jak se nejdříve zdálo.

Tímto bych chtěl Honzovi za pomoc velice poděkovat a jsem rád že tu jsou takový lidi kteří vždy rádi pomůžou:papa;)

[upravil dne 19/6/12 22:44 od Brizan]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...