ujomarian Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 ... dnes nadranom ešte za tmy som dostal krasny zasah kamenom do predneho skla - vysledok prasklina iduca cca 5 cm ponad palubovku takpovediac od prava do lava cca 10 cm od krajov (nejde cez celu sirku skla) a k tomu navezujuca dalsia prasklina od tejto vodorovnej smerom nadol dlzky 5 cm. Zda sa mi ze prasklina neni cez celu hrubku skla - co s tym? vymenit cele sklo? jazdit pokial to komplet nepraskne? co moze stat vymena? mam svetelny, dazdovy senzor - pri vymene sa pouziju povodne senzory, alebo nové? diky za odpovede ... Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 nechces mi tvrdit že nemaš pojistene sklo? Citovat
Dave_k Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Je to na výměnu skla. Senzor se nemění jen si musí zasklívači pohlídat, aby tam mezi sklem a senzorem nechyběly takový gelový polštářky, jinak senzor nebude fungovat. Najdi si třeba nějakýho kamioňáka nebo někoho se služebním vozem a nechej to napsat na něj pokud to nemáš připojištěný. 2Pe.Tr: Ne každej si sklo připojišťuje. Citovat
ujomarian Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 sklo som si chcel dat poistit, ale nenasiel som poistovnu co by poistila iba predne sklo ... mozem s tym jazdit? prasklina sa mi zda z nejde cez celu hrubku skla - ake vlastne je zlozenie skla v peugeotoch? sklo, folia, sklo? Citovat
Dave_k Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Jezdit se s tím dá, ale policistům by se to moc nelíbilo. Jedině je odpálkovat, že se Ti to stalo před chvilou a jedeš zrovna do servisu. Moc dlouho s výměnou neotálej, jelikož teď už je dost zima a pnutím ve skle (teplo v autě, zima venku) to pojede dál a dál a mohlo by se i nakrásně rozsypat. Citovat
vendelinek Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 No,já nevim,ale když si pojistíš auto, tak se pojištovák ptá jestli chceš i přední sklo, a zase to neni až tak velká cenová položka,mám pocit +-500kč na rok,mám to u kooperativy Citovat
ujomarian Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 Původně zaslal: vendi.stejskal No,já nevim,ale když si pojistíš auto, tak se pojištovák ptá jestli chceš i přední sklo, a zase to neni až tak velká cenová položka,mám pocit +-500kč na rok,mám to u kooperativy neviem ci sa nieco zmenilo, ale rok aj pol dozadu sa to na slovensku nedalo ... Citovat
dolly1010 Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 No, můžeš někoho zkusit, jestli ti to neslepí. Výjde to asi na 5 kilo a pak to prej vúbec nejde vidět Citovat
PecaTu Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Zalepit to jde jenom když tam je ďupka a ne praskliny, v tomto případě to je na výměnu. Citovat
Qcko Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Axa poistuje skla za par korun:papa Citovat
koblih69 Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Prasklina do cca 10 cm délky se udělat dá, ale záleží na typu. Já viděl o opravovaných cca 25 cm na několikrát. Mimochodem to byl jistý autosalon Nissan a zákazníkovi to zatajili ( prodáno jako předváděcí vůz s najetými 2 tis. km ) . samozřejmě to dělali bez záruky, ale nebylo to opravdu poznat. Zkus se domluvit, ale podle mě ti to udělalají a pojisti si to přední sklo.... jinak někoho se služebním autem určitě najdeš.... Citovat
MartinR Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 U některých pojišťoven ti to pojistí a nechtějí auto vidět, tak to můžeš zkusit. Citovat
ujomarian Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: koblih69 Prasklina do cca 10 cm délky se udělat dá, ale záleží na typu. Já viděl o opravovaných cca 25 cm na několikrát. Mimochodem to byl jistý autosalon Nissan a zákazníkovi to zatajili ( prodáno jako předváděcí vůz s najetými 2 tis. km ) . samozřejmě to dělali bez záruky, ale nebylo to opravdu poznat. Zkus se domluvit, ale podle mě ti to udělalají a pojisti si to přední sklo.... jinak někoho se služebním autem určitě najdeš.... prasklina je skoro na celu sirku skla, chyba cca 10 cm z kazdej strany aby to bolo na celu sirku ... kazdopadne to sklo ide na vymenu a ja idem kladivom skontrolovat prasiatko ci v nom nahodou nieje 400 eciek ... Citovat
koblih69 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 400 Euro? No tak to bych asi opravdu nechtěl dát. Naposledy když jsem ho měnil tak stálo 5500,- včetně montáže, tónované, se zeleným pruhem a přípravou na dešťový senzor. Když se kouknu na Aurokely tak základní cena za zelené bez pruhu + senzor je 3749,- včetně DPH... tedy cca 150 Euro + práce ... myslím, že se dá sehnat i levněji. Pokud strpíš nějaký ten šrám tak na vrakovišti je cena tak 1500-2500,- podle stavu. Citovat
roxbury7 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Očuj . Neviem v akej poistovne máš povinné zmluvné poistenie, ale ja si dávam od nového roku aj pripoistenie čelného skla. Vychádza to asi 15 Eur k normálnemu poisteniu. Pýtal som sa na tú výmenu čelného skla a v mojej poistovni (AXA) mi povedali že nepotrebujem hladat vinníka, stačí len ked nahlásim škodovú udalost . Platit budem len spoluúčast cca 30Eur. Citovat
BV406 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: koblih69 400 Euro? No tak to bych asi opravdu nechtěl dát. Naposledy když jsem ho měnil tak stálo 5500,- včetně montáže, tónované, se zeleným pruhem a přípravou na dešťový senzor. Když se kouknu na Aurokely tak základní cena za zelené bez pruhu + senzor je 3749,- včetně DPH... tedy cca 150 Euro + práce ... myslím, že se dá sehnat i levněji. Pokud strpíš nějaký ten šrám tak na vrakovišti je cena tak 1500-2500,- podle stavu. ahoj, dik za info, ja mam pojistene skla na 5000t, chtel jsem to zvedat na 10t, ale podle tech cen co uvadis to asi necham tak ... jinak mam porad original vcetne senzoru ... Citovat
koblih69 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 já mám taky 5 tis. - při výměně jsem připlácel 500,- , takže dohromady to bylo 5500,- ale samozřejmě jsou dražší skla a možná i levnější... Citovat
kalio306 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 ako už niekto písal tak podľa mna to v zime isto dorazíš ja som mal puklinu cca 4 cm a jedno pekne ranko bola zima tak som zakuril a puklo po celej dlžke a ešte aj kusok nahor a podľa toho čo pišeš tak to maš pekny šram tak podľa mna isto vymenit ale 400 E :bojim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.