Michael coupé Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Prosím o info : Zakoupil jsem new NB HP pavilion jsou dodávané s W Vista,dnes se několik lidí snažilo několika zbůsoby visty smazat a nahrát XP,ale visty se brání jak mohou. Mám extwrní CDrom,ale to by na boot němělo mít vliv.Už jsem bezradný.Za pomoc díky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Nabootuj XPečka z CD mechaniky a nainstaluj je na disk, disk musiš zformatovat přímo v tom instalačním procesu, dobré je dik rozdělit na C - systém, a D - Data, ale nejdřív si ověř dostupnost všech ovladačů pro Win XP na webu výrobce [upravil dne 7/11/09 Radek Hurvajz] Citovat
Kurt Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Dodám, že HP mají recovery oddíl, takže když jej smázneš, získáš další místo na HDD (jen pak musíš občas taky zálohovat). Citovat
AnotherOne Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Tak jednoduché to asi nebude, pochybujem, že by ten klasický postup neskúsili. HP mávajú RESTORE partíciu na disku a bios umožňuje len obnovu OS z tejto partície. Nejde zmazať bežným spôsobom. V krajnom prípade vybrať disk a napr. externom boxe ho naformátovať. Pre NB s predinštalovanou Vistou úmyslene nebývajú k dispozícii ovládače pre XP. Bola to súčasť obchodnejpolitiky MS pretlačiť Vistu. V tomto prípade by som dal rovno W7, tam ovládače z Vistu fungujú. Kurt bol rýchlejší. [upravil dne 7.11.2009 AnotherOne] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: AnotherOne Tak jednoduché to asi nebude, pochybujem, že by ten klasický postup neskúsili. HP mávajú RESTORE partíciu na disku a bios umožňuje len obnovu OS z tejto partície. Nejde zmazať bežným spôsobom. V krajnom prípade vybrať disk a napr. externom boxe ho naformátovať. Pre NB s predinštalovanou Vistou úmyslene nebývajú k dispozícii ovládače pre XP. Bola to súčasť obchodnejpolitiky MS pretlačiť Vistu. V tomto prípade by som dal rovno W7, tam ovládače z Vistu fungujú. Kurt bol rýchlejší. [upravil dne 7.11.2009 AnotherOne] Mam Pár HP už přeinstalovanejch a při instalaci XP bootováním z CD to jde normalně zformatovat, na 6730 kterej máme doma jedou win 7 bezproblemově Citovat
Fakir Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: dolly1010 A proč to jako chceš dělat? To je ta správná otázka. Citovat
georgegg Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 když pouštíš počítač tak mačkej F8naskočí ti nabídky tam vyber možnost pouze ms-dos a na příkazovej řádek napišeš format C: pak dáš enter a už to frčí ps než začneš psát format tak tam musíš mit napsaný C:\\ toho dosáhneš když asi dvakrát napíšeš cd.. a dáš enter takže konečná podoba bude C:\\format C: a pak enter Citovat
Edison Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Formát C: nestačí. Je nutný FDISK Je implementovaný v každý normální instalačce OS. Jinak já teď kupoval NTB, předinstalovaný jehoWisty... K tomu grátis downgrade na XP. Jehowisty jsem ani nenechal nastartovat, nejdřív jsem založil příslušné CD a zapl. Teď jsem v poho na XP. Kdybych nepoptřeboval NTB velmi rychle, počkal bych na W7. Ale nebylo zbytí, tak zase radeji XP, než jehowisty... Citovat
Fr3sh Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Vykašlete se na XP...dejte si tam Windows 7... Citovat
georgegg Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: Edison Formát C: nestačí. Je nutný FDISK Je implementovaný v každý normální instalačce OS.... to jo ale to udělá až po vložení instalačního cd Citovat
Kurt Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 No ono tam taky žádný \"pouze ms-dos\" už pár let nenajdeš. ;-) Citovat
georgegg Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 no tak je tam stav nouze s ms -dos, výsledek je ten samej Citovat
Kurt Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 No a není tam. Je pozoruhodné (nikoliv obdivuhodné), jak se snažíš poradit bez základních znalostí. Vista tam opravdu žádný MS-DOS nenabízí, místo toho tam nabízí možnost opravy systému (alternativa k XP Recovery Console). Citovat
Qcko Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Vista ma iba Recovery, je to super jednoduche, ale ked sa chces zbavit Visty je to problem... MS-dos uz nerozbehas, je to na prd, XP je XP, ale momentalne by som nahodil Win 7, kazdy ho len chvali Citovat
Fr3sh Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Presne, rikam vam dejte si win 7...hezci nez xp, stejne rychly, snadsi, rychli pristup vsude, rychlejsi nez visty...atd atd...nebud blbej a dej tam win 7...staci jen dat instalaci zalohuje to samo, update to behem instalace udela..pri vypnutym pocitaci muze pc stahovat auktualizace atd atd...srat na Xp Citovat
Michael coupé Odesláno 7. listopad 2009 Autor Odesláno 7. listopad 2009 Boot z CD nejde bios ho jakoby přeskočí a pustí se hdd,potom formátování nepovoleno a mažu to kvůli nekompat. s PP2000,Vag-com atd.... a když už nějaký soft funguje blokuje mi to windows a visty jsou nejhorší windows,které znám. Tedy pro mě nejhorší. Citovat
Michael coupé Odesláno 7. listopad 2009 Autor Odesláno 7. listopad 2009 Po těchto pokusech se děje nějaký chaos i NB.Když chci něco pustit,tak přístup odepřen atd.... Citovat
Kurt Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Michale, boot z CD jít prostě musí. Pokud je to CD s XP bootovací. Citovat
Michael coupé Odesláno 7. listopad 2009 Autor Odesláno 7. listopad 2009 Postup F10 v bios postup boot na první místo boot z CD hdd PC až na poslední místo,uložení F10 naběhne a pak pustí visty z hdd.Asi sem levej nebo nevím co je špatně,už to řeším druhý den s několika lidmi a každý se tomu diví,že to,tak nejde. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.