Ticcino Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Ahoj, mám LCD televizi (Sencor 82cm) skoro tři roky. Dva a půl roku bez problémů. Pak tak nějak z ničeho nic (nebo jsem si toho nevšiml) se objevil zvláštní flek v levé části obrazovky. Co jsem za půl roku vypozoroval: 1. flek zobrazuje obraz/barvy normálně, jen je to celé světlejší než zbytek obrazu 2. flek je znatelný zejména na jednolitých plochách 3. flek má jasnou hranici kde je a kde není 4. flek není \"zubatý\" - nevede přes pixely 5. flek mění pozvolna svůj obrys a přesouvá se k okraji (rychlostí 5-10mm / měsíc) 6. flek nejde utřít ani omýt a mačkáním na displej nemění ani obrys ani barvy Připadá mi to, jakoby byla zezadu nalepená nějaká fólie, která se odchlípla. Na televizi se nic nevylilo, nespadla, nikdo do ní nebušil ani nemagnetoval. Prostě vůbec nic. Podsvícení je všude rovnoměrné, až na ten světlejší flek. A je to fakt o hodně... Má někdo nějaký nápad? Citovat
309GT Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Že by tam bylo nějaké \"kurvítko\" pozáruční doby?Dal bych to do servisu,jesli se nevylévá.... Citovat
Y2K Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 nie? http://monitory.ic.cz/lcd.html PS: Ak som sa zle vyjadril...tak nie lampa ale zdroj svetla teda [upravil dne 6.11.2009 Y2K] Citovat
Vvitty Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 elton: v LCD jsou vybojky na podsvit... pokud to neni z tech drahych, kde jsou LEDky. Citovat
Qcko Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Dovod problemu mas hned hore ako zacinas --> SENCOR:roll ... tod moj nazor:papa Citovat
Y2K Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Aha...to som si ani nevsimol Tak to to potom vysvetluje... [upravil dne 6.11.2009 Y2K] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Keď je po záruke, tak ti neostáva nič iné len to otvoriť a pozrieť zvnútra, Pravdepodobne to bude nejaká fólia ako vravíš. Zvonku to nevyriešiš. Citovat
Ticcino Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 Původně zaslal: Qcko Dovod problemu mas hned hore ako zacinas --> SENCOR:roll ... tod moj nazor:papa To není možné. Sencor to byl, když jsem to kupoval a flek tam nebyl. Sencor je to teď taky a flek tam je. Sencorem to nebude. Citovat
AnotherOne Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Bonus pre verných užívateľov. [upravil dne 6.11.2009 AnotherOne] Citovat
Medvěd Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Sencorem to být může - tato značka určitě nepatří mezi ty nejkvalitnější , měl jsem od nich rádio ve firemním autě a po půl roce se spekl vyndavací panel (i přes tuhle poruchu ale rádio hrálo ještě cca rok dál - jen ten panel už nebyl vyndavací). Citovat
jofo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Pri opravach LCD monitoroch som sa stym stretol viackrat. Je to podsvecovacou vybojkou. Na kazdej strane je jedna. Samotna vybojka sa dost zle meni, ale da sa ak ju zozenies. Vo Vacsine pripadov sa meni cely displej. Oplati sa radsej cela telka nova. Citovat
Dave_k Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Původně zaslal: jofo Oplati sa radsej cela telka nova. Myslím že v dnešní době je takto konstruována většina domácích spotřebičů. \"Až se to začne kazit nebo přestane fungovat, vyhoď to a kup nový.\" Citovat
obaf Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Pozri sa napriklad sem http://www.bestcena.sk/lg-32lh2000-lcd-televizor-32lh2000-hd-ready-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-434.html oplati sa ti v tom sencore rypat? Citovat
elton Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Původně zaslal: Vvitty elton: v LCD jsou vybojky na podsvit... pokud to neni z tech drahych, kde jsou LEDky. Omlouvám se:mad:, myslel jsem, že lampy jsou jen ve starých telvizích. Citovat
Qcko Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Seriozne, to ani nebola sranda, Sencor to je vyhra:nevim ... zmier sa s tym, ze na vianoce si kupite novu telku, oprava ta mozno vyjde na 300 eur (mozno), ked si domaci kutil, spravis mozno aj sam, ale neoplati sa to, tod moj nazor;) Citovat
dolly1010 Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Já bych šel jen do Samsungu, nebo Toshiby. O něčem jiným bych musel ještě dost přemejšlet Citovat
jofo Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 Pod lampu som myslel male tenke vybojky, ktore su napajane vysokym napatim, ale vsade to volaju podsvecovacie lampy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.