Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pri domontaži plastu pod motorom som zistil že mi z kompresoru klímy klapka zelená tekutina. Nemam šajnu čo to moze byť? Plyn by sa asi odparoval nie? Aj kryt bol od toho zaklapkany. Je to 406 TD rok 98. Podotíkam že klíma chladi!

Odesláno

Taky bych řek, že to nebude klima,pokud jak píšeš ti chodí, ale jak bylo řečeno chladící kapalina, nebo olej ze serva u peugeota a citroenu se používá taková krásně svítivě zelenej (LHM).

Odesláno

ak je ta tekutina taka kriklava zelena, tak je to kontrastna latka z klimy na zistenie uniku... tzn. ze v tom mieste mas unik chladiva z okruhu klimy, mozno tam mas este neaky tlak chladiva, aby ti isla klima, no podla mna, ked ti to az kvapka, tak to je dost velky unik a klima ti uz nechladi... vonku je zima, tak ti to len vhana studeny luft z vonku do kabiny, btw. spina ti kompresor? (pocut cvaknutie pri zapnuti klimy?)

Odesláno

ta kontrastní látka se tam dává už od výroby???protože do traktoru mě ju nikdo nedával a když to teklo tak to bylo zelený:myslim tak že podle mě by to klidně mohla být nápln klimy

[upravil dne 31/10/09 zzipCZ]

Odesláno

otazka je na jak dlouho a jak efektivně ti ta klima chladí....počitej stim,že v okruhu klimy maš netěsnost a zanedlouho to chladit nebude...nejspíš je v haji kompresor,nebo povolilo těsnění u převlečených hadic potrubí klimatizace....protože to co ti znečistilo kompresor je chladící medium v kapalnem stavu(zadny olej-ten nema zelenou barvu);)

Odesláno

Olej neviem či to bude bo medzi prstami to mastné nebolo. Tečie to ako je kompresor spojení v strede. Nemali ste niekto rozobraťi kompresor? Či to vôbec ide v domácich podmienkach?

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Spíš to bude ten olej, chladící náplň ,á docela tlak, ta sotva bude kapat (plyn)

no tak jsem to myslel nápln klimy je olej a plyn tak asi tak no;)
Odesláno
Původně zaslal: BranoKuraj

Olej neviem či to bude bo medzi prstami to mastné nebolo. Tečie to ako je kompresor spojení v strede. Nemali ste niekto rozobraťi kompresor? Či to vôbec ide v domácich podmienkach?

Ak to tečie v strede tak najskôr je to olej znečistený kontrastnou látkou z chladiva. Samotné chladivo je plyn ktorý nebude kvapkať a okrem neho je tam už iba olej. To že na dotak nepôsobí príliš mastno nech ťa nemýli. Hovorí sa mu olej ale je to iný druh maziva.

Odesláno

Na 100% je to olej z klimatizace. Chladivo v klimatizaci je pod tlakem nějakých 20-30atm stlačené v kapalinu. Vybrat kompresor, nechat opravit a naplnit olejem. Je tu někde na fóru odkaz na opravu kompresoru, ale jen SANDEN. Ale zřejmě budou všechny skoro podobné. Nový kompresor cena kolem 8 000Kč.

[upravil dne 1.11.2009 kobr]

• O 5 let později...
Odesláno

To ma teší...kúpil som peugeot 406 1.9 td...nemám klímu ale je na motore je klima kompresor,ali menili motor,ale obišli kompresor klímy.dali tam remeň 6pk1113ale je to fane na silu,nemáte skúsenosť akú Dĺžku remena mám Dať ak je klima.kompresor vynechany?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...