Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Volal jsem do eshopu kde jsem to objednal a prý už to odešlo... tak teď už nic nenapravím. Jinak doted jsem jezdil s TDI a lil jsem mobil1, do motorky Motul ester... Vždy podle recenzí, to že Peugeot doporučuje Total jsem doteď nevěděl... Otázka je kolik Total platí peugeotu za doporučení :-D...  Mno tak uvidím... díky

Odesláno

proč tohle řešíš?Buď si to převezmeš a nebo ne. Ale řešit jakej olej,když ono to je stejné,jen tam máš jinou etiketu a tím pádem i jinou cenovku a není to rozdíl tisícovky...

Odesláno

:D

No tak promin, ale teď co se po tom dívám, jsem zjistil, že vedle nápisu (nebo loga) peugeot je taky logo Total... popisek SPZ, Štítek na motoru... Za chvíli bude i na volantu a proč? 

Nechci rozpoutat diskuzi o tom kterej olej je nejlepší, jen si nemyslím, že nejlepší je Total, protože ho doporučuje Peugeot (podívej se na WRC Peugeot a Citroen, všude Total)... Samozřejmě Castrol co jsem objednal taky žádná hitparáda, ale byl za pěknej peníz... Zdarec ;)

Odesláno

Tak jsem se o to trochu zajímal a měl by splňovat ACEA A3 coz má a API má SM, což je prý taky dostačující... 
Asi je to z mé strany jakási rebélie a jsem si toho vědom, ale nechci tam lejt něco(francouzský olej) jen proto, že to výrobce(francouz) doporučuje. Neříkám, že co jsem objednal je dobrý, ale tu normu splňujou i jiný oleje než Total, jen jim peugeot nedělá reklamu... Tak nějak si to myslím, ale kdo ví, kde je pravda.... Každopádně díky za vysvětlení, příště budu chytřejší.  :roker

Odesláno

Vsak tam lej co chces ale Total je proste vyvijen pro vozy PSA je jen na Tobe zda se toho budes drzet nebo das neco jineho :)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Taky sem tam po koupi nalil ten Castrol co píšeš... Po 10t.KM šel pryč a nalil sem Total a ten tam leju furt (10-15t.km) U Badisaka je tak levnej, že se mi nevyplatí přemejšlet nad jiným

Odesláno

nějak se to rozjelo po tom mém příspěvku :) , tak aby bylo jasno:

je mi u zádele, co doporučuje pežot za značku oleje do motoru, ale pokud doporučený olej značky Total patří i mezi nejlevnější, tak proč špekulovat?? :aut

Odesláno

Mám ten istý názor ako ozzy,ale keď chce niekto silou -mocou castrol,nech do peugeotu leje ten,ktorý spĺňa požiadavky noriem psa.Napr.:http://www.123-olej.sk/CASTROL-MAGNATEC-5W-30-C2-1L.Je to len príklad !!A čo  doporučuje peugeot mám takisto v p..i. Pri  výbere oleja ma ale bude zaujímať,či splňuje požiadavky príslušných noriem výrobcu a samozrejme cena.Na túto tému sme sa nedávno hádali v práci.Nikto s kolegov ani nevedel,že takéto normy existujú. Každý len 10w40,5w 40,atď.Pre mňa za mňa nech si tam niekto aj načúra. :D

Odesláno

No nic, kdyz jsem vul a uz jsem ho koupil, tak ho tam naliju a vymenim driv :( (nechcete nekdo koupit 5l oleje) :-D jinak jsem nekde cetl ze i mobil1 formula nebo tok nejak splnuje take ty normy mozna priste pujdu do nej. Mam Mobil zafixovanej jako spicku. To ale to az tak za rok :-(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahojte chlapy. Tak uz som aj ja presedlal zo 406 na 407sw, rok 2006, 2.0hdi-100kw s fap ale neviem zatial ci funguje lebo za 1800 km co som na nom spravil mi nic nenapisalo ze by sa regenerovalo aj ked tym hlaskam v nemcine moc nerozumiem, 230 000 km a mali by byt poctive. Skoro nic o tom aute neviem co a ako tak sa pohybujem tu na fore zasa skoro stale ;) Mam viac problemov s ktorymi by som sa chcel s vami poradit. V prvom rade chcem vymenit vsetky filtre a olej a neviem sa rozhodnut lebo nazory sa roznia. Problem c.1: auto bolo z DE dovoz a nie je tam nikde napisany ani nalepeny stitok aky olej tam bol davany :( Dam tam asi nakoniec Total Quartz Ineo ESC 5w30 dufam ze tym moc nepokazim. Konkretne tento :

http://www.svetolejov.sk/index.php?route=product/product&path=1_17&product_id=92

Necham stary dobre stiect a vykvapkat tak dufam ze mi nerozpusti ziadny karbon v motore. Dufam ze tam nikto nedaval 10w40 alebo nieco take. A z 5w40 by to vadit nemalo. Nie?

Problem 2: filtre som objednal uz skor ako som to tu precital tak som objednal Mann palivovy, bosch vzduchovy a olejovy myslim ze tiez bude asi mann alebo nieco v tej triede. Uz sa mi to vratit asi nepodari tak ich uz pouzijem a od dalsej vymeny pojdem asi do tych purfluxov. Neviem ani ci bude mat ten bosch filc. Na to som uplne zabudol. Ale hadam to tych par km vydrzi a potom radsej zasa skor vymenim.

Vymena oleja a filtra ako prebieha? Ked som to zvladol na 406 hdi vymenit mohol by som to aj tu zvladnut. Ci su tu nejake zaludnosti? Povolit dolu srob, vytiahnut filtracnu vlozku a otvorit hore zatku. Nechat vykvapkat a zasa zlozit a naliat. Ked povolim tu vlozku nebude mi to tiect vsetko po motore?

Vzduchac to by malo byt v pohode. A palivak je tiez tak nestastne nad altikom. Nezateka vam nafta do altika? Lebo na 406 ked som to povolil tak mi to vzdy tieklo po motore...

Odesláno (upraveno)

dej olej cos napsal, Purflux je asi nejlepší značka filtrů, ale nic se neděje, když dáš Mann, Bosch atd.,regenerace filtru FAP se nikde nezobrazuje na displeji--nesvítí kontrolka atd.,když jsi měnil olej na 406, zvládneš to i na 407, motor zahřej jízdou na provozní teplotu a hned vypust olej, pokud ti někde při výměně kape olej-nafta mimo nádobu, dej tam hadr--nemůže to téct do altíku atd., nebo po motoru

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ozzy56: dakujem za odpoved. Tak uz mam filtre doma. Vzduchovy Bosch aj s filcom aj ked mi pride nejaky tenky ten filc, palivak Mann a olejovy tiez Bosch. Dnes sa chcem pustit so vymeny vzduchaca a palivaka. Vzduchac bude v poho ale toho palivaka sa trosku obavam. Olej objednam tento tyzden. S tou regeneraciou ma to prekvapilo. Ked zacnem znovu na nom jazdit musim si to odsledovat. A nevies ci sa da pri tom palivovom vypustit nafta z filtra popredu cez hadicku ako mala 406? A ten vrchnak sa tiez bude otacat len klucom z goly. Ci?

Odesláno (upraveno)

dej VIN, podívám se na typ filtru co tam je

vypadá to podle serboxu, že je tam jen jeden typ paliv. filtru--stáhneš obě hadičky z víka filtru, odpojíš čidlo z víka (pokud tam je), nasadíš na víko Golu a budeš otáčet proti směru hodin. ručiček (nepovoluj jinak--mohly by se ulomit plastové přípoje hadiček), vytáhneš vložku filtru a gumový O kroužek, vypustíš zbylou naftu plast. šroubem z boku filtru, vyčistíš vnitřek filtru od usazenin, (dá se i vyfoukat vzduchem z kompresoru),dotáhneš vypouštěcí šroub,nasadíš nový O kroužek a potřeš ho naftou, vložíš do filtru novou vložku, zaliješ čistou naftou a utáhneš víko nadoraz podle polohy k hadičkám, pak zapumpuješ ručně balonkem až balonek ztvrdne a to je vše...

dej si pod filtr hadry, aby případná nafta netekla kam nemá ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Dole je vypúšťacia skrutky a na vrchu odvzdusňovacia, povolíš ju a stačí pumpovať balónikom až pokým nepotečie čistá nafta (netreba zalievať).

Odesláno

Dakujem chlapy moc ste mi pomohli. Tento tyzden sa dotoho pustim. Tak nejako som si to predstavoval lebo podobne to bolo aj na 406 HDi. Akurat ta nemala balonik a konektor predhrevu tak som trochu zalieval a potom si uz muselo samo dotuahnut naftu. A este jeden maly dotaz. Minule som len tak skusal popumpovat balonikom a nebol nejaky tvrdy a pripadalo mi to ako keby ta nafta niekde cirkulovala lebo to slo stale rovnako a bolo ju pocut ako prudi. To tak moze byt alebo je niekde problem?

Odesláno

balonek by měl po natlakování ztvrdnout, to ale není až tak důležiné--hlavně musí naftu nasát z nádrže a dopravit do filtru, používá se jen při opravách (servisu), za běhu motoru saje naftu z nádrže dopravní čerpadlo, které je součástí vysokotlakého čerpadla

pokud nafta při pumpování cirkuluje, je to OK, ventil ve víku filtru naftu propustí zpět do nádrže

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...