Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No takto nejak som aj ja dolieval a potom to prišlo, až zožrala a vystriekala všetko behom jedného kilometra alebo dvoch.

Skús motor viac vytočiť niekde a potom pozry či ti natlakovalo systém. Skontroluj aj hadice či nebudú tvrdé skoro ako kameň.

Upraveno uživatelem marko306
  • O 1 rok později...
Odesláno

Při těch malých únicích - co doléváte? Něco extra?

Odesláno

dolejvám nějakou G12 z výprodeje z Kauflandu za 44 a na druhej pokus 27 Kč/l ředěnou do 5 l kanystru s obyčejnou vodou (měkou, brněnskou bych si netrouf) ;-)

jinak ztrácelo se mi to tak nějak podivně, někdy když auto stálo, někdy za jízdy ... výměna chladiče (o tom jsem věděl, že je proraženej a kdovíjak spravenej) trochu pomohla, výměna víčka trochu pomohla, ale furt mi sem tam pár deci zmizelo ... až najednou to v zimě začlo chlejstat i přes to nový, tak jsem zajel do servisu, že to má příznaky blbýho těsnění pod hlavou, až na to, že není bordel ani v chladicí kapalině, ani šlem na olejovým víčku ... hmmm ... no tak to zdiagnostikoval, že to ta hlava je, a už se mi objevily saze v nádržce, achjo, to zas bude peněz :-(

Odesláno (upraveno)

u mně v posledních týdnech párkrát hláška na displeji při zastavení v kopci, v sobotu při startu už včetně červeného STOP, ujeto 30 km, ohřálo se to na běžných cca 80°C

njn ... hladina na spodní rysce ... doleju růžovou g12 a budu sledovat jak rychle mizí .... zatím to vypadá tak půllitr za poslední rok = 8000 km, v motoru všude sucho, pod autem taky ani Ň .... čili asi únik tak malý že to pochytá kryt nebo něco jinýho a stačí se odpařit. kapalina čistá, čirá, bez známek oleje.

Edit: tak široko daleko v okolí je k mání jen Evox Premium G30, tj. typ G12+ (oranžová). Vím že se nemají mísit červené (růžové) s modrými. Mám to tam (naředěný) dolejt když nevím co tam teď je? :myslim

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Ja bych to fakt nemichal. A kdyz si nejsi jistej co tam opravdu je, nebylo by lepsi udelat poradnej pruplach a nalejt tam neco co urcite rozpoznas? Taky se na to chystam.

Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk

Odesláno

No ... taky bych tam mohl dolít jen vodu .... víc než tři deci to nebude a v těch devíti litrech ..... mimochodem v téhle souvislosti je mnohem podstatnější způsob úniku - když vytéká, tak naředěná, pokud se odpařuje (vlivem teplotně provozních podmínek) tak jen voda,. nikoliv koncentrát (v našich podmínkách předpokládám každý ředí 1:1 na těch 35 - 38 stupňů mrazu). Takže nejdřív změřit koncentraci.

Pokud jde o mísitelnost - nouzově je o jedno. Všechny koncentráty (G 11 modrozelená, G12 červená a G12+/G12++ fialová/růžová) jsou na bázi glykolu a liší se inhibitory koroze. Všechny obsahují soli organických kyselin + G11 silikáty, G12 a G12+ triazoly a G12++ silikáty i triazoly. 

Ve všech jsou zakázány fosfáty, aminy a dusitany, G12 a G12+ nesmí obsahovat silikáty a borax, v G12++ silikáty povoleny, borax ne.

Krátkodobě a nouzově lze smíchat i modrou s ostatními, ale zkracuje se životnost (max. 2 roky).

Příručka mi říká Paraflu UP červená.

Zdroj: http://www.petrol.cz/aktuality/archiv/2012/24/chladici-kapaliny-pro-osobni-automobily-928.aspx

Kdo chce vědět co si tam leje tak tady: http://www.auto.cz/test-chladicich-kapalin-g12-musi-vic-nez-nemrznout-78004

Odesláno (upraveno)

Taky jsem řešil kde se ztrácí voda nebylo to moc, tak 0,5l za pět-šest týdnů nikde jsem nic nenašel auto stálo čtyři dny v garáži pod ním rozložené noviny a nic. Až pak jsem  tady jednou brouzdal a kluci řešili že vlhký koberec pod středovým tunelem a většina to měla tak že měli ucpanou trubku kterou odtéká kondenzát z výměníku klimačky. Já  měl taky v těch místech vlhký koberec tak jsem auto zvednul a drátem jsem zkoušel tu trubku byla průchozí tak mi to nedalo a sundal jsem boky z tunelu a přišel jsem na to že mi rosí spoj mezi trubkou a radiátorem.  Někde jsem to tady i řešil. Našel jsem fotku v PC  snad to z ní pochopíš. Jen upozorním že této typ spon už nikdo neumí objednat, řešil jsem to s badisákem  u peugeotů a nikdo to neumí. Nakonec jsem to tam nabastlil a do systému jsem dal utěsňovač což pomohlo ale stejně se stane že se občas na podlaze objeví pár kapek, ty boky jsem tam zatím totiž nedal abych nad tím měl kontrolu.

post-46567-0-47797600-1460484727_thumb.j  pohled na bok radiátoru

post-46567-0-94519800-1460484782_thumb.j  pohled přes zrcadlo s popisem

Kvalita fotek není nic moc sorry.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

S únikem chl. kapaliny bych byl opatrný,u mého auta se dostalo teď v zimě poměrně malé množství do oleje těsněním pod hlavou (dolíval jsem minimum,měl jsem zato že se odpařila) a jak byly mrazy tak kondenzát zamrzl v odvětrání motoru.Následně to vytlačilo olej z vany přes odlučovač do sání a do 1 válce.Výsledkem je krásně ohlá ojnice a spoustu starostí...Úbytek chladicí kapaliny byl opravdu neznatelný,ale přesto to stačilo.Těsnění pod hlavou má na povrchu něco jako gumovou vrstvičku,ta byla z většiny úplně rozdrobená.Jinak nejsem první případ komu se to stalo,byl jsem v kontaktu s 2 majiteli C8 se stejným problémem.Teď už zamrznutí odvětrání  nehrozí a to malé množství vody se asi bez problému odpaří,ale jak píšu,radši pozor. :(

Odesláno

Možná se zeptám jako lama: jaký kondenzát zamrzl?

Odesláno

Asi jsem to napsal blbě,olejová emulze,to co se udělá na víčku pokud se dostane do oleje vlhkost.Bylo to v odlučovacím labyrintu na víku ventilů a v trubičkách odvětrání.V -5 to mělo vzhled a konzistenci másla vytaženého z lednice.Kdybych to nerozebral hned,asi by se těžko zjištovalo co se stalo, už druhý den co stálo auto v teple v garáži se to skoro rozpustilo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...