sidonius1 Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Pánové mám dotaz!!! Mám problém s vodou v motoru. Ted se mi stalo 2x během 10 dnů,že jsem ráno nastartoval studené auto a začlo na mě křičet,že nemá vodu v motoru. Kouknul jsem na nádobku a tam voda těsně pod risku min. Povolil jsem víčko a voda se zvedla pod risku max. Pak jsem jezdil dál. Vše OK. Vodu nedolévám, auto se nepřehřívá, topí normálně. Jen v Praze v koloně když jsem cca půl hodky popojížděl se zvedla teplota na cca 100°C. Pak po plynulé jízdě se teplota vrátila zpět pod 90°C. V oleji voda není ve vodě olej taky ne. Když otevřu víčko a přidám víc plynu vidím ve vodě hejno maličkých bublinek. Velkých jako jsou např.v minerálce. Ale voda z nádobky neteče. Mám strach, že by mohla být prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou. Zatím jsem dnes koupil nové víčko. Nemá prosím s tímhle někdo zkušenost? Citovat
Igor Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 to bez srandy svěř okamžitě servisu, mohlo by to být těsnění pod hlavou....a nepřeji nikomu, aby mu praskla hlava, mě kdysi dávno praskla ve staré 405ce :-(( budiž jí země lehká Citovat
sidonius1 Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Tam jsem byl. Řekli,že těžko říct. Že prý mám napřed zkusit jiné víčko než se bezhlavě pustit do nákladné opravy. Že prý není evidentní,že by to bylo těsnění a nebo hlava. Navíc je prý divné,že to udělá jen při studeném motoru. A jen někdy. Citovat
Mildík Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Ták, nevím, jak to máš starý, a, kolik nalítáno, ale, měl jsem asi podobnej problémik. Ztrácela se mi voda cca 1000km /0,5l vody, dolíval jsem, dolíval, až, mě to naskrklo, měl jsem, asi, vnuknutí, a, koupil jsem na benálce nějakou srágoru na utěsnění chlsys. Najeto 4000 a klid. Investice asi 180kač. Mám teď 91000kmů. Toť moje zkušenost, snad to pomůže.:roker:roker Citovat
Sasula Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 pokud se ti to prehriva v kolonach tak to benziny delaj. me to dela 406 c 2l ale tam mam predelavanej motor takze vic topi. jinak to vicko muze mit ztvrdlou pruzinu, takze ti neodpousti tlak. to ti rekli v servisu spravne. pokud mas naftu tak bych se bal. jednout co se to stalo tak byl blbej chladic - prolinal - stacilo utesnit, a potom se stalo ze proste to uz neprolinalo ale vychrstlo vse. a potom ze praskla hlava - pokud to je hlava podivej se jaka je voda v nadrzce. pokud je na ni olej ci neco podobnyho tak se priprav na nejhorsi, nez nechavat svarovat hlavu a vse ostatni se celkem levneji rentuje koupit jinou. me se svarovana prodrazila jako prase a stejne to neni uz ono Citovat
mablees Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 Souhlas . . .jen možná ještě nadhodím (ze své zkušenosti - respektive manželky zkušenost a mnou pak znovu potvrzená) - 807 pokud je v mírným kopečku signalizuje to málo vody . Peugeotek odpočívá na parkovišti v kopečku tak jsem se taky vylekal při prvním rozsvícení , následně stál na rovince další měsíc a při startu O.K. , pak zase byl v kopečku a už svítil na LCD málo vody Citovat
Mildík Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Tak, a, je, to tu znova. Ztrácí se mi voda(ne plodová), a, to tak, že pod autem kaluž není, ale, nádržka, levý přední světlo, kryt elektriky ochcaný, a, v misce uchycení tlumiče, mi stojí nemrzka. Vyměnil jsem víčko, a, stále stejnej problém, dolívám, cca 1 litr za 100 km. Neví někdo co, to může bejt? Díky. Citovat
salmius Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 ahoj, nevím jestli to pomůže, ale moje zkušenost: když jsem koupil 2,0 hdi c8 119k najeto tak mi to po prvnich 1k km udělalo taky - ztrácela se voda aniž bych pod autem něco našel , pak jsem najednou na parkovišti našel louži, pak zas nic. Jel jsem do citroenu v holešovicích (nedoporučuju) tam to natlakovali a řekli že ok, když jsem auto přebíral tak se to naštěstí stalo znovu a tak jsme přišli na prorezlou trubku dole pod motorem, která upouštěla jednorázově větší množství kapaliny cca 1500 oprava. Takže možná pořád sledovat jestli se někde neukáže louže? Citovat
jirka307 Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Tak, a, je, to tu znova. Ztrácí se mi voda(ne plodová), a, to tak, že pod autem kaluž není, ale, nádržka, levý přední světlo, kryt elektriky ochcaný, a, v misce uchycení tlumiče, mi stojí nemrzka. Vyměnil jsem víčko, a, stále stejnej problém, dolívám, cca 1 litr za 100 km. Neví někdo co, to může bejt? Díky. podobného jsem také řešil:papa Citovat
Marcel00 Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 keby mal spatne viecko ze mu prepusta, tak mu vyvre voda, ak by vsak mal viecko take ze by neprepustalo, po vychladnuti mu hladinu vrati nazad. tipujem ze mu tam tlaci vzduch cez nejaku trhlinku v motore, system sa tlakuje a preto ten pokles hladiny v nadrzke. trhlinka moze byt jednosmerna a pri vychladnuti sa trhlinka zmensi natolko ze nazad vodu nepretlaci, preto mu ani nestraca vodu... pri zohriati sa trhlinka zvacsi a zacina tlacit do vodneho okruhu. to je len moja logicka uvaha... Citovat
Mildík Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Já to ještě dovysvětlim, zkoušeli jsme to zahřát, auto bylo hodinu nastartovaný, než se zahřálo do sepnutí ventilátorů, pak jsme to 5 minut točili na 3000 ot. a, nic. Stane se to jen za jízdy. Vypadá to, že to teče někde z vrchu, protože je oblitá i nádržka, a, přitom pod ní na tý záchytný vaničce je to suchý, fakt nechápu. Citovat
Jirka 807 Odesláno 17. květen 2011 Odesláno 17. květen 2011 a co termostat kdyb to bylo těsnění nebo prasklá hlava tak to tlačí vodu ven přes nádržku a bude se to přehřívat jinak u dislu 1OO stupňů nejni nic neobviklího pokud je horko je fakt že se mi taky 1 stalo že mi to hlásilo málo vody a když sem šel dolít tak mi chybělo asi 2 deci od té doby dobrý a to je už tak rok. Citovat
pista0119 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Tak, a, je, to tu znova. Ztrácí se mi voda(ne plodová), a, to tak, že pod autem kaluž není, ale, nádržka, levý přední světlo, kryt elektriky ochcaný, a, v misce uchycení tlumiče, mi stojí nemrzka. Vyměnil jsem víčko, a, stále stejnej problém, dolívám, cca 1 litr za 100 km. Neví někdo co, to může bejt? Díky. A když se mi dělá loužička pod autem asi 3cm nekde uprostřed pod motorem? Nevíte co to je??? Citovat
Sagic Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Není to uprostřed kousek za motorem? Jestli jo tak tam je hadička od klimy a je to v pořádku, že to teče - nakondenzovaná voda. Většinou to teče hned po jízdě Citovat
pista0119 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Jo je to od motoru směrem k vnitřnímu prostoru auta. Citovat
Mildík Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Zdravim, takže problém vyřešen, prasklá hlava. Znamenalo to, motor ven, vstřiky nešly ven, takže repasovaný, nový žhavíky, veškerý těsnění, kapaliny, a já nevim co ještě. Cena 75 000Kč s prací, takže si budu asi muset vzít vedlejšák :roker Citovat
Bigbadjohn Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Ty Mildíku, to je nějak moc, ne? Za polovic se nechá sehnat jetej funkční motor. Dělali Ti to v autorizáku nebo nějakej garážista? Citovat
Mildík Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Autorizák, takže ta práce byla za 17000, jinak hlava 12500 bez daně, a, vstřiky po 6000 bez daně, pak samý těsnění, spojovací matroš, náplně komplet, žhavičky, a povyměňovali věci okolo, co byly v rici. Ale měl jsem bonus, auto mi zdarma umyli vně i uvnitř :roker Citovat
Milan+ Odesláno 15. červen 2011 Odesláno 15. červen 2011 Čau Mildo,když už to bylo vyčištěné,tak alespon kavu s mlíčkem jsi k tomu dostal taky? Ale jináč to je tedy raketa ta oprava,doufám ,že to mého ulyšáka nepotká. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.