Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prevazne sa priklanam k asusu... Skusenosti, neviem ake, je pravda, ze prvotne masovo predavane modely, mali na hovno plasty, a tie panty sa zachvilku ulamali.

Dnes uz je asus zase niekde inde, a kvalitou je na tom lepsie ako HP.

HP ckove probooky su vsak fajn, HP klasicke som nemal moc rad, a to aj hlavne preto, lebo mali o poznanie vyssiu kazivost ako ASUS.

Avsak tieto probooky si fajn, tie sa im podarili, maju velmi dobru klavesnicu, neni su tazke, pekny dizajn, proste su fajn, vobec by som sa ho nebal..

Navyse vetsina ma celkom solidnu vydrz na bateriu.

Pokial ide o vykon NTB, a teda hladal by si nieco vykonnejsie za podobnu cenu, hladal by som nieco vo vodach asusu....

Pocas zaruky si staci u asusu zadat reklamaci na netu, a prijde si pre zariadenie kurier, a este sa mi nestalo, ze by to na slovensku nebolo spet do 14 dni, v cechach mozno aj skorej ...

Odesláno

Asus ne, Acer vůbec ne. Dell je dobrej, ale drahej, tak bych bral asi Lenovo (bývalé IBM). Ty notebooky jsou sice hnusný, ale velmi kvalitní a postavený jako tank - zkrátka není to hračka, ale seriózní pracovní nástroj. :)

Odesláno

Jo, jenže tyhle Lenova se dělají jen do velikosti 15,4\", jedinej ThinkPad W700 má 17\" a je přímo určen k práci s fotografiemi, má i vlastní tablet a dělá se i s druhým 10\" displayem, jen se skoro nedá sehnat a stojí jen cca 82000 Kč.:bojim Takže to nevidím s Lenovem moc dobře

Odesláno

Kupoval jsem notasa minuly vikend a nakonec jsme koupil Acer Extensa 7630G. Mate s timto notebookem nekdo zkusenost? Popr. v cem jsou Acery tak kazove? Nekde jsem cetl, ze notebooky Acer sli s kvalitou rapidne nahoru. Je to pry nejprodavanejsi znacka a tim padem jsou ty reklamace vice videt.

Mam tedy 17\", 2,2Gb Intel prosesor, 4Gb RAM, 500Gb disk, 512Mb grafika ATI...

Odesláno

No, s Acerem je problém (resp. byl aspoň před rokem a půl, teď už Acery moc nesleduju) především v servisu. Ne, že by byly nějak extrémně poruchové, jejich kvalita zkrátka odpovídá ceně a cílové skupině uživatelů. Nicméně, uvedu příklad. Kamarádka měla NB Acer (typ si nepamatuju), u kterého po cca deseti měsících odešel displej. Reklamace u prodejce, odesláno do autorizáku, displej vyměnili, čekala přesně 30 dní. Měsíc na to odešla deska. Opět reklamace u prodejce, odesláno do autorizáku, nebylo uznáno servisem, že prý tomu nic není, ovšem toto zjištění jim trvalo taky téměř 30 dní! Po návratu notebook nešel spustit, takže okamžitě zase na servis, kde zjistili, že je vadná deska a tu vyměnili (přijde mi, že předtím to snad ani nezapnuli, nebo co). Za téměř 30 dní, jak jinak. Za tři měsíce deska odešla znovu (asi jí to bavilo). Třetí reklamace, žádost o vrácení peněz. Žádosti nebylo vyhověno s tím, že na ní je údajně nárok ze zákona až při čtvrté reklamaci (já mám pocit, že po třetí, ale OK, neřešili jsme). Notebook byl v servisu v rámci záruky opět opraven (tentokrát jen za 14 dní), nicméně po návratu ze servisu byl nestabilní, tuhnul a sám se vypínal. Po rezignaci kamarádky na servis Aceru mi to dala, ať se na to podívám. Chování notebooku mi připadalo ze zkušenosti celkem povědomé, tak jsem šel na jistotu - podařilo se mi to rozebrat bez poškození plomby a přesně jak jsem čekal, diletant v servisu zapomněl zapojit kabel od větráku. Profesionál, to se pozná. Od té doby notebook fungoval ještě půl roku, než definitivně umřel a kamarádce se podařilo jim ten krám omlátit o hlavu a získat zpátky peníze.

S tímhle konkrétním kouskem jsem měl osobně nejvíc co do činění, nicméně od dalších majitelů skvostů této značky jsem slyšel podobné historky, takže se jim ani moc nedivím.

Mě osobně například u notebooků Acer děsí to, že si dávají plombu i na harddisk! Třeba u Dellu, Lenova, nebo HP něco takového neexistuje, tam si můžete bez ztráty záruky vyndavat disk dle své libovůle, ovšem tady ne. Servis Acer vám ochotně nabídne, že vám za úplatu několik tisíc Kč data zálohuje. Jinak to v případě problému přelízne recovery cédéčkem a máte smolíka. Kamarádka na tom měla samozřejmě rozpracovanou bakalářku a další věci a taková pro někoho běžná a jednoduchá věc, jako vyjmout disk, připojit přes adaptér k PC a data stáhnout, tady jaksi nebyla možná.

Čili věřím, že se Acer možná zlepšil, ale mě osobně nenabízí nic zajímavého. Radši si připlatím za \"nezničitelné\" Lenovo, nebo konzervativní, ale kvalitní Dell se zárukou opravy Next Bussiness Day.

Odesláno

Fakir, zrovna nevim, kde beres ty veci ohledne neznicitelneho lenova...

Zrovna ted je u nas na reklamaci ich uzasny 13 kovy model U350 ...

Po 2 tydne uzivani, mu komplet zdechli vsechny USB porty, ktere se na tom notebooku nachadzeji :) Celkem sranda na neznicitelne lenovo ze jo ?

Ono jde o to, ze hodnoti notebook, respektive znacku, podle jedne prihody a par historek je smesne... Co model, to neco jineho...

Kazda znacka ma neco pre a proti...

Acer naozaj sel kvalitou nahoru, i kdyz sem ho dakedy priam neznasel, pro jeho vysokou kazivost ... Dnes se prodavaji i u nas na prodejne uplne bezne, a na reklamace sou neni nijak zvlast zatezove...

Asus jak byl spominan, u nas na reklamaci este nebyl, a to ich mame vystavenych a prodavanych celkem hodne kousku ...

Acer muze ponouknout neco, co nekdo jiny neponukne vubec, nebo ponukne za mnohem vyssi prachy.

Treba ted mame na prodejni TimeLine Acer, je siroky na jeden palec, ma 14 display uz LEdkovy s HD ckom ... Ma intel proc Centrino Core 2 Solo, 3 GB DDR3, 250 GB disk, zabudovanou grafiku, pri tomto rozmeru dvd Rw, kameru, mikrofon, HDMI vstup, bluetooth atd atd, a co je jeste podstatnejsi, tak ma vydrz na baterii 8 Hodin...

To vsechno najdes ve velmi malem, kompaktnim rozmeru. Kdybych tohle hledal jinde, asi bych neuspel ...

Inac pokud delas s PC, tak muzes pozadat velkosklad, s ktereho nakupujes, ci by ti nemohl zverejnit reklamovatelnost notebookov :)

Tj kolik kusu te a te znacky se prodalo, a kolko z nich bylo reklamovano... Nektere sklady si to vedou, a zrovna tak sem to ziskal este z byvaleho BGS Distribution, kde jednotka v kazivosti byl HP :) Ale je to uz nejaky ten rok zpatky ...

Osobne ja, si radsi seberu notebook znacky ASUS s nejakymi peknymi parametrami, za prijatelnou cenu, jak si brat treba dell, ktory stoji v podobnych parametrech treba o polovicu vice , kdyz ne vic. Mne je jedno, ze dell vydrzi treba 5 let v pohode, jenze za 5 let to bude uz takpovediac stara sunka, a ja si za usetrene penize muzu ficet na necem lepsim...

Ale kazdy ma ine preference :P

Odesláno

Lubk0:

Podle mě srovnávat Lenovo a Dell s Acerem a Asusem je jako by jsi srovnával BMW a Mercedes s Kia nebo Hyundai.

Ano, cena je vyšší, ale určitě ne jen tak pro nic za nic, ta kvalita je o dost vyšší!

Mam Lenovo W500, stál ranec, ale co mi dokáže nabídnout, tak o tom se Acerovi a Asusu může jen zdát.

Konstrukce nezničitelná, kvalita všeho i blbejch tlačítek na zvuk je úplně jiná a dokonce si můžu i posvítit!!! :)

Ale nechci nikomu nic vymlouvat, je to každýho věc ...

Odesláno

Moje pritelkyne ma Acer Extensa 5510, ma ho uz pres 2 roky a zatim s nim zadnej problem nebyl. Vse nastesti jede jak ma. Tak jsem ten Acer zkusil taky, snad bude vse OK. Zatim tedy spokojenost...

Odesláno
Původně zaslal: kveton

Lubk0:

Podle mě srovnávat Lenovo a Dell s Acerem a Asusem je jako by jsi srovnával BMW a Mercedes s Kia nebo Hyundai.

Ano, cena je vyšší, ale určitě ne jen tak pro nic za nic, ta kvalita je o dost vyšší!

Mam Lenovo W500, stál ranec, ale co mi dokáže nabídnout, tak o tom se Acerovi a Asusu může jen zdát.

Konstrukce nezničitelná, kvalita všeho i blbejch tlačítek na zvuk je úplně jiná a dokonce si můžu i posvítit!!! :)

Ale nechci nikomu nic vymlouvat, je to každýho věc ...

Srovnavas dve uplne odlisne veci. Auto je vec, kterou si clovek nekupuje jako spotrebny material, a i 5 ci 8 ci 10 ti leti auto, dokaze poskytnout urcitou miru komfortu a funkcnosti.

Bavime se o notebookech, coz je spotrebny zalezitost. Nekdo si notebook koupi, a vetsina spotrebytelu ho ma nejakej cas, pak koupi dalsi, a dalsi, a dalsi...

Je to pochopytelne, pretoze informacne technologie napreduju ovela rychlejsie, ako technologie automobilove. A po case je ten ci onen notebook proste na takou novou hru, nebo na takovy novy program, nebo na takovy novy system proste pomaly, a zada si vymenit.

Ja osobne menim, ci uz osobne PC, nebo notebook (ted mam firemnej, vlastny sem prodal) do 2 max 3 let... Protoze za ten cas, vyjdou vetsinou celkem pekne novinky, s uplne jinymi technologieme. Proto mi je sumafuk, zda mi DELL vydrzi neznicitelnej 5,8 nebo 10 let...

Castokrat totiz vidim pripady, kdy to co ponouka DELL ponukne treba spominany ACER za polovicu ceny. To je pre mna smerodatnejsie, pretoze za usetrenu polovicu, si mozem o 2 roky kupit zase \"novinku\" od napriklad ACERU, a budem o niekolko krokov vpred, pred niekym, kto si kupil 2 roky dozadu DELL.

Ale toto je moje vyuzity. Kazdy ma ine preference, a ine pozadavky na notebook. Kdo vyzaduje aby mu notebook vydrzel co nejvic, nech sa paci, nech ide do dellu... Kludne... Ale me preference sou jine, a nebudu dava 30 nebo 40 tis za neco, co bude za 2-3 roky stejnak \"pomale\" oproti notebookum, ktere v te dobe budu novinkami :)

Este raz, tot moj nazor, nekdo muze mit jine preference...

Priznam se, ze notebookov dell sem predal jen ozaj par kusu, v mestilo by se to urcite do 10 :) Ale ked som este robil v T-Come, tak vsetky PC, notebooky atd atd sme mali vyhradne od DELLU. Ja som treba dostal uplne novy DELL PC, a za 2 roky co sem tam byl byl 2 krat v servise - raz nesel proste zapnout, a raz hadzal klasicky modre okno . 1 zavadu a jeji odstraneni sem neznal, v druhe mi bolo zdeleno ze prdla Ramka ...

Takisto na predajni sme mali vystavny notebook dell , nejaki latitude, ten byl 1 krat v servisu, a veducej notebook tiez jeden krat.

Ostatne tam bylo este 6 dell PC, a ty jeli bez zavadi bez problemu, jenze za ty penezi, bych si predstavoval mozna vetsi kvalitu ...

Ale netusim, jak to je s bookmi ...

Odesláno

kedze ma caka vymena notebooku a som pred objednanim tak som sa dost zaujimal o spolahlivost u kolegu ktory pracuje v pc predajni.acer jednoznacne najkazovejsi.zo 100 je ich mnoho na servis.asus zo 100 tak 2-3 kusy a to je uz co povedat.hp ma horsiu bilanciu od asusu.bola mi odporucana toshiba ze vraj ide teraz na plne gule s kvalitou ale vyskusane to este dlho nemaju.lenovo a dell predavaju malo kusov a tak to nestoji za rec.neda sa porovnavat kazovost u jednej znacky kde predas 100 ks a u druhej co predas tak 10-tinu.

tu ale uplne suhlasim s lubkom.davat o dost prachov viac za dell alebo lenovo v zrovnatelnych parametroch len preto ze je to nieco VRAJ ine je total blud,ked za 2 roky je jedna aj druha vec ****.ak fungujes dlhodobo s notebookami tak prides na to skoro.dam 400 euro za asus a na druhej strane bude stat dell 600.za dva roky dolozim len 200 euro co som usetril tym ze si nekupim dell a mam znova novy pc.kdezto u dellu musis zacvakat o dost viac.pouzivat notebook na 3 a viac rokov je v dnesnej dobe dost tazke.

osobne mam notebook kupovany v irsku znacky advent a taha na stvrty rok.nebol v oprave a tuto znacku tazko z vas niekto pozna.dnes je to srot a nestiha to skoro na nic.som rad ze som si vtedy nekupil nieco ako dell a pod. a tym usetril prachy na novy

ps: ako tu niekto zrovnaval booky s autami tak je asi dost mimo.uz len preto ze ma peugeot a nie ten slavny nemecky koncern ktory ohuruje kvalitou.

[upravil dne 16.10.09 jozefsv]

Odesláno

Taky přidám názor. HP jsou dobrý tak leda na práci v kanclu. Do terénu největší hrůza. Odcházej jim displaye. Máme jich v práci mraky a s kždym jsou pořád nějaký potíže. Teďkupujou nový, ale máme podmínku musíme mít COM port. Ovšem HP to vyřešil po svym: Je to přes nějakej vnitřní USB řadič a ne všechny naše aplikace s tim uměj pracovat. Prostě podvod. Ty šílený dotykový ovladače všeho možnýho nad klábosnicí... to je další hrůza. HP má vše na boardu, takže kvůli nefunční nějaký periferie je to vždy výměna boardu. O servisu ani nemluvim. Já mám naštěstí acer TM3000. Taková malá \"hračka\". Ale... Po třech letech výměna chlazení. Teď mi chudinka umřel. No.. asi má po 4 letech celkem intenzivního provozu v terénu nárok. Servis taky příšernost. Ale daj se na tom měnit komponenty. Tak jsem vybral toshibu M10-14Z. Vypadá vcelku bitelně, má vše, co potřebuju. Podle dostupných info má i nějak odolnější konstrukci, tak jsem zvědav.

Odesláno

sorry ale ta cena je sialena:bojim já jen, že o téhle značce tady nebyla řeč. Jsou i levnější kousky (jeden mám) a co se týká spolehlivosti jsem spokojen.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...