Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zkus kontaktovat přímo Petráska z Pardubic, ten se o historii autobusů hodně zajímá a tak by mohl nejspíš poradit. Každopádně krom jednoho luxusního RTOčka je ten zbytek fakt k pláči (nebo na spoustu práce).

Odesláno

Jo taky mě to vzalo za srdce, RTOčka mám všeobecně moc rád - krásný tvar, chytrá konstrukce na svou dobu. Nicméně mě to zajímá hlavně kvůli focení.

Medvěd: díky za tip

Odesláno

RTOčka byly opravdu moc dobré autobusy, taky rád vzpomínám na dobu, kdy jsem v nich běžně jezdil (samozřejmě jako pasažer). Nastupující řada ŠM, ŠL, ŠD sice taky nebyla špatná, ale RŤák byl prostě RŤák a ve spojení s polským přívěsem JELCZ to bylo dílo.

Odesláno
Původně zaslal: Honza z Nera

Na rajce.net jsem narazil na toto: http://jakubkral.rajce.idnes.cz/mrtve_busy/ Nemáte někdo tušení kdo to může být?? Dík :papa

Myslím že nebude těžké to zjistit.

Zkus pohledat na netu dle toho uživatelského jména. Napiš pár fandům a asi se dozvíš, kdo to je. Spíš je to nějaký spolek lidí, když jsou tam i auta.

Zkus mrknout na www.citybus.cz, jestli tam o tom něco nenajdeš. Nebo napiš autorům toho webu www.citybus.cz, asi budou vědět.

Možná ještě v Mníšku pod Brdy je ta zahrada s Ikarusama.

[upravil dne 10/10/2009 Marcel505]

Odesláno

Je to na kraji Ústí nad Labem. Byl jsem tam na jaře 2006, přidávám fotku tehdejšího stavu ROčka zubní ambulance.

Byla tam velice zajímavá vozidla, např. autobus Tatra 500 HB (dneska je zhruba provozuschopný jen jeden na světě), do kterého ale pršelo všemi možnými otvory a byl prostě odsouzen k záhubě.

post-0-14109610194649_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Tak jste to dali dokupy líp než já - spojeného čelního skla jsem si nevšiml, zaujala mě stará (RTO) zadní náprava a jedny dveře ...

Ešte je tam iný nárazník.

K tomu RTO-čku:

Škoda RTO bola vyrábaná i v Poľsku pod značkou Jelcz. Rozdiel bol v predných svetlách a v rebríku k strešnému nosiču.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

K tomu RTO-čku:

Škoda RTO bola vyrábaná i v Poľsku pod značkou Jelcz. Rozdiel bol v predných svetlách a v rebríku k strešnému nosiču.

Polské RTO (Jelcz) mělo i jiné vzduchové dveře (původní byly čtyřlamelové - 2+2 lamely vprostřed zlamovací, tak jako to mají tramvaje T3, polské byly dvoudílné). Jo a Jelcze měly i jiné přední blinkry - oproti českým kapkám to byly hranaté velké krabičky od sirek. Taky si vybavuju, že polské Jelcze už neměly trilexová kola, ale už tam byly nápravy a disky shodné s Karosami řady ŠM

[upravil dne 10/10/2009 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...