Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, jak \"ukecáváte\" své neoriginálně instalované xenony? Podle předpisu je nutné, aby xenony měly ostřikovače světel a senzor zatížení, který je indikován synchronizací při zapnutí světel = světla sjedou dolů a vyjedou do nově nastavené polohy. Ostřikovače světel mám na své 307cc, ale senzor ne. Mám jít na STK a nechce se mi HID xenony vymontovávat :(

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: honza406

prostě jak se reguluje naklápění světel tak udělat podobný na zadní nápravu,kde podle zátěže se bude naklápět...

To mi připomíná toho starýho hranatýho \"nafukovacího\" Citroena. Akorát ten místo světel nakláněl celý auto :D

Odesláno

Jo jen vymejšlejte kraviny na naklápění světel, jen co ostatní normální dostanou vztek a všem xenonistum ty světla rozklepnou jak vejce, dneska jsem jel za deště, pouhých 70km večer potmě a myslel jsem že zešílím a oslepnu, každý třetí auto svítí xenonama skoro do nebe. PRASATA jsou to:bacha

Odesláno

zdravím, pokud jde o ukecávání tak to ti asi neporadím, protože světla pro xenony musí mít jak jsi říkal automatickou regulaci sklonu, navíc ty odstřikovače, dále světlo má jiný tvar kvůli vrhanému paprsku, jde o to že ta intenzita světla je usměrňována do menšího bodu před autem než u normálních světel a na to navazuje i sklo světlometu, které musí být děláno tak aby ten paprsek nelámalo do nepříjemných zlomů, navíc to světlo musí být označeno pro xenony. je tam písmeno, teď nevím které, které označuje právě ty povolené světlomety. Je toho zkrátka dost, ale přesto všechno je mám na své 405 a zatím mě nkdo neproblikával, mám je stažený až dolů a přesto je to nesrovnatelné s normálními halogeny

Odesláno

Není to ani tolik o xenonech jako o lidech a jejich bezohlednosti.. Ikdyž je pravda že do některejch světel xenony fakt nepatří.. originál je vždy v čočce.. takže kdo to narve do paraboly tak oslňuje téměř vždy.

Odesláno
Původně zaslal: N3ck

Není to ani tolik o xenonech jako o lidech a jejich bezohlednosti.. Ikdyž je pravda že do některejch světel xenony fakt nepatří.. originál je vždy v čočce.. takže kdo to narve do paraboly tak oslňuje téměř vždy.

to zase nejni zas tak moc pravda, viděl sem i origo xenony v parabole...

Odesláno

jj napriklad laguna,novej civic ... naky starsi mercedesy ... ale to furt nic nemeni na tom ze ty svetla jsou jina nez pro halogen :nevim

Původně zaslal: wooody

Původně zaslal: N3ck

to zase nejni zas tak moc pravda, viděl sem i origo xenony v parabole...

Odesláno

tak tady u nás byste si nevybrali. Jeden má xenony až do nebe, druhej jede za mnou v noci a pro jistotu nesvítí vůbec ani parkovačkama ( jsem se divil, že se vůbec na křižovatce obtěžoval blikat ), třetí má zase ve světlech zabudovaný ty denní světla z audiny a používá to po tmě, za mlhy a všude kde to jde. Přiznam se, že už mě takový lidi docela začínají štvát.

[upravil dne 27/10/09 Kekros]

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

tak tady u nás byste si nevybrali. Jeden má xenony až do nebe, druhej jede za mnou v noci a pro jistotu nesvítí vůbec ani parkovačkama ( jsem se divil, že se vůbec na křižovatce obtěžoval blikat ), třetí má zase ve světlech zabudovaný ty denní světla z audiny a používá to po tmě, za mlhy a všude kde to jde. Přiznam se, že už mě takový lidi docela začínají štvát.

Teď jsem se teda zasmál :D Ale je to smutná pravda :bacha

Odesláno

jj na patici by měla být vylaserovaná načka E8 a měla by k tomu být eště homologační karta s uvedenýma typama automobilů pro které je to možné použít:P

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: cybertronic

Vyřešil jsem to řídící jednotkou pro motorky naklápění světel. Když jsem stím udělal technickou, tak mi nebylo nic, než se se zážitkem podělit. Mrkněte:

http://www.cybertronic.vyrobce.cz/naklapeni_svetel.php

Pokud znáte jiny ověřený způsob jak na policii a STK, tak se podělte :-)

Ahoj kamarád si tuto jednotku chtěl dělat a zjistil, že je stím více problémů než mu za to stojí tak ji koupil, instalaci zvládl celkem dobře, ve světlech má projektory, výbojky 4300K, svítí perfektně, neoslnuje. Jen narazil na problem na STK, kterým se nelíbilo, že nemá senzor zatížení, přičemž ostřikovače má. Po namontování této jednotky udělal STK prej hravě, vše je jak má být podle technika....senzor zatížení je v plánu doinstalovat, údajně se pro tuto jednotku vytváří a testuje :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...