Edison Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Fotokrám snadno nahraditelný gimpem... Mě se ale v gimpu fakt dobře nedělá... Citovat
destiny Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Původně zaslal: Edison Fotokrám snadno nahraditelný gimpem... Mě se ale v gimpu fakt dobře nedělá... No a právě proto si musíš připlatit, aby se Ti dělalo dobře. Citovat
Fusion Odesláno 4. říjen 2009 Odesláno 4. říjen 2009 Pohoda (účetnictví) to má sobře vymyšlený. Je to totíž tak složitá věc, že je občas potřeba zavolat o radu, jenže tu poskytnou na základě ID Citovat
urdemala Odesláno 4. říjen 2009 Autor Odesláno 4. říjen 2009 a teď si ještě uvědomme, jak se k nám chová náš vlastní stát - poplatky z kopírování na kdejakém výrobku.. já fakt nevim, jestli mám zapotřebí utrácet tolik peněz sa SW a přitom být v očích zákona zloděj, když k tomu všemu ještě platim svazu autorů \"bonusy\" třeba při koupi vypalovačky :-) Citovat
Aspanu Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Kdybych se měl v tomhle státě vztekat i kvůli tomu, že někdo si dokázal sehnat program který já musel zaplatit, nebo na aukci sehnal auto za polovinu ceny na trhu, nebo si přes kamaráda srovnal bagrem zahradu zadarmo tak asi nedělám nic jinýho. Proto se omlouvám všem co nikdy nic nestáhli, firmám se omlouvat nemusim, protože jim do zelí nelezu a ano, JSEM PIRÁT. Češi se nezměněj, tak jako tak. Citovat
BV406 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 tak i nase firma byla dnes poctena timto pamfletem od BSA ... no, hnus velebnosti ... kolega to zhodnotil slovy: k..rva, to si snad delaji srandu ne, boze, kam jsme dosli, abychom jeste praskali na druhe ... to je jak za protektoratu , za chvilu budou zavirat do koncentraku ... :D ano piratstvi je dejme tomu problem, ale pouzivat proti nemu takove nastroje jako BSA, tak to panove, stydte se ... hanba vam !!! davate lidem do ruky nastroj, jak si vylit zlost na nekom, koho nemam rad, nebo na konkurenci ... ale pozor, nejedna se o poctivy konkurencni boj !!! pisou, ze na zaklade naseho oznameni, oni poslou do napraskane firmy policii ... a co si budeme povidat, ta si vzdycky neco najde, i kdyz budete mit pocitac cisty jako lilie ... ze jim, BSA, neni hanba ... Citovat
destiny Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Původně zaslal: BV406 tak i nase firma byla dnes poctena timto pamfletem od BSA ... no, hnus velebnosti ... kolega to zhodnotil slovy: k..rva, to si snad delaji srandu ne, boze, kam jsme dosli, abychom jeste praskali na druhe ... to je jak za protektoratu , za chvilu budou zavirat do koncentraku ... :D ano piratstvi je dejme tomu problem, ale pouzivat proti nemu takove nastroje jako BSA, tak to panove, stydte se ... hanba vam !!! davate lidem do ruky nastroj, jak si vylit zlost na nekom, koho nemam rad, nebo na konkurenci ... ale pozor, nejedna se o poctivy konkurencni boj !!! pisou, ze na zaklade naseho oznameni, oni poslou do napraskane firmy policii ... a co si budeme povidat, ta si vzdycky neco najde, i kdyz budete mit pocitac cisty jako lilie ... ze jim, BSA, neni hanba ... Nechceš se s námi podělit o kompletní obsah? Nascanuj to a hoď to sem. Citovat
BV406 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 tak sorry ... az budu mit cas [upravil dne 5/10/09 BV406] Citovat
Chepp Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 uprimne nelegalni sw je a vzdy bude... ja se uprimne priznam kdyz se mi neco liby tak si to koupim, proc? protoze chci podporit vyvojare daneho sw... momentalne se snazim behat na legalnim sw aniz bych neco platil jde to.. mam OS 7 RC takze legalni... hry stahuju nelegalni.. pokud me nebavi smazu.. pokud me bavi tak si je koupim abych vyuzil vsech jejich moznosti.. kazda grupa co crackuhe dopise do readme \"pokud se vam hra(sw) liby tak si ho kupte ;-) \" a ja tak ucinim.. nebudu si kupovat drahy sw ktery nakonec zjistim ze ho nepotrebuji... proto vzdy vychazely shareware.. vyborna vec.. a pak demo verze uplne k nicemu.. tim smyslem ze nikdy nezjistite co doopravdy danny sw umi... chyba... uprime co si budem nalhavat.. nemyslisi si tady snd nekdo ze ma normalni domacnost originalni OS nebo office ne? vidim to dnes a dene... nema... pokud to nekoupi v elektroworldu uz s nalepkou win vista..ale stejne zbytek sw jako je office ma ilegalni.. protoze nevi kolik to stoji protoze nevi ze domaci studenska verze office 2007 stoji pouze 1600,- pro 4pc nemylim li se... a jinak vzdy je moznost pro domaci pouziti open-source software... ktery je v mnoha ohledech i lepsi nez placeny sw.. ale lidi jsou lini lidi jsou lini se ucit neco novyho... pritom se vsechno da za chvilku naucit... kadopadne myslim ze je vse diskutabylni... a kazdy ma na to jiny pohled... tak na kazdem foru je to diskuze minimalne do vanoc.... pristich.. heh Citovat
BV406 Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 takze tady to je ... sorry za ty pixely , ale precist se to da ... Citovat
destiny Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Nooo, tady evidentně udeřili hřebíček české povahy na hlavičku. To bude udání, že to policie stejně nebude mít šanci stíhat. Připomíná mi to vtip, jak čert provází nováčka čerta peklem a ukazuje mu kotle s hříšníkama. Jsou u prvního kotle, kde kolem poskakuje spousta čertů s vidlemi a zahánějí zpět do kotle ty, co se pokouší utéct. Čert povídá nováčkovi \"vidíš, tohle jsou němci, s těmi je největší práce. Pořád se snaží utíkat.\" Zastaví se u druhého kotle, kde jen 3 čerti hlídají a občas nějakého hříšníka zaženou zpět do kotle. Čert povídá nováčkovi: \"Tak tohle jsou poláci. Nejdřív zkouší utéct, ale když zjistí že to nejde, smíří se s tím.\" Přijdou ke třetímu kotli, kde chrápe jeden čert u televize, vidle má pohozené na zemi. Čert povídá nováčkovi: \"No a tohle jsou češi, z těma není žádná práce. Jakmile se pokusí jeden utéct, ostatní ho nabonzují, nebo rovnou ztáhnou zpátky\". Citovat
Mildík Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Mám dojem, že lidé z BSA mají BSE :D:D:roker, sami na to nemaj, tak využijou \"dobrejch\" lidskejch vlastností. Jdou na to chytře. Citovat
Péťa Odesláno 5. říjen 2009 Odesláno 5. říjen 2009 Původně zaslal: enikybeniky ...... a všichni máme origo Wordy, Excely, PowerPointy apod..... Například já ano a to Enterprise, protože jsem chtěl mít OneNote i Outlook. Citovat
Kurt Odesláno 6. říjen 2009 Odesláno 6. říjen 2009 Například já ne, protože Word, Excel, ani PowerPoint doma nemám. Tenhle veselý software mi stačí v práci, kde máme licence v rámci MS Partner Program. (doma OpenOppice) Citovat
destiny Odesláno 6. říjen 2009 Odesláno 6. říjen 2009 Ještě jsem chtěl doplnit k tomu chování výrobců SW, že nejhorší přístup má firma ADOBE. (výrobce Photoshopu, Illustratoru, Flashe a pod.). Všechny firmy (dokonce i monopol Microsoft) se snaží uživatelům vyjít cenově vstříc tzv. multilicencemi. To znamená, pokud firma potřebuje SW koupit třeba na 3 počítače, nebude kupovat 3x balík stéjného SW, ale koupí zmíněnou výhodnou multilicenci, což jí opravňuje daný SW nakopírovat na 3 své pořítače (nabo na více - dle zakoupené multilicence). Firma ADOBE svůj balík CS4 prodává za nějakých 60.000 ale zvýhodněné multilicence neposkytuje. Abych byl přesný, vlastně poskytuje, ale nejsou nijak cenově výhodné. Zvýhodnění je tam max. 1 procento. Takže pokud potřebuje firma balík SW Adobe CS4 na 5 počítačů, zaplatí 300.000,- kdežto se super multilicencí je to 297.000,-. Jen pro srovnání, MS Office 2007 stojí ve verzi Small Business (pro stčředně velké firmy) 9.500,- na jeden počítač. Koupili jsme pro celou firmu tzv. OLP multilicenci za 15.000,- a produkt můžeme nakopírovat na všechny počítače. Takže úspora opravdu značná. Díky přístupu firmy ADOBE se nedivím, že jejich SW patří po Windows mezi nejkradenější. Teď dřou z kůže poctivé firmy a velké procento instalací jejich produktů je na černo. Pokud by šli cenově dolů, pirátů by značně ubylo. Mezi jednotlivci asi ne, ale mezi firmami rozhodně ano. Poměr mezi rizikem a ušetřenou investicí by pak hrál pro nákup, ne pro zlodějnu. Citovat
urdemala Odesláno 6. říjen 2009 Autor Odesláno 6. říjen 2009 destiny: no jo, ale ne na každej počítač snad neni potřeba premium sada.. ale s tou jejich plitikou máš pravdu.. nikdy neuvěřim, že by vývoj aplikací byl tak drahej. když to srovnám s automobilkou, tak se dá pořídit auto za 200.000 a přitom je na to potřeba tisíce zaměstnanců, desítky dodavatelů, na jeden vůz tuna surovin a desítky originálních výrobních strojů. já kdysi podezříval Macromedii, že jejich trik, jak zpopularizovat jejich produkty a tím válcovat konkurenci je minimální ochrana proti kopírování :-) no, nevim jak to bylo, ale nakonec jim to dopadlu trošku jinak :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.