Gargamell Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Zdarec. Mám se puštět do výměny zadních kotoučů nebo to raději přenechat odborníkům. Jde mi hlavně o to, zda budu potřebovat specialní stahováky nebo jiné nástroje.... Díky. [upravil dne 22/7/09 Gargamell] Citovat
marko306 Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 podľa mňa asi taká obtiažnosť ako u predných bŕzd Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 V zádu je to nepatrně komplikovanější: jsou tam kotouče i zadní bubny, ale není to nic obtížného. Každopádně doporučuji vyměnit či kouknout i na čepy vedení brzdiče s manžetami. Tam bývá problém, alespoň u mě byl a brzdy pak nešli souměrně :-) Citovat
majo30 Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Nic zlozite.Ja som dal dole cely brzdovy strmen, ale niekde tu na fore ich niekto menil bez toho, aby ten strmen odmontoval. Su to navyse dve skrutky na imbus. A ako pisal Georginho_cz406 vyssie, skontroluj si hlavne tie dva capy na kazdom strmeni, musia chodit lahko.Ak nie, treba rozobrat, vycistit, namazat-pozor na manzety na tych capoch. Citovat
Guest bostich Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Původně zaslal: Georginho_cz406 V zádu je to nepatrně komplikovanější: jsou tam kotouče i zadní bubny, ale není to nic obtížného. Každopádně doporučuji vyměnit či kouknout i na čepy vedení brzdiče s manžetami. Tam bývá problém, alespoň u mě byl a brzdy pak nešli souměrně :-) Taky se mi zasekly a brzdilo to nesoumerně.Na stk je max povolenej rozdil 30% a já měl víc jak 40.Pomohla až výměna třmenu:( Citovat
kobr Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Už to tu sice bylo, ale pro pořádek připomenu Zadní kotouče jdou vyměnit bez demontáže třmenu, povolením dvou šroubů držících kotouč, demontáží brzd. desek, úplným zatažením pístku a vyklopením kotouče na stranu. Jako první max. stáhni na nejmenší míru obložení ruční brzdy dírou v bubnu. Je tam takový rozpěrací šroub na ty čelisti Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Když jsme u toho ještě mi poraďte jaký koupit. Co třeba Ferodo, Febi, Starline, Ate.... nerad bych koupil něco, co se mi zkroutí po pár letech. Spíš než co kupovat by mi zajímalo jestli máte někdo špatnou zkušenost s nějakým výrobcem. Citovat
MJSytic Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Já mám špatnou (opakovaně) zkušenost s Bendixem, ale na předku Co jsem tam dal vše od Feroda tak mám od brzd pokoj... Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Ferodo je dobra vyssi trida, ATE jeste o neco vyssi, Starline je uplny lowend, ten radeji ne. s Febi nemam zkusenost, doporucil bych ty Feroda (rada SL, Premium), mel jsem je vepredu na 406 a brzdily dobre, navic nespinily tolik, jako treba Bendix (mimochodem u Bendixu mi popraskaly po necelem roce desticky a cetl jsem tu na foru, ze se i kroutily kotouce a to opakovane, takze to bych nedoporucil) Citovat
MatrixChose Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Aby se ti nezkroutily po pár letech? Brzdy jsou totálně spotřební věc, jsou dělaný na to, aby se opotřebovaly, vyhodily a daly nový, aby byla co největší účinost. Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 mno nektery kotouce se dokazou zkroutit i po par mesicich, to je pak smutny (viz zkusenosti MJSytice s jeho Bendixama, ktery menil 2x a vzdy se zkroutily) Zato Feroda mi brzdily dobre ( a jak pise i MJSytic) a ted jsem je daval kamosovi na C5 a taky dobry (v Kelly na klubouvou slevu vysly na 3400 komplet i s deskama) [upravil dne 22/7/09 Ferry] Citovat
MatrixChose Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Já se přiznám, že tam mám Starline a kolikrát jsem je třeba ze 160 km/h sešlápnout až na zem musel a jediný, že trošku zmodraly a desky chvíli pískali (Icer) ale nějaký zkroucení fakt nepozoruju. Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Je mi jasný, že se časem pravděpodobně kotouč opotřebuje Jde mi o to abych nešlápl vysloveně vedle jako např. MJSytic. Přece neni normalní aby se kotouč odepsal po 2 či třech tisících. Dosavadní tam mám snad ještě origo a to už je nějakej pátek. Když jsem se ted chystal na výměnu zadních destiček, zjistil jsem, že ty divné zvuky nevyluzují sjeté destičky, ale kotouč, který už přesluhuje. Ještě jen pro zajímavost, v jakém poměru se sjíždí kotouče - přední ku zadním. Když teď měním zadní, znamená to, že za chvilku přijdou nebo spíše odejdou přední? Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 zalezi jak moc jezdis vzadu nalozen, v extremnich pripadech, zvlast u sedanu, kde jezdi jen ridic se zadni kotouce skoro neopotrebovavaji a z vetsi casti pak zreznou, je to vlivem zatezoveho regulatoru, ktery kdyz je lehky zadek omezuje brzdny ucinek zadnich brzd, pokud ale v tom kombiku obcas nejaky naklad vozis, pak bych to opotrebeni videl tak na 2/3 predni -1/3zadni Predni kotouce zmer suplerou, minimalni povolena tloustka je 24mm (nove 26) Citovat
MatrixChose Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Strašně moc záleží na nákladu v kufru. Pokud nevozíš nic, tak o zadku nevíš a zase naopak, pokud jo, tak odejde dřív jak předek, aspoň desky. EDIT: pozdě [upravil dne 22.7.09 MatrixChose] Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Nevím jak mám ty kotouče změřit když to vemu šuplérou, tak tím změřím ten kraj, kterej je nejsilnější. Na to je jiný nástroj, nebo se mýlím? Jezdím většinou ve dvou. Náklad vozím občas - průměr 1x max 2x měsíčně. Takže to vypadá, že předpokládám, že ty stávající destičky na předku jsou poslední. Nové už budou na nových..... Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Původně zaslal: Gargamell Nevím jak mám ty kotouče změřit když to vemu šuplérou, tak tím změřím ten kraj, kterej je nejsilnější. Na to je jiný nástroj, nebo se mýlím? Jezdím většinou ve dvou. Náklad vozím občas - průměr 1x max 2x měsíčně. Takže to vypadá, že předpokládám, že ty stávající destičky na předku jsou poslední. Nové už budou na nových..... Ted když o tom přemýšlím, tak asi kecam kraviny... usuzuji dle těch zadních, které mam v dosti žalostném stavu a je po obvodu takovej rantlík. Takže beru zpět... díky za hodnotu - už jsem to jednou hledal, nemohl se k tomu dostat. Citovat
oko1980 Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Ja som dal ATE a som snimy nadmieru spokejny. A ani ta cena neni u nich moc vysoka. Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 no muzes merit i mikrometrem, ale ten vetsinou doma nebyva, pokud nemas lepe vybavenou dilnu, ale staci prece pouzit dva kousky nejakych podlozek, ktere prilozis z kazde strany kotouce, zmeris sirku, pak zmeris sirku pouze tech samotnych podlozek, odectes a mas vysledek Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Původně zaslal: Ferry no muzes merit i mikrometrem, ale ten vetsinou doma nebyva, pokud nemas lepe vybavenou dilnu, ale staci prece pouzit dva kousky nejakych podlozek, ktere prilozis z kazde strany kotouce, zmeris sirku, pak zmeris sirku pouze tech samotnych podlozek, odectes a mas vysledek Vidíš, to je nápad... Ty si McGayver Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.