jozin888 Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Chcel by som sa opytat že aké paliva uprednostňujete ja zatiaľ tankujem na shellke 95 nat a rozmyslal som o palivách Shell V-Power, V-Power Racing, aky je tam rozdiel zmeni sa tam daco a mozem vôbec tankovať do mojej 1,4 VTi ten Shell V-Power Citovat
207James Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Můžeš. Dokonce Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu. Jinak jednou jsem to do auta dal, spotřeba se snížila o 0,2l/100km a možná že auto šlo trochu líp do otáček, ale možná, že je to jenom pocitové. Citovat
jozin888 Odesláno 17. červenec 2009 Autor Odesláno 17. červenec 2009 A keby som to pomiešal pol 95 nat a pol Shell V-Power ??? Takže by nebal byt problém keď natankujem Shell V-Power keď od výrobcu mam stanovene 95 [upravil dne 17/7/09 jozin888] Citovat
Ferry Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: 207James ... Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu... a to jsi slysel nebo cetl kde ? liti viceoktanoveho benzinu do motoru, ktery ma predepsano 95 oktanu a neni na viceoktanovej benzin staveny, je jen vyhazovani penez a placebo-efekt Senzor klepani, ktery je na motoru a RJ ma stejne jen omezeny rozsah regulace predstihu a tim vyuziti vyssiho oktanoveho cisla, takze jak jsem psal, pokud ten motor neni konstruovan pro viceoktanovy benzin, nevyuzije ho Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: jozin888 Chcel by som sa opytat že aké paliva uprednostňujete ja zatiaľ tankujem na shellke 95 nat a rozmyslal som o palivách Shell V-Power, V-Power Racing, aky je tam rozdiel zmeni sa tam daco a mozem vôbec tankovať do mojej 1,4 VTi ten Shell V-Power myslím,že se změní jen zůstatek v peněžence:), Citovat
jozin888 Odesláno 17. červenec 2009 Autor Odesláno 17. červenec 2009 na viečku nadrze mam 95/98 Citovat
Zdemour Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Původně zaslal: 207James Můžeš. Dokonce Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu. Jinak jednou jsem to do auta dal, spotřeba se snížila o 0,2l/100km a možná že auto šlo trochu líp do otáček, ale možná, že je to jenom pocitové. Taky občas tankuji Shell V-Power (najedu třeba 1000km) a spotřebu mám podle PP taky menší cca o 0,2-0,3l a taky mám pocit že je motor živější Citovat
FrantaCV Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Ahoj, není palivo (v Tvém případě benzín) jako palivo. Asi před 4-mi lety jsem po otestování různých prodejců (EMV, BENZINA, AGIP, ARAL....) skončil u SHEL a do služební fábie FÁBKY tankuji výhradně V-POVER. Sice o něco dražší, ale o 1,5 - 2 l na 100km nižší spotřeba a znatelně lepší jízdní vlastnosti. Do svého \"Pažouta\" jedině SHEL DIESEL. Do Tvého bych neváhal použít V-POVER RACING - 100 Octanová záležitost - motor to v pohodě udrží a sníží se spotřeba. Je citelně poznat i na akceleraci. FrantaCV Citovat
Sobol Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 tankuju 95.. tankoval jsem na shell hodně, ale vzhledem k ceně a třech autech co živím jsem od toho upustil.. nevyhledávám nejlevnější ceny, tankuju vesměs na Lukoil- bývala Yetka.. Citovat
Milošš Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Nazdar, Ja do mojho Peugeota 207 SW 1,4i 55 kw tankujem vyhradne OMV 95 Carrera (podla mna vyhodnejsia ale zato rovnako vykonna obdoba Shell W power). Zopar krat som natankoval plnu nadrz W power, ale ziadny postreh respektive lepsi chod motora ani nizsiu spotrebu paliva oproti Carrere som nepostrehol. Ja odporucam OMV Carrera 95. A co sa tyka W power racing - v ziadnom pripade by som toto palivo netankoval sustavne (len z casu na cas - raz za X tisic kilometrov podla stylu jazdy). Je to 100 oktanovy benzin urceny do vysokovykonnych sportovych motorov akym 1,4 VTi nieje. Pri sustavnom pouzivani v beznom motore hrozi poskodenie motora (podpalenie ventilov,obrovske namahanie motora na tlak vo valcoch motora... - 100 oktanovy benzin ma odlisny priebeh horenia ako 95...). Pri 100 oktanovom benzine je bod vzplanutia posunuty o hodny kus dopredu. Spalovaci priestor nieje uplne uzatvoreny, ked zacne palivo horiet - tym sa podpaluju ventily az sa nasledne uplne rozpadnu Ja by som odporucal na tvoj typ motora 95 bud Shell W-power alebo OMV Carrera. Tieto benziny maju pridane aditiva, ktore sposobuju lepsie rozprasenie paliva (lahsie studene starty...),nezanasaju vstrekovace a cely palivovy system, menej zakarbonovavaju vyfukova system... Cavte Citovat
Lachtis Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 a to jsi slysel nebo cetl kde ? liti viceoktanoveho benzinu do motoru, ktery ma predepsano 95 oktanu a neni na viceoktanovej benzin staveny, je jen vyhazovani penez a placebo-efekt Senzor klepani, ktery je na motoru a RJ ma stejne jen omezeny rozsah regulace predstihu a tim vyuziti vyssiho oktanoveho cisla, takze jak jsem psal, pokud ten motor neni konstruovan pro viceoktanovy benzin, nevyuzije ho Naprostý nesouhlas:bojim! Já u své 206 1.6 16V ( předepsáno 95 ) po druhém nebo třetím vyjetí 95ky natankuji sto oktanovou Vervu od Benziny a rozdíl je znát. 1. sportovnější zvuk - slyšitelný 2. mnohem lépe jde do otáček 3. nižší spotřeba benzinu 4. dobrý pocit:D Já prostě rozdíl mezi stovkou a devadesátpětkou u mého motoru opravdu poznám. Co se týče výrobců projel jsem snad všechny stovky co jsou v ČR dostupné a sledoval testy těchto vysokooktanových benzinů a vítězem je JEDNOZNAČNĚ VERVA OD BENZINY:potlesk. Jako většina lidí jsem byl naivní a tankovat jedině u Shell a myslel si, že to je to nejlepší co může být. Opak je pravdou a Shell mě velice zklamala a už 3/4 roku jej netankuji. Brouka do hlavy mi dal kamarád, který si našel výsledek testu 100-oktanových benzinů s výsledkem: 1. Verva 2. 100 OMW 3. Shell. No a vyzkoušel jsem i ostatní výrobce. Závěr: Palivo co Shell prodádá v ČR nedosahuje kvality, které nabízí na západě. Nejlepší v ČR je Verva:potlesk Citovat
antal Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Verva a OMW nie su 100oktánové ale 98,to samé aj shell v-power.Jedine shel v-power reacing je 100 oktanovka.Samozrejme ak máš ale lepšie výsledky s vervou tak o to je to ešte postatnejší rozdiel.Ja sem tam tankujem reacinga i vervu,ale žiaden rozdiel som nepoznal.Niekde som čítal že je to poznat až po dvoch plných nádržách tak neviem. Citovat
petr 308 Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Ja natankoval Vervu 100 a rozdil byl hned znat,ale v opave se nikde neprodava,tak jezdim na OMV,Carrera 100.rozdil mezi vervou a carrerou jsem nepoznal,ale rozdil proti jakekoli 95 je znatelny.zlepsila se pruznost a klesla spotreba o 0,3l. Citovat
pretekar Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Ja tankujem vyhradne V power racing a ten rozdiel je poznat znatelne. 95 som mal asi 2 nádrže ale to auto vobec neslo do otacok a celkovo bolo lenivsie. Tu nie je co riesit. U turbomotoru to chapem, ale na pocudovanie ak som daval racing aj do obycajneho motora (1.2, 1.4) bol rozdiel citit asi po 2 nadržiach ale prave len vtedy ked som vyjazdil racing a natankoval opať obycajsku 95, cize vzdy bol citit pokles ak som dal palivo slabsie, ale nikdy nie narast ak som dal lepsie. Citovat
wheeeler Odesláno 6. září 2009 Odesláno 6. září 2009 Zdravím Zajímalo by mě když mám napsaný v techničáku typ paliva ba 95 b.Zda-li bych tam mohl taky natankovat Shell V-Power ? Jinak mám 306,1,6,65kw Citovat
pastorek Odesláno 6. září 2009 Odesláno 6. září 2009 Pri tankovaní 95 nespoznáte žiadny rozdiel i keď zmeníte značku. Líšia sa iba aditívami. Trochu môže byť poznať rozdiel pri 98 a určite pri 100 oktánoch. Nakoľko sú moedné motory všetky z elektronickou reguláciou tak nečakajte evidentný nárast výkonu. Spoznáte to na lepšom štartovaní, kľudnejšom chode motora a čiastočne na spotrebe. Iná je situácia pri karburátorových motoroch, prípadne pri vstrekovaní typu K-Jetronik. Tam je poznať i čiastočné zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu. Hovorím z vlastnej skúsenosti na viacerých autách. Napríklad P309 1,6 s karburátorom. Pri tankovaní 98 benzínu motor lepšie štartoval, bol živší, rýchlejšie sa zohrial a klesla spotreba. Pri P405 1,9 motor lepšie štartoval, lepšie držal otáčky, mal kľudnejší chod. Naposledy Clio 1,4 po natankovaní 100 oktánového benzínu ide motor pekne hladko, nekolísajú otáčky voľnobehu a spotreba klesla o 0,2 l / 100 km. Takže určitý efekt tam určite je ale nečakajte nejaké veľké rozdiely. Komu ten cenový rozdiel za to stojí... Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Tiez rozmyslam ze prejdem s OMV 95 Natural na Carrera 95.. Predsa chcem dopriat motoru len to najlepsie a ako tak citam tak vyssie oktanove cislo by mohlo narobit viac skody ako uzitku V poslednej dobe som napriklad postrehol drobne kolisanie otacok pri volnobehu alebo trhanie motoru pri pusteni plynoveho pedalu alebo zosliapnuti. Pomozu tie pridane aditiva v Carrere? Citovat
Milošš Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Nazdar, tak ja som napriklad po 22 mesiacoch a 19000 km presiel z OMV carrery 95,(ktoru som daval od kupenia auta) na obycajnu 95 z Shell. Pocas tejto zimy mi to s carrerou neskutocne trhalo, stracalo vykon. Nedokazal som sa par krat ani len rozbehnut - pri pustani spojky klesali otacky a nepomahalo ani pridavat. Pri preradovani z 2 na 3 trvalo par sekund kym sa dostal do otacok. Bolo to hrozne. Tak som vyskusal Shell 95 a uz cez 3 tyzdne (rovnake vzdialenosti,rovnaky styl jazdy, rovnake teploty..) a motor sa chova ako novy. Musim si zaklopat - zatial bez problemov. Takze ci je lepsie to,alebo to - treba vyskusat a uvidis. Inak motor 1.4i 55kw 207SW Citovat
AKCZ Odesláno 12. únor 2010 Odesláno 12. únor 2010 Vzhledem k tomu ze moje 306ka je sezonni auto pro zabavu a moc km s ni za rok nenajedu tak nemam potrebu setrit kazdou korunu.. takze jsem tankoval Shell V-Power Racing dlouhou dobu ale zdalo se mi jako by se kvalita menila.. tak jsem najel na \"modre potkany\" tedy ted Vervu a spokojen.. nejde mi o spotrebu.. navyseni vykonu taky extra necekam ale vim ze motoru davam to nejlepsi a je teda pravda ze na chodu motoru a reakci za plynem to je trosku znat.. napr. i studenej motor nastartovani se zda byt klidnejsi.. otacky nekolisaji ap. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.