Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcel by som sa opytat že aké paliva uprednostňujete ja zatiaľ tankujem na shellke 95 nat a rozmyslal som o palivách Shell V-Power, V-Power Racing, aky je tam rozdiel zmeni sa tam daco a mozem vôbec tankovať do mojej 1,4 VTi ten Shell V-Power

Odesláno

Můžeš. Dokonce Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu. Jinak jednou jsem to do auta dal, spotřeba se snížila o 0,2l/100km a možná že auto šlo trochu líp do otáček, ale možná, že je to jenom pocitové.

Odesláno

A keby som to pomiešal pol 95 nat a pol Shell V-Power ??? :aut

Takže by nebal byt problém keď natankujem Shell V-Power keď od výrobcu mam stanovene 95

[upravil dne 17/7/09 jozin888]

Odesláno
Původně zaslal: 207James

... Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu...

a to jsi slysel nebo cetl kde ?

liti viceoktanoveho benzinu do motoru, ktery ma predepsano 95 oktanu a neni na viceoktanovej benzin staveny, je jen vyhazovani penez a placebo-efekt

Senzor klepani, ktery je na motoru a RJ ma stejne jen omezeny rozsah regulace predstihu a tim vyuziti vyssiho oktanoveho cisla, takze jak jsem psal, pokud ten motor neni konstruovan pro viceoktanovy benzin, nevyuzije ho

Odesláno
Původně zaslal: jozin888

Chcel by som sa opytat že aké paliva uprednostňujete ja zatiaľ tankujem na shellke 95 nat a rozmyslal som o palivách Shell V-Power, V-Power Racing, aky je tam rozdiel zmeni sa tam daco a mozem vôbec tankovať do mojej 1,4 VTi ten Shell V-Power

myslím,že se změní jen zůstatek v peněžence:),

Odesláno
Původně zaslal: 207James

Můžeš. Dokonce Peugeot doporučuje každých 5.000km vyjet palivo až do rezervy a potom načepovat plnou Shell V-Power a vyjet taky až na rezervu. Jinak jednou jsem to do auta dal, spotřeba se snížila o 0,2l/100km a možná že auto šlo trochu líp do otáček, ale možná, že je to jenom pocitové.

Taky občas tankuji Shell V-Power (najedu třeba 1000km) a spotřebu mám podle PP taky menší cca o 0,2-0,3l a taky mám pocit že je motor živější

Odesláno

Ahoj, není palivo (v Tvém případě benzín) jako palivo. Asi před 4-mi lety jsem po otestování různých prodejců (EMV, BENZINA, AGIP, ARAL....) skončil u SHEL a do služební fábie FÁBKY tankuji výhradně V-POVER. Sice o něco dražší, ale o 1,5 - 2 l na 100km nižší spotřeba a znatelně lepší jízdní vlastnosti. Do svého \"Pažouta\" jedině SHEL DIESEL.

Do Tvého bych neváhal použít V-POVER RACING - 100 Octanová záležitost - motor to v pohodě udrží a sníží se spotřeba. Je citelně poznat i na akceleraci.

FrantaCV

Odesláno

tankuju 95.. tankoval jsem na shell hodně, ale vzhledem k ceně a třech autech co živím jsem od toho upustil.. nevyhledávám nejlevnější ceny, tankuju vesměs na Lukoil- bývala Yetka..

Odesláno

Nazdar,

Ja do mojho Peugeota 207 SW 1,4i 55 kw tankujem vyhradne OMV 95 Carrera (podla mna vyhodnejsia ale zato rovnako vykonna obdoba Shell W power). Zopar krat som natankoval plnu nadrz W power, ale ziadny postreh respektive lepsi chod motora ani nizsiu spotrebu paliva oproti Carrere som nepostrehol. Ja odporucam OMV Carrera 95.

A co sa tyka W power racing - v ziadnom pripade by som toto palivo netankoval sustavne (len z casu na cas - raz za X tisic kilometrov podla stylu jazdy). Je to 100 oktanovy benzin urceny do vysokovykonnych sportovych motorov akym 1,4 VTi nieje. Pri sustavnom pouzivani v beznom motore hrozi poskodenie motora (podpalenie ventilov,obrovske namahanie motora na tlak vo valcoch motora... - 100 oktanovy benzin ma odlisny priebeh horenia ako 95...). Pri 100 oktanovom benzine je bod vzplanutia posunuty o hodny kus dopredu. Spalovaci priestor nieje uplne uzatvoreny, ked zacne palivo horiet - tym sa podpaluju ventily az sa nasledne uplne rozpadnu

Ja by som odporucal na tvoj typ motora 95 bud Shell W-power alebo OMV Carrera.

Tieto benziny maju pridane aditiva, ktore sposobuju lepsie rozprasenie paliva (lahsie studene starty...),nezanasaju vstrekovace a cely palivovy system, menej zakarbonovavaju vyfukova system...

Cavte

Odesláno

a to jsi slysel nebo cetl kde ?

liti viceoktanoveho benzinu do motoru, ktery ma predepsano 95 oktanu a neni na viceoktanovej benzin staveny, je jen vyhazovani penez a placebo-efekt

Senzor klepani, ktery je na motoru a RJ ma stejne jen omezeny rozsah regulace predstihu a tim vyuziti vyssiho oktanoveho cisla, takze jak jsem psal, pokud ten motor neni konstruovan pro viceoktanovy benzin, nevyuzije ho

Naprostý nesouhlas:bojim! Já u své 206 1.6 16V ( předepsáno 95 ) po druhém nebo třetím vyjetí 95ky natankuji sto oktanovou Vervu od Benziny a rozdíl je znát.

1. sportovnější zvuk - slyšitelný

2. mnohem lépe jde do otáček

3. nižší spotřeba benzinu

4. dobrý pocit:D

Já prostě rozdíl mezi stovkou a devadesátpětkou u mého motoru opravdu poznám.

Co se týče výrobců projel jsem snad všechny stovky co jsou v ČR dostupné a sledoval testy těchto vysokooktanových benzinů a vítězem je JEDNOZNAČNĚ VERVA OD BENZINY:potlesk.

Jako většina lidí jsem byl naivní a tankovat jedině u Shell a myslel si, že to je to nejlepší co může být. Opak je pravdou a Shell mě velice zklamala a už 3/4 roku jej netankuji. Brouka do hlavy mi dal kamarád, který si našel výsledek testu 100-oktanových benzinů s výsledkem: 1. Verva 2. 100 OMW 3. Shell. No a vyzkoušel jsem i ostatní výrobce. Závěr: Palivo co Shell prodádá v ČR nedosahuje kvality, které nabízí na západě:grr. Nejlepší v ČR je Verva:potlesk

Odesláno

Verva a OMW nie su 100oktánové ale 98,to samé aj shell v-power.Jedine shel v-power reacing je 100 oktanovka.Samozrejme ak máš ale lepšie výsledky s vervou tak o to je to ešte postatnejší rozdiel.Ja sem tam tankujem reacinga i vervu,ale žiaden rozdiel som nepoznal.Niekde som čítal že je to poznat až po dvoch plných nádržách tak neviem.

Odesláno

Ja natankoval Vervu 100 a rozdil byl hned znat,ale v opave se nikde neprodava,tak jezdim na OMV,Carrera 100.rozdil mezi vervou a carrerou jsem nepoznal,ale rozdil proti jakekoli 95 je znatelny.zlepsila se pruznost a klesla spotreba o 0,3l.

Odesláno

Ja tankujem vyhradne V power racing a ten rozdiel je poznat znatelne. 95 som mal asi 2 nádrže ale to auto vobec neslo do otacok a celkovo bolo lenivsie. Tu nie je co riesit.

U turbomotoru to chapem, ale na pocudovanie ak som daval racing aj do obycajneho motora (1.2, 1.4) bol rozdiel citit asi po 2 nadržiach ale prave len vtedy ked som vyjazdil racing a natankoval opať obycajsku 95, cize vzdy bol citit pokles ak som dal palivo slabsie, ale nikdy nie narast ak som dal lepsie. :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pri tankovaní 95 nespoznáte žiadny rozdiel i keď zmeníte značku. Líšia sa iba aditívami. Trochu môže byť poznať rozdiel pri 98 a určite pri 100 oktánoch. Nakoľko sú moedné motory všetky z elektronickou reguláciou tak nečakajte evidentný nárast výkonu. Spoznáte to na lepšom štartovaní, kľudnejšom chode motora a čiastočne na spotrebe.

Iná je situácia pri karburátorových motoroch, prípadne pri vstrekovaní typu K-Jetronik. Tam je poznať i čiastočné zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu.

Hovorím z vlastnej skúsenosti na viacerých autách. Napríklad P309 1,6 s karburátorom. Pri tankovaní 98 benzínu motor lepšie štartoval, bol živší, rýchlejšie sa zohrial a klesla spotreba. Pri P405 1,9 motor lepšie štartoval, lepšie držal otáčky, mal kľudnejší chod. Naposledy Clio 1,4 po natankovaní 100 oktánového benzínu ide motor pekne hladko, nekolísajú otáčky voľnobehu a spotreba klesla o 0,2 l / 100 km.

Takže určitý efekt tam určite je ale nečakajte nejaké veľké rozdiely. Komu ten cenový rozdiel za to stojí...

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tiez rozmyslam ze prejdem s OMV 95 Natural na Carrera 95.. Predsa chcem dopriat motoru len to najlepsie a ako tak citam tak vyssie oktanove cislo by mohlo narobit viac skody ako uzitku :myslim V poslednej dobe som napriklad postrehol drobne kolisanie otacok pri volnobehu alebo trhanie motoru pri pusteni plynoveho pedalu alebo zosliapnuti. Pomozu tie pridane aditiva v Carrere?

Odesláno

Nazdar,

tak ja som napriklad po 22 mesiacoch a 19000 km presiel z OMV carrery 95,(ktoru som daval od kupenia auta) na obycajnu 95 z Shell.

Pocas tejto zimy mi to s carrerou neskutocne trhalo, stracalo vykon. Nedokazal som sa par krat ani len rozbehnut - pri pustani spojky klesali otacky a nepomahalo ani pridavat. Pri preradovani z 2 na 3 trvalo par sekund kym sa dostal do otacok. Bolo to hrozne.

Tak som vyskusal Shell 95 a uz cez 3 tyzdne (rovnake vzdialenosti,rovnaky styl jazdy, rovnake teploty..) a motor sa chova ako novy. Musim si zaklopat - zatial bez problemov.

Takze ci je lepsie to,alebo to - treba vyskusat a uvidis.

Inak motor 1.4i 55kw 207SW

Odesláno

Vzhledem k tomu ze moje 306ka je sezonni auto pro zabavu a moc km s ni za rok nenajedu tak nemam potrebu setrit kazdou korunu.. takze jsem tankoval Shell V-Power Racing dlouhou dobu ale zdalo se mi jako by se kvalita menila.. tak jsem najel na \"modre potkany\" tedy ted Vervu a spokojen.. nejde mi o spotrebu.. navyseni vykonu taky extra necekam ale vim ze motoru davam to nejlepsi a je teda pravda ze na chodu motoru a reakci za plynem to je trosku znat.. napr. i studenej motor nastartovani se zda byt klidnejsi.. otacky nekolisaji ap.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...