309GT Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Přesně tak,kluci mají pravdu....jakmile tam strčíš p*del a někdo ti jí urazí,je to bohužel na tebe...stalo se to asi před rokem sousedovi.Jinak,v dnešní době ani snad nezjistí kolik kdo jel,auta mají ABS a většinou nedělají tolik brzdných čar aby se to dalo použít.... Citovat
Šalda Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 Díky za rady, doufal sem že mě někdo napíše kdo vyjíždí z baráku kterej je taky u silnice a tudíž tu situaci přesně zná Nicméně někdy je problém dokonce aj vyjet vpravo, natož vlevo:( Osobně si myslím jak bylo psáno výše že jsem vjel do silnice za předpokladu že každej pojede tolik kolik má, a tudíž bych měl čas v poho se zařadit do pruhu, ale stejně doufám že k nehodě nedojde protože by mě přišily těžký ublížení na zdravý:bacha:bacha:bacha A to už by bylo horší Citovat
AnotherOne Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Původně zaslal: marko306 AnotherOne, dá sa zmerať brzdná dráha aj autu ktoré má ABS? Čo by nie, ABS pracuje na hranici adhézie, takže nejaké stopy sa vždy nájdu. Sám píšeš, že ti to urobí stopu na začiatku dráhy a to stačí. Citovat
p406b Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 jak uz psal Rebik, padli už rozsudky osvobozující řidiče,který měl dát přednost, protože vozidlo na hlavní překročilo povolenou rychlost. Takže pokud dokážou,že jel rychle tak to nebude na tebe,protože ty jsi ho nemohl videt a proto jsi mu nemohl dat přednost. Ale na to nespolehej,vem kus plechu,dva spreje a vyrob znacku-Měření rychlosti radarem- a máš klid. Obcas ji posun, at nestoji na stejnem miste a hlavne se k ní nehlas. Citovat
309GT Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Myslím že je to hlavně o nervech,času a žaludku.Určitě by se to asi uhádalo když by ho někdo smetl překročenou rychlostí,ale zase je věc druhá a to je prokazatelnost,známej rozsekal auto,brzil jak pominutej ale policajti nemohli použít brzdnou dráhu z ABS protože nevedla až k autu nebo co a on tvrdil že nebrzdil.....ale snad tě nikdo nesejme;) Opatrně Citovat
Chepp Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 tak uprimne je to velmi zapeklita situace, kazdopadne nejsem znaly moc dobre zakona. Doporucil bych vjet do smeru jizdy a nekde se otocit, to mi pripadne snad jako bezpecne reseni, sice blbe, ale bezpecne. proste z garaze vyjedes do prava a nekde se otocis... Citovat
Šalda Odesláno 17. červenec 2009 Autor Odesláno 17. červenec 2009 Jjj, nad tím vjetím do silnice ve směru jízdy sem docela přemejšlel, ale asi sem na to lenoch:D Nicméně takhle jezdím už asi 5 let a zatím jen nějaký troubení a výměna názorů Naštěstí nic vážnějšího, snažím se tam vjet jen tehdy když mám fakt volný místo, ale i tak moc díky za všechny nápady:super Citovat
Fusion Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 To už by mělo pomalu být hotový v těch Bosonohách ne? Já bych možná hodil o sto metrů dolů jenom dřevěnou kozu s odrazovou vestou a třeba tím červenobílým pruhem aby si lidi mysleli, že tam je stavba nebo něco. Citovat
Šalda Odesláno 18. červenec 2009 Autor Odesláno 18. červenec 2009 Tu dřevěnou kozu bych měl hned pryč, chodijou tady spratci s Lískovce a s Bohunic a dělají tady bordel, vyvracujou značky a pod. Ty Bosonohy mají být hotový snad do konce listopadu, tak uvidíme:nevim Citovat
OK406 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Původně zaslal: Šalda Čau lidi,chcu se zeptat a asi i trochu si vylít hněv, už několik měsíců jsou v Brně uzavřeny Bosonohy kvůli výstavbě nové kanalizace, a všechny auta byli odkloněny přes naši vesnicu, mám barák hned u silnice která je hlavní tepnou a když vyjíždím a nebo zajíždím do baráku tak je to vážně někdy o hubu, protože z leva je asi o 5 baráků níž zatáčka a nevidím jestli tam někdo jede a nebo ne, a sem tam na mě nějací spěchající debilci ( co pochopitelně asi neví kolik se má jezdit v obci ) troubí a atd. když vyjíždím ven s autem. To že na mě troubí mě ani nedělá tak vrásky ( mám v autě při ruce hůlku přítele baseballa ) jako to, že když by to někdo neubrzdil a vrazil do mě tak nevím čí by to byla chyba, jestli toho co jel jak prase a neubrzdil to, což se mě zdá logický, ale zase pokud by mu nemohli prokázat to že jel rychleji než se smí, tak jestli by to potom nebyla má chyba že jsem vjel do silnice tehdy když tam jelo auto. Pochopitelně takovej vůl nejsu abych tam vjel ale když se rozhlídnu, a žádný auto nevidím ,tak ještě než se dostanu do druhýho pruhu, když jedu doleva, což většinou jo, a přiřítí se tam nějakej hňup 80km/h tak by to mohlo dopadnout pro mýho piškota blbě. Tak se ptám, byla by to má chyba a nebo toho co by do mě ťukl?? Třeba máme mezi sebou i nějaký pány policajti co by to mohli vědět Děkuji za všechny rady a připomínky;) Pro lepší orientaci dokládám mapu:D [upravil dne 14/7/09 Šalda] Z dané záběru není zcela jasné, jak je celý úsek viditelný. Chtělo by to foto z místa vyjíždění. A teď co na danou věc ,,říká\" zák.č. 361/2000 Sb. a je ho paragrafové znění (§§). Slova paragrafů : §5 písm.1 odst.b = povinnosti řidiče, §18 odst.1 písm.1,2 = rychlost jízdy, §23 písm. 1 a 2 = vjíždění na pozemní komunikaci a neposlední řadě svislá dopr. značka IS 12a,b =obec. Pokud by už došlo zjakéhokoliv důvodu ke střetu vozidel, tak se posuzuje i místo střetu vozidel tjz. do které části vozidla se narazilo. Zda-li do přední či střední či zadní. To pak vyhodnocuje soudní znalec z oboru doprvy =nehody. Ale pokud by daná dopravní situace trvala delší dobu tjz. přeložka objížky, doporučuji podat si písemní dotaz na MÚ odbor dopravy a do 30 dnů bude kvalifikovaná odpověď!!! Nevím, zda-li k podobnému případu je nějaký precedenc. Citovat
marko306 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 OK406, obkresli si z obrazovky počítača siluetu zákruty na papier a pozri sa potom naňho ako keby si na tej ceste a je pekne vidieť zalomenie zákruty. Podľa mňa už ako je to tretie odstavené auto tak tam už nevidí vôbec nič. Citovat
OK406 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Původně zaslal: marko306 OK406, obkresli si z obrazovky počítača siluetu zákruty na papier a pozri sa potom naňho ako keby si na tej ceste a je pekne vidieť zalomenie zákruty. Podľa mňa už ako je to tretie odstavené auto tak tam už nevidí vôbec nič. Lepší je reální foto z místa např. vysoká tráva, keře, stromy apod.. je hodně ovlivňujících faktorů. Jak jsem psal výše, na jedné straně jsou paragrafy a nadruhé jsou různé faktory, které lze i nelza ovlivnit (zkušenost druhého řidiče, počasí apod.). Nelze proto zde a hned říci (napsat), kdo je vinen!!!! [upravil dne 19/7/09 OK406] Citovat
marko306 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 to áno, ale zatial pre ako takú predstavu by to stačilo. Ale ako píšeš reál z fotky môže vypadať úplne inak. Citovat
jirka639 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Původně zaslal: Šalda To jo, ale myslím že ne vždy je jednoduchý podle brzdné dráchy zjistit kolik jel. Ale i kdyby náhodou jel kolik má ( což je 1 z 20 ) a nějak mě třeba neviděl a napálil to do mě tak čí je to potom chyba?? Ahoj, je to tak rok co soud rozhodl v případě kdy řidič oktávky na Ostravsku nedal přednost motorce. Prvne byl vinen ridic auta, ale nakonec soud rozhodl ze kdyz ridic motorky výrazně prekrocil rychlost, nebylo v silach ridice oktavky odhadnout dostatecnou vzdalenost a tudiz ho sprostil soud viny. Citovat
Šalda Odesláno 18. červenec 2009 Autor Odesláno 18. červenec 2009 Zítra zkusím udělat foto z místa a dám to sem, ať máte lepší představu, myslím že vidět je docela dost, jen jak sem psal nesmí auta jezdit rychle, potom to v pohodě stihnu vjet na silnic aniž bych někoho omezil. odhadem si myslím že je to tak 80 metrů, což si myslím že je postačující Citovat
Šalda Odesláno 19. červenec 2009 Autor Odesláno 19. červenec 2009 Tady je foto přesně jak to vidím když vyjíždím ven, je tam i foto auta pro lepší upřesnění vzdálenosti a viditelnosti: [upravil dne 19/7/09 Šalda] [upravil dne 19/7/09 Šalda] Citovat
Šalda Odesláno 19. červenec 2009 Autor Odesláno 19. červenec 2009 Omlouvám se za kvalitu, ale musel sem to zmenšit aby to sem šlo dát Citovat
marko306 Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 no nič moc s tým výhľadom, pri veľkej rýchlosti by to bola bieda Citovat
Šalda Odesláno 19. červenec 2009 Autor Odesláno 19. červenec 2009 jo jo, když auto jede kolik má, to jest 50km/h tak to v poho stihnu, aniž bych ho nějak omezil, ale pokud jede rychleji tak někdy musí přibrzdit [upravil dne 19/7/09 Šalda] Citovat
zzipCZ Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 no sice kolem není takovej provoz jak u tebe ale taky mám luxusní vyjíždění z baráku:super:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.