Guest MMMMM Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Chlapy chováte tady někdo nějaké rybky. Chceme akvárko, jsme začátečníci, nějaké větší rybky, líbí se nám tlamovci, akvárko do 200l. Máte s tím někdo zkušenost, jak je to náročné? Hlavně mě zajímá i energeticky, spotřeba za měsíc, externí filtr, vzduchování, světla atd. Citovat
Y2K Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Cavec...ja mam akvarko priblizne 300l...kludne pis co ta zaujima. Podla mna to nie je nijak narocne aj ked si to vyzaduje starostlivost ale stoji to za to, aspon podla mna. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 No zajímá mě hlavně ta spotřeba, o kolik zaplatím za měsíc více za elektřinu. Přeci jenom vytápění na nějakou teplotu, 100w 10hodin denně, filtr nějaký větší profesionální, vzduchování. Co máš za ryby. Líbí se mi tlamovci, nechci mít rostliny, prý utlamovců nejsou nutné ale zase se špiní akvárko řasama, nebo nějaké jiné nenáročné větší rybky, chceme to vedle posezení, tak aby to byly nějaké zajímavé, barevné rybky. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Zkusil jsem to počítat 100W osvětlení 10h denně externí filtr 20W - 24h denně topení 100W - 24h denně vzduchování - 24h denně ======================= cca 400Kč za měsíc Citovat
MatrixChose Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 100W osvětlení? :o Mám sice jen 50 l akvárko, ale u toho 11W zářivku a osvítí mi celý pokoj (3,5 x 6 m) tak, že si svítím jenom pokud něco letuju nebo tak. Vzduchování taky na noc vypínám, nemohl bych u toho spít, a topení má termostat, taky neběží přece furt. Tolik k energetice A k rybám ti moc neporadím, mám menší + raky a čistím jim jednou za 1/2 - 3/4 roku Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 100W? To ty ryby uvaříš Jinak místo ryb je docela zajímavé tohle: Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: MMMMM Zkusil jsem to počítat 100W osvětlení 10h denně externí filtr 20W - 24h denně topení 100W - 24h denně vzduchování - 24h denně ======================= cca 400Kč za měsíc Hehehe Kup si nějakou knížku než se do toho pustíš Neblázni, přece nebudeš svítit 100W zářivkou A topit 100W topným tělěsem 24h je samo taky nesmysl (to spíná samo podle teploty vody). Jinak vzduchovací motorek má spotřebu kolem 5W ... Ta spotřeba za měsíc je minimální. Spíš bych řešil, kdo se o to bude časem starat, až počáteční nadšení opadne. Vypadá to hezky, ale toho s*aní s tím [upravil dne 9.7.09 MJSytic] Citovat
Y2K Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Spotrebu nejak prepocitanu nemam. Ale 100 W je naozaj vela, ja mam tusim dokopy 60W a aj to pouzivam len obcas na plno. Ohrievac nepotrebujes, vzduchovac ak nechces rastliny ano. Filter prilis nezozerie, nezalezi na jeho vykone ale na filtracnom objeme. Ale to cele ako zalozit a prevadzkovat akva je na dlhsiu temu. kazdopadne rad poradim... Ja osobne mam spolocenske akva, rastliny, nejaky skalary, neonky, mrenky, moly, mecuni, prisavnici samozrejme, panciernickovia...plus nejake druhy co som chcel mat. PS: akva.sk, skus pozriet, urcite sa vela dozvies (neviem ci je aj .cz daco) K tej spotrebe... Rocne zuctovanie bolo preplatene o 25 eur oproti roku ked som nemal akvarko. Cize priblizne tato suma za rok by to mohla byt. Ale naozaj presne netusim. Tu si najdes nejake foto mojho akva, ale su tak spred roka, dnes uz to vyzera inak, musim asi nafotit znova. [upravil dne 9.7.2009 Y2K] Citovat
Guest MMMMM Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 No světelně se udává 0,29W na 1L = 200l akvárko 60W, 100W je opravdu úlet. Oni tlamovci prý rostliny nemají rádi a je lepší pro ně jim dam dát hodně kamenů a úkryt. Takže bych tam měl možná dvě rostlinky. Čím méně rostli, tak tím více je potřeba vzduchování? Kvůli kyslíku? Citovat
jarajarda Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: oddie 100W? To ty ryby uvaříš Jinak místo ryb je docela zajímavé tohle: Já na biologii nikdy moc nebyl, co že to je..? Citovat
Qcko Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Moja rada, ked sa chces do niecoho takeho pustit,, zajdi do knihkupectva a vypytaj si knizku: \"moje prve akvarium, typy a rady\":D;) (nazov knizky je vymysleny samozrejme:papa ) Citovat
Medvěd Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Kamarádův soused v paneláku měl donendávka také větší akvárko (cca těch 200 l). Jednoho dne odjel na víkend a milé akvárko prasklo - vytopil tuším 4 byty pod sebou, škodu bych určitě nenazval malou. Doteď jsou nějaké problémy s plněním pojišťovny, pojišťovna tuším tvrdí, že nehodlá nic platit, protože akvárko nenahlásil (asi by měl jiné pojistné???). Nechci Tě děsit, jen je potřeba domyslet veškeré důsledky. Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: oddie 100W? To ty ryby uvaříš Jinak místo ryb je docela zajímavé tohle: Já na biologii nikdy moc nebyl, co že to je..? Axolotl mexický. Je to larvální stadium mloka, když se nechá ve vodě, zůstane v tom larválním stadiu, jinak se časem přemění na mloka. Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Ad vytopení prasklým akvárkem, na to je samozřejmě potřeba myslet, s tím pojištěním. Taky už nám jedno 200 l prasklo. Citovat
Qcko Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Podla vzhladu to moc chutit nebude:D...a ak patri do triedy (celade ci coho:myslim) mlokov, nie je zakonom chraneny? ...inak zaujimavy vzhlad:mrk Citovat
elton Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: MMMMM Hlavně mě zajímá i energeticky, spotřeba za měsíc, externí filtr, vzduchování, světla atd. Chovám discusi, mám je v 600ti litrovém akvárku. Náklady měsíčně jsou zhruba 600-700,- za měsíc. Citovat
rarasik Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 mám 300 litrové akvárko, skaláry, guramy, nejakí prísavníci, živorodky... spotrebu elektriny fakt neriešim - filter, vzduch. strojček, neonky, 100 watt ohrievač - občas sa zapne, hlavne v zime:D. Hlavne si nekupuj nejakú malú nádržku na skúšku, či ťa to bude baviť, pretože to ťa naopak odradí - stále vymieňať vodu, odkalovať, čistiť... čím väčší tým lepší teda akvárko Citovat
oddie Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: Qcko Podla vzhladu to moc chutit nebude:D...a ak patri do triedy (celade ci coho:myslim) mlokov, nie je zakonom chraneny? ...inak zaujimavy vzhlad:mrk Ještě pár drobností o něm: http://www.svet-zvirat.cz/magazin/obojzivelnici/axolotl-mexicky.html Citovat
jaudax Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 A to ty ryby chceš chovat nebo je množit? Protože na množení není úplně ideální mít akvárko vedle gauče. A i vzhled je podřízen funkčnosti (třeba úplně holé bez štěrku) [upravil dne 9/7/09 jaudax] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.