Péťa Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: Stifler Nevím, jak ty, ale já na svym autě nevozim vylepený svoje jméno, příjmení a datum narození, ale RZky tam vozim a za osobní údaj to rozhodně nepovažuju. Edit: Pokud by i RZky spadaly do zákona na ochranu osobních údajů, tak je nevozí na autě nikdo. Od Tebe jsem takový názor nečekal. Obličej je také osobní údaj, podle kterého můžeš jednoznačně identifikovat osobu. Chodí tedy všichni s pytlem na hlavě? [upravil dne 10.7.2009 Peta] Citovat
shwaara Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne 945428/8822 je niečie existujúce rodné číslo. No, jedná se o holku narozenou 28.4. 1994 To je vše co se z toho dá vyčíst. Máš dceru? A jestli jo, není ji 15let? Ano, je delitelne 11, tudiz je mozne, ze opreavdu existuje. A ma ho nejaka slecna na Slovensku, protoze v CR se takhle vysoka cisla za lomitkem nedavaji. Kdyby se clovek ale jen malinko snazil, zjstil by i presnejsi misto narozeni, mam pocit, ze kazda oblast ma svuj system pridelovani cisel za lomitkem. Pokud by se podarilo teoreticky najit spravnou porodnici, je otazkou jednoho az svou telefonatu zjistit jmeno. Citovat
Vvitty Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 protoze cislo za lomitkem se dopocitava tak, aby RC bylo delitelne 11. Je to zakladni kontrola spravnosti cisla, mimo jine to kontroluje vetsina databazi pri jeho zadavani. Citovat
aka Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 a druhej dulezitej duvod je, aby se to dalo zadavat ve skole, kdyz se uci delitelnost! Citovat
BV406 Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 zase jsem o neco chytrejsi :papa [upravil dne 11/7/09 BV406] Citovat
kobra Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Jo tak to je fajn , moje čídlo je dělitelné 11 , z toho vyplývý , že matrikářka měla kalkulačku , bo už jen ten výsledek je pěkný numero. Citovat
Vvitty Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 v te dobe kalkulacky nebyly v tech cislech za lomitkem byl taky system, pridelovali je podle kraju, aby se predeslo pokud mozno tomu ze rodne cislo bude vydano dvakrat. Stejne se obcas nezadarilo... a to je pak docela legrace, kdyz to nekdo zjisti... v lepsim pripade je to na tydeni dovolenou na uradech, bankach, pojistovnach... Citovat
marko306 Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 myslím, že už sa riešil pár krát problém s duplicitným rodným číslom v telke, hlavne po smrti osoby s rovnakým RČ. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 AK by niekoho zaujímalo prečo práve deliteľnosť 11 a nie nejaké iné čislo - prideľujú sa totiž len prvé tri číslice za lomítkom ako v minulosti, niektorí skôr narodení členovia to možno ešte majú. Štvrtá číslica sa doplní jednoducho tak, že sa pridá zvyšok po delení celého čísla s troma číslicami za lomítkom. Výsledné číslo je tak deliteľné 11 bezo zvyšku. Jednoducho aplikovateľný a overiteľný systém. Citovat
marko306 Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 Another, chvalabohu, že som mal z matiky štvorku Citovat
Stifler Odesláno 14. červenec 2009 Odesláno 14. červenec 2009 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Stifler Nevím, jak ty, ale já na svym autě nevozim vylepený svoje jméno, příjmení a datum narození, ale RZky tam vozim a za osobní údaj to rozhodně nepovažuju. Edit: Pokud by i RZky spadaly do zákona na ochranu osobních údajů, tak je nevozí na autě nikdo. Od Tebe jsem takový názor nečekal. Obličej je také osobní údaj, podle kterého můžeš jednoznačně identifikovat osobu. Chodí tedy všichni s pytlem na hlavě? Jo, někdo může považovat za osobní údaj i svůj obličej, takový člověk ať klidně chodí v pytli od brambor. Jen nevim, jak to řešej jednovaječný dvojčata s těma svýma obličejema. VINko je u modernějších aut viditelné za čelnim sklem (jedná se taky o jednoznačně identifikující údaj ještě spíše než RZky) a nikdo si to nepřelepí páskou, aby to nemohl nikdo jiný přečíst. Jsou to sice údaje, které jednoznačně identifikují objekt, ale jejich ukazování nebo každodenní \"zveřejňování\" není člověku nebezpečné - tím, že někdo vidí obličej člověka nebo RZku auta, tak tyto \"údaje\" neboli informace nemůže hned zneužít, jsou mu k ničemu. Na obličej člověka ani RZku auta nikomu nedají půjčku v bance, nevystaví nové doklady k autu atd.........sna jsem dostatečně vysvětlil, jak to myslím s těmi osobními údaji. Edit: Abych ti, Péťo, odpověděl - obličej nepodléhá zákonu na ochranu osobních údajů, takže proč by lidi museli chodit s pytlem na hlavě? [upravil dne 14/7/09 Stifler] Citovat
PnR Odesláno 14. červenec 2009 Odesláno 14. červenec 2009 ak mozem k teme, nemyslim si ze je to najhorsi napad. internet je dostupny pre kazdeho, tak isto aj toto forum. takze ak tu nejaky dobrak hlada navod co ma urobit s klavesnicou imobilizera, vecsinou sa to konci odpojenim.. teda cez obycajne google hladanie sa tu clovek vie dostat k autu, ktore nastartuje aj srubovakom a ma kopu dielov zadarmo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.