Francouz_407 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Bříza mi ndzvedává beton na zemi v garáži a byl jsem v garáži a prý musím sepsat nějakou žádost. Máte s tím nějakou zkušenost jak toto sepsat. Asi tam musí být důvod atd. Můžete mi někdo znalý poradit jak to mám vědecky napsat? Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Původně zaslal: Francouz_407 Bříza mi ndzvedává beton na zemi v garáži a byl jsem v garáži a prý musím sepsat nějakou žádost. Cože? Nešlo by to pro nás méně nadané napsat nějak srozumitelněji? Citovat
.mycTD Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 nikoli vedecky, ale hlavne dramaticky. na podobnou vec mi narovinu rekli: ...ale pokud vam to nelezi na strese, tak na nejake kaceni zapomente. Citovat
marko306 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 odpíliť bez povolenia. Jasné požkodzovanie osobného vlastníctva Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Aha, už jsem to (snad) pochopil. Tu žádost chtějí na úřadě. Inu, postup řešení zde: http://www.mukolin.cz/povoleni--kaceni-drevin-rostoucich-mimo-les-t339 Vzor žádosti zde: http://www.chlumec.cz/inc/formulare/zadost_kaceni_stromu.doc a s vědeckostí formulací si netřeba lámat hlavu, ostatně, úřednici bude milejší, přečte-li si, že jde o břízu bělokorou, než když bude číst o Betule pendule. Citovat
Francouz_407 Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 No ona to nemá být přímo takováto žádost, protože majitelem pozemku kde stojí strom je úřad zastupující stát a ten asi žádost vystaví sám na základě mých podkladů. Kácet tedy nebudu já ale někdo jiný. [upravil dne 7.7.2009 Francouz_407] Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 A jejda, pokud je to ÚZSVM, tak nebude žádost vystavovat, ale musíte jej přesvědčit, že jí má podat (proč by to měl udělat je na vás) a navíc pak ještě musíte vyhrát boj o to, aby to kácení zaplatil. Takže vidím 2 možnosti: pohrozit jim nějakou velkou škodou, kterou ten strom dělá, nebo najít jiný (fuj!) způsob, jak se Betuly zbavit. Citovat
Francouz_407 Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 Hmm ale jak to sepsat na ten UZSVM aby v tom něco dělali? Máte v tom nějakou zkušenost? Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Nemám, neřešil jsem. Prostě volnou formou napsat dopis o tom, že je v důsledku rozpínání kořenového systému popraskaná podlaha/zeď a že žádáte o odstranění stromu. Přiložit fotografie, poslat doporučeně. Citovat
Francouz_407 Odesláno 7. červenec 2009 Autor Odesláno 7. červenec 2009 takže něco takového a fotky: Žádám o vyřešení následujícího problému. V důsledku rozpínání kořenového systému břízi bělokoré, způsobuje toto rozpínání popraskání betonové podlahy v garáži č.5 (viz obrázek č.2-5). Bříza stojí na pozemku 1275/1 (viz obrázek č.1), který sousedí s družstevním pozemkem na kterém leží garáž č.5. Žádám Vás tímto o odstranění stromu. [upravil dne 7.7.2009 Francouz_407] Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Francouzi myslím,že papírově budeš tu kauzu řešit dlouho,přeji ti brzký úspěch , ale jsou chvíle,kdy se toto řeší v našem státě úplně jinak...kdo chce,řešení najde Citovat
dolly1010 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Normálně navrtat a kaplu kyselinky z baterky, nebo nějaký podobný svinstvo Citovat
Dundee Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Původně zaslal: dolly1010 Normálně navrtat a kaplu kyselinky z baterky, nebo nějaký podobný svinstvo Ferry prodává 4 litry, ta by pak zmizela před očima:D:D:D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Bych to prostě uříznul a bylo by, už proto - \"Povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les není třeba na pozemcích, které jsou ve vlastnictví fyzických osob, jestliže pozemky užívají a jde-li o stromy o obvodu kmene do 80 cm měřeného ve výšce 130 cm nad zemí a o souvislé keřové porosty do celkové plochy 40 m2 (za předpokladu, že tyto nejsou významným krajinným prvkem).\" Podle fotek 80cm obvod nemá, taky by ji mohli ufiknout i když nejsou fyzická osoba, takže jim vlastně píchneš když to řízneš sám. Navíc je to očividně náletový porost protože takhle blbě by nikdo břízu nezasadil a ani garáž by nikdo nepostavil tak ke stromu, to by ho uřizli při stavbě [upravil dne 7/7/09 Radek Hurvajz] Citovat
Qcko Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Chyt pilu, drevo spal a ak tak nahlas, ze ho niekto odrezal:D Ja by som ho zhodil a ani by mi nenapadlo ze sa to nemoze:roll Citovat
Demo Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Vycházej z tohoto - Je lepší se jednou omluvit, než se pětkrát zeptat... Jinak bych ji navrtal u kořenů a dal ochutnat nějakou dobrůtku, takový ATF Dexron III je ideal ;) Citovat
.mycTD Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 my rikame- kdo se moc pta, moc se dozvi;) Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Ahoj, řešil jsem podobný problém a protože nemám rád tahanice s úřady, výhrůžky pokutami a pod., šel jsem cestou žádosti. Volnou formou jsem popsal proč žádám o pokácení \"okrasného\" stromu na obecním pozemku, který mi strkal větve až do oken a předal na obecní úřad. Slíbil a taky dodržel vysadit jiný na vhodnějším místě. Do 14 dnů jsem měl povolení v ruce, čapnul pilu a bylo i dřevo na topení v krbu. FrantaCV Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Tohle sme resily na byvali firme. Normal odkopat tu stranu, ktera ti jede ku garazi. Najit hlavny korej, prepilit ho na dvou mistech, a ten \"medzikus\" vyndat. Pripadne odfaklit i vsechny dalsie koreny co jedou k tebe do garaze. Pak pekne zakopat, a je vicemene po problemu. Breza to urco prezije, bude rust dal, a korej odhnije, a mas pokoj... Nic nevykacis, zadne potvrzeni atd. Ale jak chces Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.