Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: tomsre

Tak mám za sebou druhou nádrž po čipu a najeto mám lehce po 1 300 km na 70 litrů nafty. Takže spotřeba krásná nějakých (70/13=5.38 l /100 km). Mám z toho radost. Palubní počítač ukazuje 6,5 takže proměřuje nějak moc. Doufám, že nádrž má opravdu 70 litrů, ale všude to tak mám napsaný a co tankuju tak mi to tak taky vychází. Když mám hladový oko a dojezd podle PP 50 km tak jedu tankovat a beru nějakých 67 litrů. Takže to tak asi bude.

Tuhle nádrž jsem ujel převážně na okreskách, čtvrt nádrže s kolem na střeše a párkrát i s klimatizací a jezdil jsem normálně ani pomalu ani jako závoďák.

Takže zatím velká spokojenost. Snad to tak půjde dál.

Taky jsem do něj zase dost nasypal-nový filtry, výměna oleje, novej vejfuk,čištění palivovýho systému, tak alespoň ta spotřeba je dobrá. :) .

u mé 2,2ky HDi jsem několikrát nalil až 75litrů, u různých (značkových) pump, takže nepředpokládám pajcnutí měřáků, bez problémů dojedu 70litrů než se rozsvítí oko a pak ještě přes 70km

Odesláno

No to mi ani neříkej, to by si mi zkazil radost z krásný spotřeby. ;)Počítám totiž pořád nádrž na 70 litrů. A spotřeba se pořád drží pod 5,5l/100 km.

Jak to máte vy ostatní?

Odesláno

Když tady dáváte spotřebu, dávejte i průměrnou rychlost, tu na PP máte taky. Mně to bere 4,2/100, ale při jaké rychlosti? 80 nebo 150? Hádejte

Odesláno

no já to právě podle PP neberu, počítám to na plnou nádrž a podělím ujetýma kilometrama.

Ale průměrnou rychlost mám asi tak kolem 70.

město, popojíždění a tak. Ale taky teď jezdím s klimatizací, naloženej a spotřeba pořád pod 5,5.

• O 4 týdny později...
Odesláno

osvi + tomsre: Ahoj, chci se zeptat, jak jste dlouhodobe spokojeny s upravou u camp performance? Ja k nim jedu v patek rano, tak se jen modlim, aby bylo vsechno OK. Nevite, jaky vsechny parametry upravujou, kdyz stahnout SW z auta? Udelaj to hned napoprve nebo to ladi, vickrat meri apod? Diky za info, preci jen jsem porad trochu nervozni..

Odesláno

ja mam taky od camp performance chip a spotreba bezne pod 5,5 litry a to vesmes jezdim prahu. ted jsem jel chorvatsko mimo dalnice, jen okresky skrz rakousky alpy, slovinsky hory a chorvatske kopce a po 1200km spotreba 4,8..nebyt tych hroznych kopcu v alpach kdy byla obcas okamzita spotreba i 16 litru mohla byt o nejakou decku mensi...ted mam na palubaku pres 2600km a spotreba 5,0 litru...jedine co camp performance udelal spatne tak to je, jak se resilo uz vyse ze mi zdvihli vykon i pres to, ze na valci mi namerili asi 72kW a auto mam 80kW verzi...takze je neco na aute spatne, nefungujici jak ma..rekl bych i ze asi zacinam resit nejaky veci ktery se mi ted deji na aute a drive byli v poradku:(

Odesláno

sweetyboy: A jaky veci zacinas resit, neco se ti sype? Ja ted delal komplet brzdy, silentbloky pod predni napravou, cepy, novou spojku se setrvakem, zadni tlumice - no bylo toho dost i bez chipu :bacha

S autem jsem vcelku spokojenej, jen ta pruznost neni kdovijaka, kdyz chci zrychlovat na ctyrku popr.petku, muzu si jit uvarit kafe, nez se zacne neco dit. Jednicka, dvojka a trojka jsou docela dobry, ale zrychlovani ve vyssich rychlostech je bida. Subjektivne i prijdou treba TDIcka VW mnohem zivejsi. Nevim, jestli je to typem motoru, jeho zajetim, mym konkretnim kusem.. kdo vi. A taky ma spotreba je docela vysoka, abych se dostal pod 5,5 to fakt musim jen tak na okreskach lechtat a nic po tom motoru nechtit. Na dalnici uz to pije docela dost (a to nejezdim pres limity). Jel jsem Italii, celkem asi 2700km, po dalnici tak 110, sam v aute a pod pet jsem se nedostalani nahodou (bylo to 5,2). Od chipu bych cekal lepsi pruznost (tzn.asi zvednout tocivej moment) a pak treba i tu spotrebu trochu dolu.. Nejsem zavodnik, vozim rodinu a tak, takze to chci spis na reseni nejakych krizovek a bezpecny predjizdeni..

Odesláno

Já mám na posledních 4850km průměrnou spotřebu 6 a průměrnou rychlost 68 včetně zimy a klimy. Nejedu skoro nikdy sám, většinou s rodinou a zavazadly, celkem cca 300 kg. (406 break 80 Kw) . Jo a je vtom i každoroční dovolená, 400 km se 4-mi koly na střeše, při 130-ti to žere o 2 litry víc :-)

Jinak vrátím se k rozdílům mezi 66 Kw a 80 Kw.

jiné převody, intercooler, variabilní lopatky turba, načipováním 66-ky nikdy 80-ka nevznikne, pořád bude mít pomalejší převody a větší turboefekt.

Odesláno

Me by zajimalo, jake jsou rozdily mezi 80kW a 100kW (co se davaji do 307/308). Vetsi turbo, vstriky, IC..? Ma v tom nekdo jasno?

Ja bych byl spokojenej, kdybych tam mel tak cca.95kW a kroutak aspon 300Nm. Podle me to neni nic zasadniho, co by melo ten motor odrovnat (cca.20%). Jsem docela zvedavej, co mi zmeri na ty jejich brzde pred upravou..

Jinak ja mam ted KO palubak, ale az ho zprovoznim, tak se taky dozvim, jakou jsem mel spotebu za poslednich cca.6tis km (jsem na to docela zvedavej :) )

Odesláno

to Supetr:

zacinam mit hodne velke podezreni, ze mi zacina blbnout podtlakovy okruh. ten ma veliky vliv na praci EGR ventilu a praci turba. myslim ze se i hodne brzo budu muset pustit do spojky. obcas tomu opravdu nakladam hodne. diagnostika mi ale zadnou chybu nehazi. a auto bych pry v tomto pripade musel nechat v servisu asi cely den aby se udelali nejaky testy.

sharku ja myslel ze i 80kW ma lopatky napevno:myslim

Odesláno

Tak jsem byl vcera v camp performance. Mam mit 79 kW, namerili jen 72,6 a misto 250Nm cca 260Nm. Pak upravoval data z auta, nalil to tam, po zmereni bylo asi 78kW, rekl, ze se mu (motoru) teda nejak moc nechce. Znovu to upravil, navysil hodnoty prej uz docela dost, po zmereni tam bylo 79,2 tzn.narust o 6,6kW, kroutak byl asi na 280Nm - proste naprosto vo nicem :nevim

Sel jsem to projet, trochu lip to sice jelo, ale nic extra. Hne po chvili mi rozsvitil unblock diesel filter (co to ma byt? palivovej filter mam menenej pred 5tis km). Vratil jsem se a nechal si tam dat ten svuj puvodni soft. Kvuli 9 konim mi to za to nestalo, abych mel pripadny problemy s turbem apod. Takze jsem zklamanej odjel, neplatil jsem teda nic. Mrzi me to i za ne, dve hodiny s tim laboroval a nakonec vysledek nic moc. Zajimalo by me, cim to muze bejt, ze tam mam o 7kW nizsi vykon, nez by mel bejt - krivka sla normalne nahoru, ale po 3tis ot. se zplostila a pak uz to neslo tak linearne jako pred tim.. POdle diagnostiky tam zadny chyby nemam, hodnoty pro hmotnost vzduchu prej byly taky OK, tak nevim.. Je fakt, ze motor mi moc netahne, na 4 a 5tku uz vubec, zrychlovani ve vyssich rychlostech bida.. Tesil jsem se na 130 koniku a mam tam 100 :bacha To je na posr...ni :roll

Odesláno
Původně zaslal: Supetr

Tak jsem byl vcera v camp performance. Mam mit 79 kW, namerili jen 72,6 a misto 250Nm cca 260Nm. Pak upravoval data z auta, nalil to tam, po zmereni bylo asi 78kW, rekl, ze se mu (motoru) teda nejak moc nechce. Znovu to upravil, navysil hodnoty prej uz docela dost, po zmereni tam bylo 79,2 tzn.narust o 6,6kW, kroutak byl asi na 280Nm - proste naprosto vo nicem :nevim

Sel jsem to projet, trochu lip to sice jelo, ale nic extra. Hne po chvili mi rozsvitil unblock diesel filter (co to ma byt? palivovej filter mam menenej pred 5tis km). Vratil jsem se a nechal si tam dat ten svuj puvodni soft. Kvuli 9 konim mi to za to nestalo, abych mel pripadny problemy s turbem apod. Takze jsem zklamanej odjel, neplatil jsem teda nic. Mrzi me to i za ne, dve hodiny s tim laboroval a nakonec vysledek nic moc. Zajimalo by me, cim to muze bejt, ze tam mam o 7kW nizsi vykon, nez by mel bejt - krivka sla normalne nahoru, ale po 3tis ot. se zplostila a pak uz to neslo tak linearne jako pred tim.. POdle diagnostiky tam zadny chyby nemam, hodnoty pro hmotnost vzduchu prej byly taky OK, tak nevim.. Je fakt, ze motor mi moc netahne, na 4 a 5tku uz vubec, zrychlovani ve vyssich rychlostech bida.. Tesil jsem se na 130 koniku a mam tam 100 :bacha To je na posr...ni :roll

Tak nevim to presne ,ale dnes jsem delal panovi 307 s tim samym motorem jak mas ty.Dovezl mi to s tim ze to nejede.Vyhodil jsem mu FAP(Jako firma FAoff v sofu samozrejme)Pan to projel a spokojenost.Ptal se jestli mu nedam chip.Samozrejme ze to nebyl problem.Po odskouseni jsem jel s panem a proste PECKA.Trvalo mi to cca dve hodiny se vsim vsudy....Kolik by vzali od tebe v te firme za upravu???

Radeji SZ..

Odesláno

Tyjo, ted koukam na stranky camp performance a jeste ze jsem si to nenechal udelat - zaplatil bych asi 5200 a ted je akce 50% pri objednani do 15/8 tzn. cca.3200 - to bych byl teda peeekne nasr...nej, ze jsem dal o dvojku vic (nehlede na ten \"vykonovej narust\" v mym pripade..)

Chtel jsem se jeste zeptat, jestli nekdo presne nevite, co znamena ten \"unblock diesel filter\" - ma to neco delat s FAPem nebo s palivovym filtrem (btw.menenym pred 5tis km)?

Porad mi vrta hlavou, kde je pricina nizkyho realnyho vykonu oproti serii.. Blby je, ze neznam nikoho, kdo by tomu rozumel natolik, aby to byl schopnej zjistit a dat do poradku - nedelam si iluze, ze by se mi v tom s radosti hrabali v Peugotu (jejich opravy typu pokus omyl vymenovanim jednotlivych dilu me zrovna nelaka :nevim )

Tak jsem se podival na cenik a u myho motoru tam je misto 6490,- (minuly tyden) cena 4590,- takze mozna ta sleva uz tam je takhle zapocitana.. Ja mel platit 6490 minus 20% (sleva pri objednani do 1/8/2010). No i tak je tam rozdil

[upravil dne 9.8.2010 Supetr]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...