Přejít na obsah

tomsre

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

Vše od uživatele tomsre

  1. tomsre

    chiptuning

    no já to právě podle PP neberu, počítám to na plnou nádrž a podělím ujetýma kilometrama. Ale průměrnou rychlost mám asi tak kolem 70. město, popojíždění a tak. Ale taky teď jezdím s klimatizací, naloženej a spotřeba pořád pod 5,5.
  2. tomsre

    chiptuning

    No to mi ani neříkej, to by si mi zkazil radost z krásný spotřeby. ;)Počítám totiž pořád nádrž na 70 litrů. A spotřeba se pořád drží pod 5,5l/100 km. Jak to máte vy ostatní?
  3. tomsre

    chiptuning

    Tak mám za sebou druhou nádrž po čipu a najeto mám lehce po 1 300 km na 70 litrů nafty. Takže spotřeba krásná nějakých (70/13=5.38 l /100 km). Mám z toho radost. Palubní počítač ukazuje 6,5 takže proměřuje nějak moc. Doufám, že nádrž má opravdu 70 litrů, ale všude to tak mám napsaný a co tankuju tak mi to tak taky vychází. Když mám hladový oko a dojezd podle PP 50 km tak jedu tankovat a beru nějakých 67 litrů. Takže to tak asi bude. Tuhle nádrž jsem ujel převážně na okreskách, čtvrt nádrže s kolem na střeše a párkrát i s klimatizací a jezdil jsem normálně ani pomalu ani jako závoďák. Takže zatím velká spokojenost. Snad to tak půjde dál. Taky jsem do něj zase dost nasypal-nový filtry, výměna oleje, novej vejfuk,čištění palivovýho systému, tak alespoň ta spotřeba je dobrá. .
  4. tomsre

    chiptuning

    to sweetyboy: předtím mi auto jelo normálně, akorát bylo hrozně líný, rozjíždělo se jako autobus. Někoho předjet sem mohl jen na hodně dlouhý rovince. Rozjezdy byly fakt hrůza. Jinak jsem nic nepocítil, spotřeba parádní 5,5-6 l na sto, žádný cukání, nic. Nejlepší bude, když vyzkoušíš váhu vzduchu z jinýho auta, mě to takhle kluci v servisu taky nejdřív zkusili a když jsem se s tím projel a souhlasil, tak mi tam dali novou. měla by se sehnat okolo 2 000,00 Kč. Já ani nevím jakou značku mi tam dali, důvěřuju jim-jsou to kamarádi, tak to asi nic špatnýho nebude.
  5. dobrý den, asi se zeptám úplně blbě, ale ovlivňuje nějak děravej vejfuk výkon motoru? A co všechno to ještě ovlivňuje? Já už mám teda novej, ale zdá se mi, jakoby to jelo zase trošku líp. Tak jestli je to jenom subjektivní pocit nebo opravdu šlape líp? Taky se mi 2x v zimě stalo, že jsem ho nechal zahřát před jízdou a kouřil víc než obvykle takovej mlhovitej bílej dým. Asi to taky bylo tím, že?
  6. tomsre

    chiptuning

    hello, tak to máš teda pravdu, taky se mě to trochu mrzelo, že mi ji nevyměnili rovnou, abych odjížděj s plným výkonem. Ono zase kdybych si tu váhu vyměnil před čipem, tak už bych čip asi ani nedělal-výkon 70 Kw co jsem měl po čipu před výměnou váhy vzduchu byl dostatečnej. Váhu vzduchu jsem vyměnil a výkon šel ještě nahoru (teoreticky bych měl mít cca 83 Kw), teď to ale nemám změřený na brzdě, ale je to znát a jsem spokojenej. I když služební Oktávka 77 Kw opravdu jede ještě svižněji, asi to bude pravda, že mají výkon vyšší. [upravil dne 28/4/10 tomsre]
  7. tomsre

    chiptuning

    Tak mám za sebou první nádrž po chipu. Ujel jsem na ní 1220 Km takže spotřeba nějakých 5,7 l/100 km - je v tom i 200 km po dálnici, kdy jsem ho pěkně prohnal. Takže dobrý. Hlavně na tý dálnici to jelo, v porovnání s předchipnutým motorem, úplně parádně. Akorát by se mi hodila šestka, protože při 150 km/hod už to sype 3 500 otáček. Spotřeba se teda po dálnici rapidně zvedla, ale i tak dobrý. S motorem před chipem jsem se na dálnici ani nepouštěl, takže nemám srovnání. Tak doufám, že to takhle a ještě míň bude žrát pořád.
  8. tomsre

    chiptuning

    To s tou Oktávkou to asi tak opravdu bude. Oproti Peugeotu se mi zdá taková sportovnější a je fakt, že jede líp. Máme ji v práci jako služební auto a na dálnici je to fakt drak.
  9. tomsre

    chiptuning

    tak jám měl před chipem dojezd na nádrž nějakých 1350 km. Teď jsem poprvé natankoval plnou po chipu a asi mi ještě nějakou chvíli vydrží. počítám že mám nádrž na 70l jak je psáno v techničáku a od toho odvíjím svou spotřebu. Pak mi vycházel před chipem na nějakých 5,5-5,7l/100 km a palubák mi taky proměřuje o 0,5l. Vždycky tankuju když svítí hladový oko a mám dojezd nějakých 30-40 km a tankuju pak nějakých 67 litrů, tak to snad vychází. Dám info, jak je na tom spotřeba po chipu.
  10. tomsre

    ukažte svoje 406 kombi

    tak z těch fotek co tady jsou se mi teda nelíbí ani jedna. nejlepší je asi opravdu originál.
  11. tomsre

    chiptuning

    tak to je moc pěkná spotřeba. A to je ještě zima, takže v létě by to mělo jít ještě o níž. Paráda. Já mám auto zatím rok, takže jezdím první zimu a nemám tedy srovnání. V létě jsem měl spotřebu okolo 5,5 - 6l. Teď v zimě je to horší, jezdím jenom krátký trasy, takže objektivní měření udělám zase až v létě. Dám potom info.
  12. tomsre

    chiptuning

    díky moc za zprávu. Já jsem zatím taky spokojenej, auto je mnohem živější, zrychluje o hodně rychleji. Máme teda stejný poznatky, mě se zdá, že spotřeba bude taky nižší, já to pořádně poznám až na jaře, kdy zase začnu dělat delší jízdy. Teď moc nejezdím. Ale vypadá, to že bych jí taky mohl o fousek srazit.
  13. tomsre

    chiptuning

    To Osvi: díky za informaci. A jak si spokojenej? Jak ti to jezdí? Žere to míň? Zvýšila se ti max. rychlost?
  14. dobrý den, chtěl jsem se zeptat, pro lepší chod motoru a správný výkon, co by se mělo ještě vyměnit nebo vyčistit kromě filtrů, oleje. Mám na mysli trysky nebo tak. Váhu vzduch mám taky novou.
  15. tomsre

    filtry a olej-výměna

    díky, taky to asi všechno vyměním dřív. Snad se mi za to auto odmění.
  16. a přidat 6tka?
  17. dobrý den, chtěl jsem se zpetat jak často měníte filtry (a jaké). po kolika km? Mám čekat s výměnou oeleje až po ujetí 20 000 km, podle PP? Mám tam plnou syntetiku. díky za názory.
  18. tomsre

    chiptuning

    Tak já tam byl asi před měsícem se svou 66. A probíhalo to jak si říkal. Jen mi místo 66 kw naměřili 56. Už jsem vyměnil váhu vzduchu a měl bych tam tedy mít něco přes 80 kw. Ale bohužel přesně to teď nevím, protože z Camp performance jsme odjížděl se 70 kw. Nárůst výkonu byl znát i s těma 70. zatím mám najeto cca 1 500 km, spotřeba asi stejná-pořádně ji změřím až později, předjíždění parádní, ta rezerva výkonu a koníků pod kapotou je parádní. Jen na dálnici, když chci jet těch 140-150, tak musím mít 3 500 otáček a už je to na spotřebě znát. Ale na silnici paráda.
  19. to už by se musela vyměnit polovina auta, ne? Kolik stojí převodovka:) [upravil dne 16/2/10 tomsre]
  20. tomsre

    chiptuning

    jo, jo pokusím se. měl jsem špatnou váhu vzduchu, takže jsem měl výkon jenom 56 kw, zvedli to na 70 kw, ale protože tu váhu vzduchu neměli, tak jsem si jí měnil až později, takže křivkou současného výkonu bohužel nemám.
  21. tomsre

    chiptuning

    Paráda, tak se budu těšit. Já to mám taky od nich.
  22. o.k. díky moc za info.
  23. Jasně díky moc. Takže i ta spotřeba u 80 kw bude asi lepší, co? Při stejný rychlosti, myslím. Myslel jsem, že by měla jezdit hodně podobně jako 80 kw, (190 km/h...), když tam mám 84 kw. Ale koukám, že to bude trošku jinak. [upravil dne 15/2/10 tomsre]
  24. tomsre

    chiptuning

    Tak jsem ten chip zkoušel o víkendu na dálnici a nějaký zlepšení tam vidět je, ale stejně - dálniční auto to teda neni. při 150 km/hod 3 500 otáček a celkem vysoká spotřeba. po normálních silnicích paráda, ale na dálnici nic moc. škoda. Jak se to projevuje Vám? [upravil dne 15/2/10 tomsre]
  25. Aha, tak to je potom jasný. díky
×
×
  • Vytvořit...