Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, o vikendu na vylete v Krkonosi mi pretrhl klinovy remen. Zavolal jsem asistencni sluzbu a nebyla schopna o vikendu sehnat nahradni dily. Ptal jsem okoli Velke Upy a taky nikde. Nemohl jsem pockat na pondeli a zavolal jsem mechanikovi z meho bydliste a ten musel urazit celkem 400 km (tam a zpet) jen kvuli me. Rad bych sysel Vase zkusenosti ci nazory... Jedna se o 1,9 TD motor s vykonem 66 KW. Kdybych mel vypnuty svetla, vetrak, volant bych pouzil vetsi silou... Dalo bych s timto motorem bez klinoveho remenu se dostat domu diky zasoby energie z baterie? Vzdalenost 200 km a 74 Ah baterie. Diky...

[upravil dne 29/6/09 JeanK3]

Odesláno

no 200km je dost daleko ale když máš klsiku 1.9D kterej po nastartování té eletriky moc nepotřebuje tak teoreticky jo ale myslým že bys asi nedojel je to dost daleko

Odesláno

1) není tam žádný klínový řemen, ten už se těch na autech nepoužívá skoro 20 let.

2) 200km bez pohonu vnějšího příslušenství bych klidně jel i s HDIčkem, natož s tímhle.

Odesláno

Já se 205tkou jsem kdysi nedojel ani 30 km a to byla obyč. atmosféra. A co ještě když se teď musí svítit pořád :-) U HDI bych to ani neriskoval, baterka sice nehází při změně zatížení žádné vysoké pulzy, ale přeci jen je to auto náchylnější než staré vozy.

Odesláno

Pokud jsi nedojel s atmosférou 30km, tak jsi tam měl něco zle v nepořádku. Atmosféra potřebuje jen napětí na ventilu, a ten má prd odběr. Nic jiného tam žrát nemusí. Svého času jsem přijel bez dobíjení s wartburkem z Klínovce do Prahy, půl cesty se světly, protože padla tma, a problém to nebyl - a ten na rozdíl od toho atm. dieselu žere něco na zapalování, a baterku má menší.

Co se HDIčka týče, to sice žere něco na motormanagement, ale aby to nevydrželo 2 hodinky na 70Ah baterku, to bych se divil.

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

100km u HDi odskusanych pocitam, ze by sa dalo daleko viac, zalezi na kondicii baterky....

jo a vpoho??? je to dobré vědět to se muže stat každýmu:papa:papa
Odesláno

Jako mě u 1 týden nové 106té --- přetrhl se mi rozvoďák, KDYŽ TO CHCÍPLO A MOTOR BYL KAPUT :-)

Já každopádně podobné karamboly řeším a řšit budu odtahem či servisem v místě...pokud seženu díly...

Nechci už zažít podobné excesy, kdy se kvůli zanedbatelnému nákladu či trošce času vyšplhají konečné náklady k totálnímu nesmyslu.

Odesláno

Jo jenže když praskne klíňák a pojedeš dál a pak ti to ve vyšší rychlosti chcípně, protože nebude dostatek energie, tak ti motor zastaví prakticky na místě (velký protiodpor) a nějaká součástka to asi bude muset přenést...ta nejchoulostivější....jen která to asi bude!

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Jo jenže když praskne klíňák a pojedeš dál a pak ti to ve vyšší rychlosti chcípně, protože nebude dostatek energie, tak ti motor zastaví prakticky na místě (velký protiodpor) a nějaká součástka to asi bude muset přenést...ta nejchoulostivější....jen která to asi bude!

Ale kde, brzdenie motorom je normálna vec.

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

žádný protiodpor,prostě nic--zhasne to a šlus...

nepleť do toho rozvoďák--tam se to opravdu může stát...:grr

[upravil dne 29/6/09 ozzy1956]

Odesláno

S benzínem 605 3V6 jsem ujel bez dobíjení asi 100 km, bez svícení, pak se normálně zastavil. Po výměně baterky z jiného auta jsem pak dojel domů 25 km - a to druhé auto s mojí \"vybitou\" baterkou nastartovalo a normálně jelo (baterka se samozřejmě brzy dobila).

S Boxerem 2,5 D jsem jel bez dobíjení a bez posilovače asi 120 km, bez problémů.

Když jsi měl ujet 200 km, já bych to asi riskl, diesel by to měl v pohodě ujet. Nanejvýš by pak přestala jít světla - ideální by bylo jet souběžně druhým autem a občas baterky vyměnit, anebo koupit si novou do rezervy a v případě potřeby přehodit.

Odesláno

Ja jsem nevyzkouzel v praxi, ale rad jsem cetl nazory, abych mel pribliznou predstavu, co mam delat priste, kdyby v pripade znovu praskl klinovy remen. V duchu jsem si rikal, ze mozna jsem zbytecne zavolal opravare z velke vzdalenosti, ze bych mohl zvladnout dojet domu s maximalni usporou baterie nebo mozna bych nekde na polovine ceste uvizl a volal bych o pomoc (v nedeli se tezko shani nahradni dily). Navic jsem delal kvuli 2 detem, aby se netrapily, ze na polovine ceste auto uvizne, to je hlavni duvod, proc jsem zavolal opravare z meho bydliste (200 km odtud).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...