Honza z Nera Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Zdar přátelé. Tak jsem dnes zažil cca 2hodinovou náborou akci na téma Amway. Abych byl přesný: zhruba před půl rokem jsem se potkal s chlapíkem, který po chvilce hovoru zabrousil na téma, zda-li chci zkusit něco nového, trochu si zlepšit finanční situaci, že hledá tým schopných lidí atd. Nedávno se ozval a že dáme někde kafe, a tak. Tak jsem šel, proč ne říkám si. Do telefonu žádné bližší info říct nechtěl, byl jsem tedy docela zvědavý. Mluvil o internetovém obchodu, kreslil grafy, čišelo z něho nadšení pro věc aj. Kdo někdy potkal někoho podobného, tak ví o čem mluvím. No, po cca hodině z něho opravdu vypadlo o co jde. Upřímně: byl jsem docela nakrklej. Hodinu mluví a mluví a pak tohle. Nešel jsem do toho a ani o tom nepřemýšlím. Ale ptám se vás zde přítomných. Jste mi někdo schopný jednoduše odpovědět, zda-li tu někdo v tomhle podniká a hlavně zda-li mu to \"nese??\". Díky P.S.: O informace o tom, že to je podvod a letadle nestojím Citovat
dolly1010 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Něco podobnýho se mi už 2x stalo (myslím-li to samý) Prostě mladej tejpek v kvádru ti na papír kreslí grafy a tabulky a různý čáry jak si koupíš nějaký zboží ze skladu a pak ho prodáváš dalším. A z těch dalších máš zisk, jako ty nad tebou maj zisk z tebe. Něco málo jsem pobral ale stejně to nedávalo moc smysl. Nechci to říct takhle ale vypadá to jako piramidová hra. Na druhou stranu. Věřte si týpkoj v kvádru, kanadách a dredama na hlavě. Ten druhej teda vypadal spíš jako \"oficír\" ale mluvil uplně stejně jako ten první týpek. Jak vytáh blok a tužku hned mě to napadlo. Nevěřil bych tomu. Žádný zkušenosti s tím nemám, takže sorry za --- doplněno --- Teď jsem Wikipeďil a našel tohle: Podle nezávislé organizace Euromonitor International [2][3] se díky spolupráci s Amway již více než 2700 lidí stalo milionářem (v USD). Tím se má na mysli, že přímo vlastní majetek přesahující jeden milion USD, což tento nápad řadí na 2. místo mezi komerčně nejúspěšnějšími nápady na světě (na 1. místě je stále ještě Microsoft s počtem asi 3200 lidí) Ale stejně bych do toho asi nešel. http://cs.wikipedia.org/wiki/Amway http://www.amway.cz/ [upravil dne 25.6.2009 dolly1010] Citovat
AnotherOne Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Ten amway funguje už pekne dlho. Bol som na jednom sedení pred cca 10 rokmi. Nelegálne to teda nebude, už by to zatrhli. Je to pyramída a tá vynáša len tým na vrchole. Chce to asi pekne dlho makať kým máš dosť ľudí pod sebou. Poznám jeden príklad z Herbalife, tuším to je niečo podobné. Manželský pár, žijú si luxusne, sami už nemakajú. Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Znam par lidi co bylo proto nadseno,vydrzelo jim to max rok kdy poznaly ze ztraci pratele a ze Zisku nic neni ba naopak.dnes lidi nekupuji predrazene vyrobky ktere nepotrebuji.pro tyto firmy je ted spatna doba a zivi je ted jen ty naborove poplatky a provize z tzv multiservisu Citovat
Honza z Nera Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 dolly 1010 - to co jsi našel mě ten člověk říkal taky, samé nej a nej a nej. Přidal ještě nějaké osobní fotky z USA aby dodal váhu svým slovům. Slova o tom, že je to pyramida ten pán slyšel velice nerad a moc se jim bránil. Ale jednoduše mě nepřesvědčil. Navíc několikrát opakoval, že už v tom podniká 15let a že se právě vrátil z USA ( to říkal vždy, když jsme spolu mluvili, tedy asi 3krát za ten půlrok ) Amway funguje už od 50tých let a je to plně legální. [upravil dne 25/6/09 Honza z Nera] Citovat
Fusion Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Mě se takto snažila nalákat paní na jakejsi systém kreditních karet, hned sem věděl o co jde tak sem řeč obrátil, od té chvíle sem mluvil jenom já. Vysvětlil sem ji jak funguje správně nastavený bankovnictví, hrátky s akciema a proč je nesmysl všechno co mě vykládala. Paní mě zaplatila kafe a rozešli sme se v dobrým, mě bylo jasný, že už nezavolá. Citovat
dolly1010 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Původně zaslal: Honza z Nera ...Přidal ještě nějaké osobní fotky z USA aby dodal váhu svým slovům. Slova o tom, že je to pyramida ten pán slyšel velice nerad a moc se jim bránil. Mě teda žádný fotky neukazoval A když jsem řekl že je to pyramida tak to probíhalo asi takhle: Já: \"To je jak nějaká pyramidová hra\" On: \"To ne, to nemá nic společnýho s pyramid.....\" Já: \"Ale jo. Já koupím něco od někoho. Prodám dalším lidem, ty dalším a dalším a...\" On: \"To není žádná pyramidová hra. Žádnej podvod. Tohel opravdu vynáší peníze\" Opravdu nerad slyšel narážky na pyramidu Buďto jim to fakt nese peníze a potřebujou další aby jim to neslo víc, nebo jim to nenese peníze, jsou v dluzích a potřebujou další lidi aby to za ně zaplácli. Tím se samozřejmě další články této \"pyramidy\" dostanou do dluhů. Nebo jak řekl Pe.Tr (myslím) - nese to jen těm, kteří jsou hodně vysoko (2700 lidem od zhora) Ferry: sorry, opravil jsem ty hrubky, to se fakt nedalo cist : pIramida, abI, probÝhalo dolly: Jasný, dík. Na tyhle věci sem někdy pěkný čuně. Tady jsem měl zrovna asi nějakou averzi Nechápu jek jsem moh napsat aby s měkým I [upravil dne 25.6.2009 dolly1010] Citovat
Ferry Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 uz kdyz me nekdo oslovi s tim, zda-li bych nemel zajem zkusit neco noveho a zacne mlyt o internetovem obchode, zastavim ho rezolutnim NE po prvnich dvou vetach, da se to dobre poznat, tyhle kecy jsou vsechny stejny, maj to nauceny z jednoho zdroje presne slovo od slova a jsou schopny drmolit ty nauceny nesmysly do alelujah musi se jim nechat, ze kdyz si clovek chvili nedava pozor a polevi v pozornosti a upusti na chvili od zdraveho rozumu jako ze 1+1 jsou 2 , tak dokazou cloveka dobre oblbnout. Tohle letadlo ale fakt litat dobre nemuze mozna leda pro tech par co jsou tam nahore na spici [upravil dne 25/6/09 Ferry] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 U nas je neco obdobniho, ale myslim ze je to i u vas urcite, OVB Taky mne tam raz vytahli, lebo nechceli prezradit nic po telefonu, a taky kreslili, rozpravovali o tom, jak ze mne bude o rok velmi uspesne clovek atd atd. Vzivote sem na to neveril. Popravde, kdyz se nad tym zamyslite, tak to nedava zadnou logiku. Kdyby ste mneli JOB, ktery zarucene zarobi sakra pekny prachy, bez vetsi namahy, komu by ste ho ponukli . Verim, ze by to nebyl zadny clovek s ulice, netu, nebo nekoho, s kym se sotva poznate, ale dali by ste ho nejakemu clenovi rodiny ci kamaradovi... Pokud by v necem takovem boli penize, urcite by se k nim nedalo takhle lahko dostat. To by to delali vsichni ... OVB prodava vsechni produkty bankovnictvi, od poistek, sporeni na duchod, sporiacich uctech, terminovanych vkladech cez puzicky a hypoteky. A fungujou, ako krasna piramida na tomhle. Zamestanji kopu, hlavne mladych lidi. Ty sou neskuseny, a na pracovnym trhu este neokoukany, a tak im v podstate sezerou vsechny sladke keci o velkych penezich. S vidinou dobre pomoci a zisku, to ponuknu vsem svim znamym, rodine, kamaradum , kolegum atd atd. Dost s nich uveri cloveku, ktereho poznaji, a kopu produkov si u neho objednaji a podepisou ... Pak mu dojdou znamy, a dokonce i znamy jeho znamych, a zisti, ze uz se nema kam pohnout, protoze neznamy lidi mu proste neveria, a nic od neho nechcou... Takto si zarobi par korun se smluv s rodiny, a pak je v pecku. Jeho rodina nakonec casto zisti, ze podepsali hovadiny, a casto se to otoci proti nemu... Je inac velmi pozoruhodne, jak tohleto dokaze cloveka znicit... Nikdy bych se na to nedal, a vsem znamym sem to rozmlouval... Citovat
Fusion Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Já se jenom divím některým těm, kteří se tím zabývají, protože kdyby se dokázali stejně oblíct, naučit se ty detajly a umět tak podat nějakej produkt, výrobek jako obch. zást. v solidní firmě, pak by si vydělali hezčí balík. Jeden známej se chodí na ty jejich \"nábory\" zadarmo učit tuto obchodní \"řeč\", zapisuje si ty fráze apod. a je velice úspěšnej když to stejným způsobem uplatní ve svým zaměstnání. [upravil dne 25/6/2009 Fusion] Citovat
Honza z Nera Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 Co se týče mluvení, tak opravdu styl mluvy, skládání slov je opravdu na dobré úrovni. Jejich styl je přesvědčivý a člověk musí držet poměrně hodně pozornost. Na druhou stranu jak tu někdo psal, také mám z dávné doby zkušenost s OVB, a tak jsem byl ve střehu. Na druhou stranu to asi opravdu trochu nese, nicméně další \"duše\" jsou nutné..... Citovat
Fusion Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 lubk0: logiku to dává úplně jasnou. Příkladem etičtějšího dealerství je Avon. Podle mě tu každej zná aspoň jednu ženskou, která je/byla Avon Lady. Edit: jajaj lidi, pyramida [upravil dne 25/6/2009 Fusion] Citovat
s1600 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 zkusenosti se ZPF?...podobna spolecnost jako OVB..pojisteni,hypoteky,penzijko atd... Citovat
Qcko Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Amway ja pekne stare vymyvanie mozgov...si pamatam este ked som bol maly a kamaratova mama bola do toho totalne zazrana:o...dostavali nejaky pochybne ocenenia, mali \"super\" pripravky ktore zachrania svet a kazdeho otravovali...proste pyramida ako vysita...a smutne je, ze takychto \"firiem\" je kazdom rokom viac a viac:nevim [upravil dne 25.6.2009 Qcko] Citovat
dolly1010 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Původně zaslal: Fusion ....jajaj lidi, pyramida Ajaj, já tušil že pYramida je od slova EgYpt Citovat
pastorek Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Vážený, trošku vám musím oponovať. Iba čiastočne. V jednom máte pravdu že je to pyramída, ale takých distribučných spolkov je na trhu nepočítane. Druhou stranou mince je že tie výrobky sú naozaj dobré a pri správnom dávkovaní vôbec nie drahé. Nechápte ma že tu robím reklamu. Hovorím z vlasnej skúsenosti. Bol som \"distribútorom\" Amway cca tri roky. To slovo distribútor je naschváľ v úvodzovkách lebo som nelanáril ďaľších ale kupoval výrobky pre svoju potrebu, prípadne pre známych ktorý to vyskúšali a mali záujem. Zaregistroval som sa len preto aby som to mal lacnejšie. Doteraz tie výrobky kupujeme a sme s nimi spokojný. Citovat
Laďa Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 --- doplněno --- Teď jsem Wikipeďil a našel tohle: Podle nezávislé organizace Euromonitor International [2][3] se díky spolupráci s Amway již více než 2700 lidí stalo milionářem (v USD). Tím se má na mysli, že přímo vlastní majetek přesahující jeden milion USD, což tento nápad řadí na 2. místo mezi komerčně nejúspěšnějšími nápady na světě (na 1. místě je stále ještě Microsoft s počtem asi 3200 lidí) Ale stejně bych do toho asi nešel. http://cs.wikipedia.org/wiki/Amway http://www.amway.cz/ Jo, a teď je celosvětová krize, protože američané už neměli koho oblbovat a musel přiznat podvody. Citovat
Ferry Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Původně zaslal: dolly1010 Původně zaslal: Fusion ....jajaj lidi, pyramida Ajaj, já tušil že pYramida je od slova EgYpt jj presne tak, vyjmenovana slova po G Citovat
MJSytic Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 Jak to tak čtu, tak se jedná o nějakou činnost. Jako, že se člověk musí snažit (shánět odběratele a tak) ... Tak do toho bych určitě nešel. Jak se jedná o snahu-práci, tak ruce pryč Přece nebudu \"chodit\" do zaměstnání pracovat Citovat
PnR Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 taketo veci nie su pyramidove hry, ide o sposob predaja tovaru, MLM (multi level marketing) kde setris na reklame a mozes mat ovela viac predavacov ktory na seba sami zarabaju + zarabaju aj na teba.. priklady: Avon, oriflame... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.