ozzy56 Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Původně zaslal: oddie Zatím jsem nekoupil nic, ale zřejmě se bude kupovat vše, jak nový dvouhmoťák, tak spojková sada k němu. A taky zřejmě silentbloky. Cenu nenapíšu, sorry, mám trochu jiné než koncové, tak aby to nikoho nepletlo. O něco méně než s klubovou slevou v kelly. Pokud se do toho pustím, tak vám tu výměnu možná i nafotím chceš dát origo spojku (s novým dvouhmot.setrvákem) kvůli té zvýšené hlučnosti ? Zkusil bych prve ty silentbloky,zvlášť,když je plánuješ měnit... Citovat
Tornado Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 jara072: Hned po vymene to nedelalo. Ale zacalo to delat docela brzo, asi tak 2-3 mesice po výměně. Nebylo to ale tak hrozny jak ted. Delalo to problemy par dni a pak byl zas treba 14 dni pokoj. Ale posledni rok je to spise naopak - par dni je klid a pak zase skube. Po zahrati je vse OK. A nohama to nebude, u jinych aut nemam zadnej problem... Citovat
oddie Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 Ozzy: uvidíme. Pokud bude odbyt na tu čtyřdílnou sadu, klidně to udělám rovnoui komplet. Citovat
jara072 Odesláno 21. říjen 2009 Odesláno 21. říjen 2009 Tornado:Tak to se s tou spojkou něco děje.Mě se jednou stalo u služebního auta,nebyl to peugeot,měnili spojku najezdil jsem cca 3000 km a pak to začalo škubání poposkakování a nakonec to šlo do servisu znova,orvaná lamela z nejtů ,podnik to zaplatil tak jsme to dál nezkoumali jestli to bylo montáží nebo materiálem. Citovat
Tornado Odesláno 21. říjen 2009 Odesláno 21. říjen 2009 jara072: Nez jsem tu spojku nechal menit, tak mi auto skubalo pri rozjezdu pri studenym i teplym motoru. Po vymene spojky mi servisak ukazoval starou spojkovou sadu a hucelo u nej lozisko. Po vymene sla spojka pekne lehounce,auto neskubalo a pekne jelo. Pak ale chod spojky ztuhnul a pak zacala i skubat. Ale dela to pouze u studenyho motoru, ne vzdy, nekdy vic a nekdy min. Po vymene lanka se vlastne nic nezmenilo, lanko nebylo original z Peugeotu. Posledni tyden jsem si taky vsimnul, ze nekdy pri seslapnuti spojky v nem jakoby vibruje. Nemuze to byt zase to lozisko? [upravil dne 21.10.2009 Tornado] Citovat
oddie Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Tak v autě je nová orig sada spojky LUK i s novým dvojhmotnostním setrvákem. Silentbloky jsem neměnil, nebylo potřeba (pokud by někdo potřeboval ten spodní motorový, klidně odprodám). Rozdíl oproti té jednohmotnostní náhradě s odpuženou lamelou je opravdu velmi znatelný. Nelituju, že jsem to vyměnil... Citovat
BV406 Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 v cem presne, oddie, ten rozdil pozorujes ? Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Je to popsáno v sekci udělej si sám, v tom popisu výměny... http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=64087 Citovat
Xantik Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Ještě jeden dotaz Oddie, jak je to pak s geometrií když jde dolů ta nápravnice? Musí se udělat nebo po znovunandání to přesně sedne podle šroubů a není třeba?? Jinak super fotonávod, ani nebylo třeba k tomu nic dodávat, kdo už auto pod kapotou viděl, ví. Citovat
Slayer Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Původně zaslal: oddie ... Silentbloky jsem neměnil, nebylo potřeba (pokud by někdo potřeboval ten spodní motorový, klidně odprodám). Pokud by sedl na moje autí, měl bych zájem.. kolik za něj?? Citovat
oddie Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Silentblok, co mám, je SA8091331, koncová cena s DPH je 432,-Kč, nechám jej za 300,-. V případě 406 je jen do HDIček. Citovat
oddie Odesláno 26. říjen 2009 Odesláno 26. říjen 2009 Ad geometrie, ta se dělat nemusí, nic ovlivňujícího geometrii se nepovoluje. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 1. listopad 2009 Autor Odesláno 1. listopad 2009 ahoj zas mi začala zlobit spojka proklouzne od otaček 2000 do 2500 a pak je v pohodě.Nevím jestli to vyměnit.Přemyšlím jestli nestačí třeba vyměnit kapalinu jen.Nevim???poradte.Jinak se bojím toho setrváku kdyby se dal jednohmotnostní aby nebyli vybrace jak se tady píše.Jinak jsem z Chotěboře a tam mí říkal jeden servis za výmenu spojky bez setrvaku do 6000kč s praci byla by to spojka luk.co myslíte dobrá cena?no a kdyby to byl taky setrvák tak ten by byl dvouhmota za 8000kč + spojka.třeba to nedela spojka ale třeba ta kapalina nebo něco.Diky za nazory. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 1. listopad 2009 Autor Odesláno 1. listopad 2009 Jo jěšte me napadlo tekla mi tam nafta s filtru to už jsem vyřesil.neni mozne aby se nejak dostala na tu spojku? Citovat
punkac Odesláno 1. listopad 2009 Odesláno 1. listopad 2009 no nevím, nevím jak by se nafta z filtru dostala na spojku kor, když píšeš, že ti prokluzuje mezi 2000-2500 otáčkami/min, to má motor největší krouťák a proto ti spojka v zátahu prokluzuje Rozjeď se do normálního kopce na cca 75 km/hod, zařaď 5. rychlostní stupeň a zprudka přidej plyn. Jestli vyletí otáčky a rychlost zůstane stejná - máš načatou nebo v čoudu spojku Citovat
BV406 Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Původně zaslal: Jaroslav Čapek ahoj zas mi začala zlobit spojka proklouzne od otaček 2000 do 2500 a pak je v pohodě.Nevím jestli to vyměnit.Přemyšlím jestli nestačí třeba vyměnit kapalinu jen.Nevim???poradte.Jinak se bojím toho setrváku kdyby se dal jednohmotnostní aby nebyli vybrace jak se tady píše.Jinak jsem z Chotěboře a tam mí říkal jeden servis za výmenu spojky bez setrvaku do 6000kč s praci byla by to spojka luk.co myslíte dobrá cena?no a kdyby to byl taky setrvák tak ten by byl dvouhmota za 8000kč + spojka.třeba to nedela spojka ale třeba ta kapalina nebo něco.Diky za nazory. dvouhmota za 8t ?? nova ? Citovat
oddie Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Ty ceny jsou dost podezřelé. Ofic. ceny jsou 7,5 spojka a 16 setrvák, reálný nákup s velkou dealerskou slevou je tedy nějakých 4 a kousek spojka, a 10 setrvák. Leda že by ještě nějak kouzlil s DPH. A kde je v tom práce, která je skoro na celý den, to nevidím už vůbec. Citovat
BV406 Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 no, se mi zdalo .... za 8t bych novou dvouhmotu taky bral Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 3. listopad 2009 Autor Odesláno 3. listopad 2009 Ahoj co ten pracovní valec spojky co jsi menil je to v pohodě?Proklouzne mi jen občas.a nepřipada mi že by byla v hajzlu cela spojka.Jak se tady piše zkusit se rozjet do kopce tak na 70km a pak tam dat petku a to by měla proklouznout.a mě jde uplně normalně.Díky za odpověd.Jarda Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 3. listopad 2009 Autor Odesláno 3. listopad 2009 psal to tady Xantik o tom pracovním válci spojky.Tak se ptam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.