Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Zatím jsem nekoupil nic, ale zřejmě se bude kupovat vše, jak nový dvouhmoťák, tak spojková sada k němu. A taky zřejmě silentbloky. Cenu nenapíšu, sorry, mám trochu jiné než koncové, tak aby to nikoho nepletlo. O něco méně než s klubovou slevou v kelly. Pokud se do toho pustím, tak vám tu výměnu možná i nafotím :)

chceš dát origo spojku (s novým dvouhmot.setrvákem) kvůli té zvýšené hlučnosti ? Zkusil bych prve ty silentbloky,zvlášť,když je plánuješ měnit...

Odesláno

jara072: Hned po vymene to nedelalo. Ale zacalo to delat docela brzo, asi tak 2-3 mesice po výměně. Nebylo to ale tak hrozny jak ted. Delalo to problemy par dni a pak byl zas treba 14 dni pokoj. Ale posledni rok je to spise naopak - par dni je klid a pak zase skube.

Po zahrati je vse OK.

A nohama to nebude, u jinych aut nemam zadnej problem...

Odesláno

Tornado:Tak to se s tou spojkou něco děje.Mě se jednou stalo u služebního auta,nebyl to peugeot,měnili spojku najezdil jsem cca 3000 km a pak to začalo škubání poposkakování a nakonec to šlo do servisu znova,orvaná lamela z nejtů ,podnik to zaplatil tak jsme to dál nezkoumali jestli to bylo montáží nebo materiálem.

Odesláno

jara072: Nez jsem tu spojku nechal menit, tak mi auto skubalo pri rozjezdu pri studenym i teplym motoru. Po vymene spojky mi servisak ukazoval starou spojkovou sadu a hucelo u nej lozisko. Po vymene sla spojka pekne lehounce,auto neskubalo a pekne jelo. Pak ale chod spojky ztuhnul a pak zacala i skubat. Ale dela to pouze u studenyho motoru, ne vzdy, nekdy vic a nekdy min.

Po vymene lanka se vlastne nic nezmenilo, lanko nebylo original z Peugeotu.

Posledni tyden jsem si taky vsimnul, ze nekdy pri seslapnuti spojky v nem jakoby vibruje.

Nemuze to byt zase to lozisko? :myslim

[upravil dne 21.10.2009 Tornado]

Odesláno

Tak v autě je nová orig sada spojky LUK i s novým dvojhmotnostním setrvákem. Silentbloky jsem neměnil, nebylo potřeba (pokud by někdo potřeboval ten spodní motorový, klidně odprodám). Rozdíl oproti té jednohmotnostní náhradě s odpuženou lamelou je opravdu velmi znatelný. Nelituju, že jsem to vyměnil...

Odesláno

Ještě jeden dotaz Oddie, jak je to pak s geometrií když jde dolů ta nápravnice? Musí se udělat nebo po znovunandání to přesně sedne podle šroubů a není třeba??

Jinak super fotonávod, ani nebylo třeba k tomu nic dodávat, kdo už auto pod kapotou viděl, ví.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

... Silentbloky jsem neměnil, nebylo potřeba (pokud by někdo potřeboval ten spodní motorový, klidně odprodám).

Pokud by sedl na moje autí, měl bych zájem.. kolik za něj??

Odesláno

ahoj zas mi začala zlobit spojka proklouzne od otaček 2000 do 2500 a pak je v pohodě.Nevím jestli to vyměnit.Přemyšlím jestli nestačí třeba vyměnit kapalinu jen.Nevim???poradte.Jinak se bojím toho setrváku kdyby se dal jednohmotnostní aby nebyli vybrace jak se tady píše.Jinak jsem z Chotěboře a tam mí říkal jeden servis za výmenu spojky bez setrvaku do 6000kč s praci byla by to spojka luk.co myslíte dobrá cena?no a kdyby to byl taky setrvák tak ten by byl dvouhmota za 8000kč + spojka.třeba to nedela spojka ale třeba ta kapalina nebo něco.Diky za nazory.:cool:

Odesláno

no nevím, nevím jak by se nafta z filtru dostala na spojku

kor, když píšeš, že ti prokluzuje mezi 2000-2500 otáčkami/min, to má motor největší krouťák a proto ti spojka v zátahu prokluzuje

Rozjeď se do normálního kopce na cca 75 km/hod, zařaď 5. rychlostní stupeň a zprudka přidej plyn. Jestli vyletí otáčky a rychlost zůstane stejná - máš načatou nebo v čoudu spojku

Odesláno
Původně zaslal: Jaroslav Čapek

ahoj zas mi začala zlobit spojka proklouzne od otaček 2000 do 2500 a pak je v pohodě.Nevím jestli to vyměnit.Přemyšlím jestli nestačí třeba vyměnit kapalinu jen.Nevim???poradte.Jinak se bojím toho setrváku kdyby se dal jednohmotnostní aby nebyli vybrace jak se tady píše.Jinak jsem z Chotěboře a tam mí říkal jeden servis za výmenu spojky bez setrvaku do 6000kč s praci byla by to spojka luk.co myslíte dobrá cena?no a kdyby to byl taky setrvák tak ten by byl dvouhmota za 8000kč + spojka.třeba to nedela spojka ale třeba ta kapalina nebo něco.Diky za nazory.:cool:

dvouhmota za 8t ?? nova ?

Odesláno

Ty ceny jsou dost podezřelé. Ofic. ceny jsou 7,5 spojka a 16 setrvák, reálný nákup s velkou dealerskou slevou je tedy nějakých 4 a kousek spojka, a 10 setrvák. Leda že by ještě nějak kouzlil s DPH. A kde je v tom práce, která je skoro na celý den, to nevidím už vůbec.

Odesláno

Ahoj co ten pracovní valec spojky co jsi menil je to v pohodě?Proklouzne mi jen občas.a nepřipada mi že by byla v hajzlu cela spojka.Jak se tady piše zkusit se rozjet do kopce tak na 70km a pak tam dat petku a to by měla proklouznout.a mě jde uplně normalně.Díky za odpověd.Jarda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...