Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mám jěšte jeden problem ze spojkou.Z ničeho nic mi začala prokluzovat ale ne pravydelne.jenom občas třeba na petku a když dám plnej plyn tak se otačky na chvilku zviší ale pak se to chytne a jede.je to spojka?našel jsem na netu za 2890kč Vyrobce Luk.co myslite?jestli to je teda spojka co mě zlobí.diky moc.A at nam ty šaramatní Francouz pěkne jezdi.Jarda.

Odesláno

ja mam tiez LuK(tusim). Aj pred tym som mal LuK. Pravdepodobne od vyroby, lebo ked som ju menil tak tam bol datum vyroby 12/00 a auto malo vtedy okolo 190 000km takze pravdepodobne zvladla tolko km

Odesláno

Díky jsem třeba myslel že to dělá něco jiného.ale asi to je fakt spojka.Já mam najeto taky kolem 190 tísic.Chlapy a kolik se pohybuje cena za výmenu spojky?premyšlel jsem že to udelám sám ale nechce se mi do toho.radči to přenecham odborníkovy.díky za odpověd.

Odesláno

cena za vymenu je tak kolem minimalne dvou tisic,,, vsem se do toho moc nebude chtit, peugeot motor hlavne hadi je dost plny ,, servizaci majii radeji vw,, dokonce mi nekde rekli ze cdhtji minimlane 5tacvu za vymenu, delal jsem to doma sam, neni to zadny problem je to prace tak na dopolodne. rano ve 8 se zacalo a ve dve uz jsem jezdil

Odesláno

trva to tak cca 6hodin tusim, u nekterych motoru dele (u nekterych HDi se musi sundat i cela predni napravnice) takze zalezi co mas

Odesláno
Původně zaslal: weninger

cena za vymenu je tak kolem minimalne dvou tisic,,, vsem se do toho moc nebude chtit, peugeot motor hlavne hadi je dost plny ,, servizaci majii radeji vw,, dokonce mi nekde rekli ze cdhtji minimlane 5tacvu za vymenu, delal jsem to doma sam, neni to zadny problem je to prace tak na dopolodne. rano ve 8 se zacalo a ve dve uz jsem jezdil

dělal jsi to sám, na zemi v garáži za šest hodin?

Odesláno

To Jaroslav Čapek - miluju dotazy na nějaký náhradní díl, když někdo je línej uvést motorizaci (ať už do podpisu nebo aspoň do konkrétního dotazu). zatímco na benzínovou 1,8u si myslím, že spojka za Tvou cenu může být dobrá, třeba u HDI bych to považoval za zázrak rovnající se nálezu Štěchovického pokladu - u HDI totiž spojková sada vyjde na cca 12 000,- kč.

Co se týče výrobce LUK vůbec bych se ho nebál, patří k dodavatelům přímo výrobcům, takže spojková sada od něj bude jistě kvalitní.

Co se týče výměny spojky bez vybavení typu pořádný hever či jáma a kvalitního vercajku bych si na výměnu spojky určitě netroufl. Když mě před cca měsícem měnili spojku u HDI, tak mi ze servisu volali, že mám totálně zarezlý šrouby držící nápravnici a že podle nich byl zázrak, že mi náprava při přejezdu nějaké větší nerovnosti neupadla - když jsem šrouby viděl na vlastní oči, tak byly na průměru cca o 2/3 tenčí a tak mě polilo docela horko. Nevím, jak bych se s podobnou situací popasoval někde na ulici nebo v běžné garáži vybaven jednou gola sadou a jednou sadou stranových klíčů, auto položené na špalcích.

Práce v servisu bude někde kolem 3000,- Kč, když vše půjde dobře - mluvím o HDI, benzín může být o dost jednodušší a tudíž i práce levnější.

[upravil dne 12/6/2009 Medvěd]

Odesláno

Ahoj omlovam se Mědvedovy promin jedna se o Hdi 2.0 80 kw rok 2000 11 mesic.jinak je to kram jmenuje se Autodily Haspa.Neznate.Ja si myslim že ta spojka ješte nakej čas vydrží neprokluzuje porat nezda se mi to ele jen občas.

Odesláno

nedělej s tím zatím nic--dělá to na HDi 80 kw takřka všem,krátkodobě (1--2 sec.) vyletí otáčky a hned je to OK.,že???

na tu sadu spojky pomalu odkládej :)

Odesláno

přesne ono tak to děla potvora jedna.Jak mysliš že to vydrzí dlouho?jezdim tak normalne jak se s tím autem da jezdit.:superA čím to vubec je?jak píšeš že to dela skoro všem takhle?a nezkurví se neco tam když s tím budu jezdit?diky

Odesláno

když nebudeš solit plný plyn na pětku v kopci (v tahu),nebude klouzat vůbec--prostě jezdi trochu s citem :myslim

řekl bych,že to dělá unavený přítlačák v kombinaci s vysokým kroutícím momentem motoru--když dáš pak sadu Valeo s normálním setrvákem,spojka se ani nehne...

když si dáš zvýšit výkon čipem--okamžitě začne spojka prokluzovat...podle mě je ta spojka továrně zdupaná--po nějaké době se ,,unaví\'\' talířová pružina přítlačáku a už dobře nepřenese

krouťák až na kola--není přece normální,že to dělá tolika lidem...

[upravil dne 13/6/09 ozzy1956]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...