Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vsetkych!

Ako som uz pisal skor,kupil som 405 break d r.v.1995 z Rak.

To auto ma na zadnej naprave dorobene maznice. Na mojom druhom P-405 d 1993 take maznice nemam.

Co myslite pomozte to naprave, ked sem-tam natlacim tam vazelinu? Inac super auto.Zaujimave je ,ze ten vrchny kryt na motore co idu barany z neho je na kombicku kovovy a na starsom P je cierny-umely.Preco?

Diky za odpovede.

Odesláno

jj, maznice se dodělávají, čím dřív tím líp...

v tý nápravě jsou ložiska a když nejsou namazaný tak se vydírají (samozřejmě v řádu let), pokud je náprava K.O. tak jí to nepomůže ale ani neublíží, pokud je dobrá tak jí to prodlouží životnost...

Odesláno

v každé normální prodejně náhr. dílů--tedy néé tam,kde je jen autokosmetika...

jsou na závit M 6, 8, 10, 12 s jemným závitem (stoupání myslím 1)--buď kulička nebo šestihran

Odesláno

Na obou BXClubech se taky řešilo,všeobecně spokojenost s maznicí,pokud se umístí maznice správně-podstatné zvýšení životnosti zadní nápravy.

• O 2 roky později...
Odesláno

tak mne by zajímalo, co znamená \"pokud se umístí maznice správně\"?

Kam maznici správně umístit. Je na netu někde fotka?

Lze maznici dát pokud je náprava na autě? Myslím jestli nemohu zvednout auto, vyvrtat dvě díry na každé straně do nápravy, závitníkem vyřezat závit a našroubovat maznici. Jenže v kterém místě abych nepoškodil ložiska a neudělal víc škody než užitku?

Též jsem slyšel že je možno uprostřed nápravy vyvrtat díru, vyřezaat závit, šprickou tam nalít hustý olej a to potom zašroubovat šroubem s fíbrovým těsněním. Oleje nalít dostatek aby se tam sám rozlil, ekologové nebudou souhlasit, protože jakýsi olej vyteče na cestu, ale jinak že OK. Nemám ovšem ověřeno, jen jsem slyšel od automechanika, jak jsem koupil, tak prodávám a Vás se ptám, co si o tom myslíte?

Odesláno

Ahoj. Do prostřed ramena nápravy udelej otvor dle průměru závitu maznice. Ložiska jsou na obouch koncích toho ramena ( to rameno má tak 10cm mezi ložisky). Otvor musí procházet i pouzdrem (plast) - rozpěrka mezi ložisky. Takže až budeš vrtat - rameno - plast a pak narazíš - konec. Při mazání by měla vazelína vylézat na obouch koncích ložisek ramena. ! pozor když budeš mazat moc,mohl by jsi vytlačit ložisko směrem ke kolu. Jinak myslím, že 405 od roku

1992 už to má origo. p.s. žádnou díru do prostřed nápravy nevrtej je to roura a vazelína se k ložiskům nedostane! Co se týče hustoty vazeliny - polořidká - dříve se dělala taková zelená táhlá, ta byla perfekt. Asi ale stačí na ložiska + trochu oleje. Čau. :)

Odesláno

Ahoj - to je vono- dej trochu oleje. Líp to teče. Ale mechanik to trefil dobře - važ si ho. Čau. Jo a při každý výměně oleje v motoru jsem tam něco poslal. :)

[upravil dne 25/8/11 19:28 od jakstone406]

• O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

Ahojte. Začala mi vŕzgať jedna strana zadnej nápravy na P 405 sedan novší model. Odpojil som tlmiče a stále to vŕzga ako dvere na starej skrini. Robí to jedna strana na šoférovej strane. Tak do viečka z boku kde sú ložiská som urobil dierku a pomocou injekcie natlačil olej plus WDčko. Je to lepšie ale stále to vŕzga plnil som do vtedy kým olej nevytiekal z druhej strany ramena aj s hrdzou. Pomôže tam z vrchu dať maznice a natlačiť vazelinu? Náprava vôbec pri jazde nepláva. Čo by ste poradili. A ak mám dať tie maznice je správne umiestnenie mazníc čo sú tu v odkaze? http://xrms.free.fr/...t=17&expand=all a ako hlboko to prevrtať. Ďakujem vopred za radu

Upraveno uživatelem mato00

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...