djbrano Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Caute, zastavili uz niekoho z vas na 407-ke za tym ucelom, aby vam kontrolovali xenony ci maju ostrekovace skiel a automaticke naklapanie? No tu u nas len pocuvam take reci, ze za to ze mas xenony a nemas ostrekovace skiel a automaticke naklapanie mozes dostat mastnu pokutu - ze vraj az 300 Euro + k tomu ti zoberu technicky preukaz od auta.. riesil to uz niekedy niekto??? Ako by ste vy riesili taku situaciu keby vam na to nasi \"kamarati\" prisli??? Citovat
Milhaus65 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Stanovisko Policie ČR z TV - 2 body + 2000 kč. Můj názor: Naprostý souhlas. Když mi s tím někdo jede za zadkem pár kilometrů tak se to nedá, nechám se předjet a .... Citovat
nikto11 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 uplny suhlas s Milhaus65 a uplne ma pravdu. ja viem interne z kruhov PZ ze idu po tychto technickych detailoch a nielen to ale co sa tyka aj led svetiel (nie original). maju na toto zalusk ale samozrejme zavisi to do daneho prislusnika:bacha Citovat
denoo Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 ja som proti, hlavne ti co maju paraboly, nehorazne osvetluju, by som normalne niekedy vrazdil , hlavne ti na tych starsich, ale na 407 me podla mna neni problem domontovat , na to ti nepridu, ostrekovace svetiel snad mat nemusis , to nie je povinne , ci je? i ked viem ze sa davaju ku xenonom, a zeby ti hladali policajti ci mas automaticke nastavenie svetiel, to sa mi tiez nezda, ja si myslim ze pripad je vtedy, ked naozaj osvetlujes , vtedy ti tu pokutu daju Citovat
nanux Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Ostřikovače podle ČR legislativy mít musíš stejně jako automatické naklápění světel. Nicméně měly by spíše šlapat po těch co to rvou např. do fábií s parabolou, která už sama o sobě dost oslňuje .. to je potom vážně nepříjemný. Nemůžete ale házet všechny do jednoho pytle [upravil dne 14/5/09 nanux] Citovat
Medvěd Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Podle mě je úplně jedno zda je nelegální xenon ve fóbii, 407ě nebo bávu - nemá co dělat v ani jednom autě pokud tam není už z výroby nebo pokud nesplní všechny podmínky, jako by z výroby byl (tzn. i ty ostřikovače či naklápění). Je hezké, že slepci s xenonama mají pocit, že lépe vidí - zhusta je to ale na úkor normálních řidičů, kteří aby v noci kvůli takovým joudům jezdili škarpama (a to už vůbec nehovořím o možnosti, že bych kvůli oslnění šajničem sestřelil chodce nebo cyklistu). Osobně jsem kategoricky proti těmhle hovadinám (i tajemníkovi klubu jsem už nejen já do očí řekl, že mi jeho světla vadí) a považuju za hodně špatné, že se tu tak razantně rozmáhá prvek, který může zcela reálně zavinit vážné dopravní nehody (ale co, když někoho oslním, tak to ani nepostřehnu, natož abych zastavil a přiznal, že ta paní do škarpy letěla až po té, co jsem řidičovi vypálil bulvy). Citovat
Cerepce Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 V 407 je myslim uplne jedno ci tam mas halogen alebo xenon. Nesvieti to cez parabolu ale projektor. To znamena ze treba mat riadne nastavene svetla a je to v pohode. So svojou prestavbou som presiel STK a este sa ma technik pytal ci tie xenony su original alebo nie. Nakoniec povedal ze je to OK. Btw, ked som v noci soferoval svoje druhe auto a manzelka so 407 isla za mnou, vobec ma to neoslnovalo, ine auta na mna neblikaju, policia SR ziadny zaujem. Takze, riadne nastavit svetla a NO PROBLEM. Btw: Dat HID do paraboly samozrejme je zverina. [upravil dne 14.5.09 Cerepce] Citovat
pastorek Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Cerepce ... je myslim uplne jedno ci tam mas halogen alebo xenon. Nesvieti to cez parabolu ale projektor... Nieje to jedno. Žiarovka a žiarivka majú inú geometriu vyžarovania svetla. Raz to svetlo bolo konštrukčne riešené pre žiarovku a tá tam i patrí. Existujú i iné možnosti ako dosiahnuť lepšej svietivosti a legálnym spôsobom. Osobne som za to aby to polícia kontrolovala a trestala. Keď budeš starší tak pochopíš prečo. Citovat
AnotherOne Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Pastorek: geometria vyžarovania sa pekne riešila tu: Tá je u xenónov a aj obyčajných žiarovek rovnaká. Obe svietia na všetky strany, obe majú zroj svetla umiestnený rovnako, obe majú rovnako veľký zdroj svetla. Problém s oslňovaním je inde. Obyčajná parabola je nedokonalá. Jej nedokonalosť spočíva v tom, že existuje určité množstvo odpadového svetla, ktoré sa nedá odstrániť ani sebelepším nastavením. Odpadové svetlo je na nízkej úrovni a neoslňuje, ak sa použijú obyčajné žiarovky, pri použití xenónov je ho podstatne viac a oslňuje. Uvedený problém odstraňuje projektorová optika, ktorá podstatne lepšie usmerňuje svetlo. Ruku by som za to do ohňa nedal, ale mám za to, že u 407my sú medzi obyčajnými a výbojkovými minimálne rozdiely. Obyčajné žiarovky v nich svietia fakt úboho. Citovat
Cerepce Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Cerepce ... je myslim uplne jedno ci tam mas halogen alebo xenon. Nesvieti to cez parabolu ale projektor... Osobne som za to aby to polícia kontrolovala a trestala. Keď budeš starší tak pochopíš prečo. Súhlasím a plne podporujem Tvoj názor v prípade, ak to oslnuje ostatných vodicov. Citovat
pastorek Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 V tom je práve ten problém. Jedna vec je statické nastavenie svetiel a druhá je intenzita zdroja a správanie lúča pri dynamike jazdy. Môžeš mať dobre nastavené svetlá a pri prepérovaní alebo prejazde priečnymi nerovnosťami to bude pôsobiť ako by si blikal diaľkovými a práve v tom je to nebezpečné. Takýchto expertov občas stretám pri prejazde cez železničný násyp. Známe vypočúvanie štb s lampou do očí je proti tomu čajíčkový odvar. Citovat
tomike Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Caute.Mam prestavbovu sadu v 406 a mam odskusane, ze neoslnujem protiiducich ani tych co idu predo mnou. Je to o spravne nastavenych svetlach. Kdejaka fabia a ine auta Vas oslnia viac s klasickymi ziarovkami. Ale ked ma pre nich dodrbu a zaplatim tak budem vediet preco. A pojdu do mojej 500-fky. Citovat
tomike Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: pastorek V tom je práve ten problém. Jedna vec je statické nastavenie svetiel a druhá je intenzita zdroja a správanie lúča pri dynamike jazdy. Môžeš mať dobre nastavené svetlá a pri prepérovaní alebo prejazde priečnymi nerovnosťami to bude pôsobiť ako by si blikal diaľkovými a práve v tom je to nebezpečné. Takýchto expertov občas stretám pri prejazde cez železničný násyp. Známe vypočúvanie štb s lampou do očí je proti tomu čajíčkový odvar. Ozaj je to az take zle? Citovat
AnotherOne Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Pastorek: existujú tri spôsoby nastavovania výšky svetiel - manuálne - autá s obyčajnými žiarovkami, automatické - drtivá väčšina výbojkových a dynamické - pomerne zriedkavé. Automatické nastavenie svetiel prebieha tesne po naštartovaní resp. zapnutí svetiel podľa aktuálneho zaťaženia vozidla ďalej sa už ich výška nenastavuje. Pri prejazde nerovnosťami potom tieto blikajú rovnako ako by si ich pre jazdou nastavil ručne. Jedine dynamické nastavovanie funguje počas jazdy s viaším či menším úspechom. Citovat
pastorek Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 AnotherOne: to poznám, čo si tým chcel povedať? Je mi jasné že pri prejazde nerovnosťami blikajú všetky autá ale musíš uznať že bliknutie xenónov je nepríjemnejšie ako obyčajnou žiarovkou. Možno je to intenzitou zdroja, možno teplotou svetla ale je to výrazný rozdiel. Možno to cítim výraznejšie lebo nosím okuliare. Zvláštnou kapitolou je Fábia, to ani nekomentujem. Neberte to že chcem rýpať alebo sa hádať. Je to, nielen moja, nepríjemná skúsenosť. Citovat
AnotherOne Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Som si myslel, že si myslíš, že na nerovnostiach blikajú len dorábané xenóny pretože nemajú automatické nastavovanie svetiel. Keďže blikajú aj origo nenarobíme s tým nič. Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 o tomto tematu nemá smysl debatovat pro mě je větším přestupkem např telefonování za jízdy,nedodržování rychlosti ve městě,špatny technický stav vozidla ,poslech hlasite hudby v autě,.... pak až řešim nějake ty upravy a např hid sady jsou až někde dole v žebříčku, tim nechci řict že se zastavam nas co je mame ale prvně at si šahnou do duše ti co maji klasicke žarovky ani to nemusi byt vice svitive ,a povi me jak často seřizuji svetla dle regloskopu,jestli spravne foukaji gumy a jestli použivaji regulaci svetel dle zatizeni vozu. radeji potkávam hidaře a xenonysty nezli lidi co jezdi \"seriovkama\" z bodu a do bodu b a tech je joo % . jinak k tematu : pokud me zastavi policie , odstranim zavadu na miste , namontuji zpet obe H7 a nashle . Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Odstranění závady na místě ti ale nepomůže, jednou jsi provozoval vozidlo nezpusobilé jízdě po pozemní komunikaci a šmitec. To je jen taková berlička, ale pokud bude policajt chtít tak s tebou zamete. Ono je rozdíl opravit na místě prasklou žárovku která mi právě praskla a nevím o tom, nebo vymontovat xenony který jsem si tam namontoval nebo nechal domontovat. [upravil dne 14/5/09 Radek Hurvajz] Citovat
Pe.Tr Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 tj tak sem to myslel, beru to tak nashle ale odjizdim s techničakem sic s bločkem ale třeba furt mě to vyjde lepe než třeba Medvěda s prasklym sklem u přední mlhovky. Citovat
denoo Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Puvodně napsal Pe.Tr o tomto tematu nemá smysl debatovat pro mě je větším přestupkem např telefonování za jízdy,nedodržování rychlosti ve městě,špatny technický stav vozidla ,poslech hlasite hudby v autě,.... pak až řešim nějake ty upravy a např hid sady jsou až někde dole v žebříčku, tim nechci řict že se zastavam nas co je mame ale prvně at si šahnou do duše ti co maji klasicke žarovky ani to nemusi byt vice svitive ,a povi me jak často seřizuji svetla dle regloskopu,jestli spravne foukaji gumy a jestli použivaji regulaci svetel dle zatizeni vozu. radeji potkávam hidaře a xenonysty nezli lidi co jezdi \"seriovkama\" z bodu a do bodu b a tech je joo % . jinak k tematu : pokud me zastavi policie , odstranim zavadu na miste , namontuji zpet obe H7 a nashle . pre mna je najvetsim priestupkom ked niekto sadne za volant a precenuje svoje schopnosti , ked to umi, da sa ist aj rychlejsie, a samozrejme ked sa venujete vsetkemu moznemu za volantom, len nie soferovaniu, minister vnutra to aj povedal v telke nedavno, vacsinu havarii, nesposobuje prave alkohol alebo rychlost, ale nedostatocne venovanie sa riadeniu motoroveho vozidla,a precenovanie svojich soferoskych schopnosti ,, [upravil dne 14/5/09 Radek Hurvajz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.