vasaxx Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Zdravím, minulý týden jsem nechal měnit olej v autě - odsátím , protože mam strženej závit v Al vaně - našroubovali mi tam posledně šroub s hrubým závitem. Nechtěl jsem to pokoušet, tak jsem hledal , kde mi to odsají. Chlapík mi nahlásil , že u 1.9d to neodsaje vše (asi 0,5l)- to byla první skvělá zpráva a dneska , když jsem to kontroloval - ujel jsem asi 200km jsem zjistil , že zahřátý motor po vypnutí má 8mm na horní risku Mohl jsem něco jničit? O víkendu se to pokusim odsát hadičkou - snad to poteče samospádem, když bude olej teplej... Díky za opovědi.. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 z podobných důvodů jsem s autem v servisu na vým. oleje ještě nebyl. Vlastně byl, ale dělal jsem to sám Citovat
dýzl Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Jak brzy po vypnutí motoru jsi to kontroloval?Doporučuje se až po minimálně 30´,jinak to není směrodatné-olej je \"rozstříkán\" v motoru ,nevím jak je to vtomto motoru (nenapdlo mne kontrolovat ihned po zastavení)ale třeba v Tranzitu (2,5D) je měrka ihned po zhasnutí téměř celá od oleje.Nejlepší je zkontrolovat ráno před prvním startem a potom to řešit. Citovat
vasaxx Odesláno 23. duben 2009 Autor Odesláno 23. duben 2009 Tak bral jsem to tak, že po přijetí je to takovej stav, kdy je hladina nejnižší možná - olej je ještě v různých kanálcích a tak. Po delším klidu jsem si téměř jist , že se na 1cm nad risku dostanu. Úplně mě dostane ten přístup dám mu peníze za výměnu oleje a on to dá ještě nad, ach jo... Rozhodl jsem se, že to zítra nebudu pokoušet a půjčím si auto od táty a odsaju to tou hadičkou - dostal jsem radu: Z motoru hadičkou do petky, z petky do pusy, utěsnit a odsát to. Příště radši risknu ten šroub a udělám si to sám Snad jsem do teď v motoru nic nepoškodil. Citovat
marko306 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 skus odpustit cez cidlo teploty oleja. Citovat
janci77 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Zdarec, ja som to už tiež riešil, tieto servisy....hrôza Zožeň si nejakú striekačku 50ml alebo 100ml, k tomu nejakú hadičku a odsaj to cez mierku oleja... Ja som to kúpil v predajni so zdravotnými pomôckami...kúpil som tam striekačku 50ml a k tomu infúznu súpravu - z tej som použil hadičku, ktorá parádne sadla na tú striekačku a v pohode som to odsal... Citovat
marko306 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 cil som bol po autom a cidlo na teplotu oleja, nemam na vani tak sorry za Citovat
vasaxx Odesláno 23. duben 2009 Autor Odesláno 23. duben 2009 Díky za názory aza rady, zítra na to vletim Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Původně zaslal: vasaxx Díky za názory aza rady, zítra na to vletim vyřezal bych nový (větší) závit do vany. A dotahoval s rozumem... a s novým těsněním. Je neuvěřitelné,jak je ten šroub někdy dorvaný--a ty pitomé výmluvy majitelů... Citovat
BV406 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 mi se posledne stalo, kdyz jsem menil olej, rikal jsem si, nebudu se s tim mazat, proste jsem nemel chut, dal jsem to do servisu, dal jsem jim neco malo vic nez 4,5 l oleje a ti ch...i mi to tam nalili vsechno hladina oleje byla pul centaku nad horni rysku.... kdybych jim dovezl 6 litru, tak to tam beztak taky naliji vsechno... Citovat
jara1 Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 chtěl bych vidět ty umělce co dokažou přelit olej Citovat
oddie Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 8mm už je docela dost. Odpustit to jde i několikerým vyšroubováním a vylitím filtru, není třeba stříkačka. Citovat
Qcko Odesláno 24. duben 2009 Odesláno 24. duben 2009 No tak to by som im ten servis zapalil, neviem aka je plocha olejovej vane, ale 1cm oleja na vysku to je slusny objem:blicismajlik:bacha....este dobre ze olej si poctivo vzdy menim sam a mam pokoj:roker... ...neviem ako by sa tvarili, keby si tam prisiel, ze tesnenie pod hlavou je v pr*eli, alebo este nieco horsie:bojim Citovat
Svorcik Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Nedá mi to, abych sem nepřispěl svojí zkušeností. V autorizovaném servisu jsem si nechal vyměnit olej v motoru 1,6 HDi 80 kW. Doma koukám na měrku (u studeného motoru, ráno před startem, vozidlo na rovině, teplota v garáži cca. 18 st. C) a byl 2 cm (20 mm) nad horní rysku. Koukám, kolik toho tam nalili (měl jsem vlastní olej) - 4,1 l. Tak jsem 1,5 h odsával 20 ml injekční stříkačkou a dostal hladinu na 12 mm pod horní rysku, čili je hladina v horní třetině měrky. Dnes jsem byl v tom samém servisu a říkám jim to - koukli do tabulky a 4,1 - 4,2 l je prý normální množství náplě, zkontrolovali hladinu oleje a že již by doporučili již maličko dolít... Tak nevím, kde je chyba, nemohu se se servisem v názoru na hladinu oleje shodnout. Buď je problém v tom, že hladina je jiná u motoru vypnutém 2 h a 10 h nebo tu měrku tam nezastrčí celou (včetně těsnícího kroužku) nebo to měří na nakloněném vozu (do dílny mi nepovolili přístup)... Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Za tepla olej nekontrolujte nikdo,bude ho tam vždy víc,olej po zahřátí zvětší objem-to je stará věc Citovat
Fusion Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Má se počkat jenom dejme tomu deset minut po vypnutí a pak vytáhnout, utřít, zastrčit, vytáhnout, zkontrolovat Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Fusion Má se počkat jenom dejme tomu deset minut po vypnutí a pak vytáhnout, utřít, zastrčit, vytáhnout, zkontrolovat To slyším poprvní,že se olej kontroluje za tepla,vždy se kontroluje při 20C,tak jak všechno ostatní Citovat
dolly1010 Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Fusion Má se počkat jenom dejme tomu deset minut po vypnutí a pak vytáhnout, utřít, zastrčit, vytáhnout, zkontrolovat Taky jsem to někde čet. Bylo napsáno min. 10 minut po vypnutí motoru. PS.: Co se tedy stane s motorem když je v něm moc oleje?? Citovat
EXI.60 Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Víš co se stane s motorem-písty do oleje naráží a zbytek si potom domysli! Citovat
dýzl Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Fusion napsal : Má se počkat jenom dejme tomu deset minut po vypnutí a pak vytáhnout, utřít, zastrčit, vytáhnout, zkontrolovat . Nevím zda těch deset minut nebude málo-aby totiž olej stačil stéci dolů.Technici na vojně vždy doporučovali alespoň 1/2hoďky (fakt že to byli tatry 148,813 a PV3S) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.