Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

tohle je místo kde je označení motoru toto je 1,8 motor LFY jak je patrno a u 2,0 je to stejné pod startérem, před 2 roky jsme na to koukali u kolegy ten to měl nečitelné .U 406 štítek nelze přehodit je vyražen :papa

post-10650-14109636906741_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

ano štítek je třeba i u 405 ale zde je řeč o 406 takže píši jak to je :papa

• O 10 let později...
Odesláno

Zdravím lidi, mám podobný problém. Mám 406 Coupe s RFN motorem a odchází mi převodovka a potřebuji zjistit, zda na RFN pasuje převodovka z RFR?? Neví to někdo??? 

Odesláno

Myslím si, že na straně motoru to pasovat bude ( i vzhledem k tomu, co je napsáno dříve), ale hlavně aby to byla ze 406, nevím, jestli by pasovala z jiných modelů ( rozměry, ovládání řazení... )

Odesláno

Tak to pak jo. Jen aby jai nebyl nemile překvapený kvůli zpřevodování. Razantně se to liší. Mám na 307 rfn převodovku, která jako jediná dá na 1 stupeň 70km/h, ostatní jsou do 50,ale blbě se shání. Pomalu už začínají zlobit synchrony na druhém stupni, sle nechce se mi měnit zs klasickou. 

Pasovat by to podle mě mělo, jsou to defacto stejný motory. Liší se snad jen palice. 

Odesláno

jenom upřesním, že převodové poměry v samotné převodovce jsou stejné--nevyplatilo by se vyrábět jiné hřídele atd., do sportovních výkonnějších modelů se to řeší jen diferenciálem, který má jiný převodový poměr, než diferák převodovky pro základní model (buď do rychlosti, nebo do tahu), ovšem pokud vyměníte samotný diferák, hučí to pak jako kráva, zkoušel jsem a nedoporučuju ;)

Odesláno

@ozzy56 : no nevím jak u jiných aut, ale toto jsou poměry u převodovek k motorům řady TU.... Například pětkové soukolí tu má pět variant. Já jsem měl ještě minulý rok tři varianty, než jsem to poslal do šrotu. O modulárních převodovkách k motorům XU ani nemluvě..... Měl jsem jich rozebraných několik najednou a převodové poměry se tam daly doslova poskládat dle gusta.... Vyměněný diferák nehučí, pokud jsou satelity v pořádku, určitě jsi myslel stálý převod, ten se musí měnit i s "mrkví"....

image.png.5ff9496293ff33bb57400b34144e34f9.png

Odesláno

,,pětkové kolo'' je v těch převodovkách vlastně ,,navíc''--původně to byly čtyřkvalty a pak někdo nahoře rozhodl, že 5 je víc než 4 🙈,  vlastně přidali je různá pětková kola,  jako dneska automaty se 7-9 stupni, přitom motor má koní hafo, stejně jako krouťáku--je to prostě o houně a o mo'dě

jinak mám zkušenosti s výměnou diferáků u pežo-citron, dají se s nima dělat různá kouzla--pak to jede rychle, nebo utáhne vagon, ale--pokud vezmeš starý jetý (dobrý) diferák a nahodíš ke staré jeté (dobré) převodovce , bude to hučet, protože kola jsou vzájemně nezajetá, i když bude jinak diferák super i se satelitama, dalo by se jedině nový na novou 👍

Odesláno

Ta pětková soukolí jsem dal jako příklad, protože jsem o tom věděl.... Když koukneš do tabulky, tak zjistíš, že více převodových poměrů je i u ostatních převodových stupňů....

Jinak diferák je taková ta klec se satelitama uvnitř velkého kola stálého převodu.... To co by hučelo by nebyl diferák, ale stálý převod....

Odesláno

Já si myslím, že ty pojmy určitě znáš, akorát jsi línej napsat "stálý převod", a raději napíšeš "diferák" bo to je kratší.... :roker :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...