Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Původně zaslal: pastorek

Ešte teraz mi behá mráz po chrbte keď si spomeniem na BMW 730 a jeho ľahký zadok. To uletelo i pri výjazde z umyvárky.

To není lehkým zadkem, ten zas tak lehkej není. Pokud to fakt tak bylo a třeba to dost hrabalo tak tam bylo něco špatně.

Blbá kombinácia. Mokré, zjazdené gumy, prudká otočka a za volantom blbeček ktorý nikdy nejazdil s autom nad 70 koní a zadným náhom.

Odesláno

Mám intenzivní pocit, že tady dost lidí směšuje pojem \"lepší\" z ekonomickýho hlediska a z hlediska bezpečnosti.

Já jsem dříff taky byl zastánce teze, že \"na přední, co jiného\", nicméně už si to nemyslím.

Odesláno

Teraz si to vymákol. Každý si pod pojmom \"lepší\" predstavuje svoje kritéria a skúsenosti. Ak sa opýtaš čo je bezpečnejšie tak táto debata bude určite pokračovať ďalej lebo i kritériá bezpečnosti budú rôzne.

Každopádne je \"najlepšie\" mať dobré pneu na oboch nápravách. Ojazdené patria do zberu.

Skúsenosti a pneumatiky nás držia na ceste.

[upravil dne 2/4/09 pastorek]

Odesláno

To Ferin 007-by mně zajímalo kteří odborníci to tvrdí jak jsi výše psal?Já se setkal je s opakem-Lepší na poháněnou a řídící náparavu.

Jinak smyk teda přeáčivej jsem dostal (respektive jsem se do něj dokázal dostat a take z něj) na F125P-zadokolka s motorem ve předu.Jinak na toto byl dost háklivá Ibiza 17GLD.Ta byla z předokolek jediná co se mi utrhla na zadek,za to měla jedno plus-dokázala varovat \"kopáním\" do řízení přejezd kluzkých míst nebo vjezd na ně.Jinak citroen BX14RE ani jednou (nechtěl jsem to zkoušet za každou cenu) a taktéž pažout,ten jsem do smyku dostal díky ručce na zadek,což BéXo nemělo.

Odesláno

To co som popisoval hore, bola samozrejme moja blbost, rychlost nezodpovedala podmienkam na ceste. Ale neda mi nepovedat, ze pretacavy smyk s prednym nahonom na suchu nie je problem. Poznam jednu zatacku kde sa mi to niekolkokrat podarilo. Priznam sa ze som to skusal zamerne, ale doteraz poriadne neviem ako sa mi to podarilo.

Problem nie je v tom, ze jazdime ako prasce, staci ked sa v zakrute budete vyhybat nejakej prekazke a mozete sa ocitnut v situacii ze vas zadok predbehne.

Myslim ze kvalita pneu a vhodnost rozhodnutia ci lepsie na predok alebo na zadok sa prejavi prave v hranicnej situacii ked to budete najmenej cakat a potrebovat.

Vela bezpecnych kilometrov.

Odesláno
Původně zaslal: semancko

To co som popisoval hore, bola samozrejme moja blbost, rychlost nezodpovedala podmienkam na ceste. Ale neda mi nepovedat, ze pretacavy smyk s prednym nahonom na suchu nie je problem. Poznam jednu zatacku kde sa mi to niekolkokrat podarilo. Priznam sa ze som to skusal zamerne, ale doteraz poriadne neviem ako sa mi to podarilo.

Problem nie je v tom, ze jazdime ako prasce, staci ked sa v zakrute budete vyhybat nejakej prekazke a mozete sa ocitnut v situacii ze vas zadok predbehne.

Myslim ze kvalita pneu a vhodnost rozhodnutia ci lepsie na predok alebo na zadok sa prejavi prave v hranicnej situacii ked to budete najmenej cakat a potrebovat.

Vela bezpecnych kilometrov.

Ano, a takto by sme mohli hovorit stale. Keby som myslel len na to najhorsie, tak jazdim v tanku a nevidim pred dom, lebo moze sa stat, ze ma na chodniku sejme auto...

Ja som teda prechadzal hocijake zakruty, a naozaj som ten smyk na suchu, ani na vode, nedostal. Verim, ze keby v situaci te zatacky mal horsie napredu, dostal by smyk potom v tom pripade na predne, a v zatacke to moze byt sakra problem, ked pojde nieco oproti ...

Odesláno
Původně zaslal: JarryC

Zdravím všechny,tak tu máme asi jaro a já mám dilema.Mám 2 kusy letní pneu téměř nové a 2 kusy letní na kterých je najeto cca. 30 000km,ale ještě by letos vydržely(4mm). Já vím že každý řekne \"lepší na předek\",ale já sem tady někde četl(fčíl tu dikuzi nemůžu nikde nají) že lepší pneu na zadek. Jaký je Váš názor.

Předem dík.:myslim

Pneu 205/55/16

Tento dotaz jsem poslal i značkovému pneuservisu Barum přímo v BarumContinental v Otrokovicích a toto mě odpověděli \"Odpověď na Váš dotaz je následující. Z důvodu bezpečnosti v silničním

provozu je vhodnější montáž pneumatik s větší hloubkou dezénu na přední osu

vozidla.\"

Takže jsem to tak udělal. :super

Odesláno

Na stránkách michelin.cz viz tady http://www.michelin.cz/cz/auto/auto_cons_bib_pqr_neuf.jsp doporučují lepší gumy na zadek, z důvodu smyku - hodin , který lze těžko zvládnout. Já bych doporučoval lepší na předek - jednak řídí , pohání vozidlo a převážně brzdí. Tím se přední pneu více opotřebovávají. Při poruše předních pneu za jízdy může taky dojít k podstatně horším následkům , než u zadních pneu.

[upravil dne 14-4-09 stanley.hl]

[upravil dne 14-4-09 stanley.hl]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...