Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

v manuáli som sa dočítal že ak ukazatel hladiny oleja bliká je v háji... nerobí mi to zakaždým a tak sa pýtam treba ho vymeniť alebo sa dá očistiť alebo...??? keď výmena, koľko taká sranda stojí?:myslim

Odesláno

4 jarson : Hlavní měření je měrkou, indikátor je pouze informativní. Pokud to dělá jen občas, tak to neřeš.

4 Killerr : Tem interval na výměnu oleje je nějak málo, ne? To platilo pro naše lidové vozy řady Š po Feldu. :mrk:mrk:mrk

Odesláno

merám mierkou,nespolieham sa ne displej ale lezie mi to na nervy keď to bliká. menil som hneď po kúpe a dal som si strop výmeny 15.000 km. to mi tak vychádza raz za rok.. ale ďakujem za ochotu...

Odesláno

jarson:nemnen:bojim cidlo je cca 25cm dlouhe a pristup na nic bo je ze zadu na motoru ja sem rodil jak sem ho menil..A stalo tet nevim jestli 3500 kc nebo 2500 kc ale kamosovi sem cely den odstavil zvedak.skoda ze mi uz nefunguje servisbox tam byli i obrazky kde to cidlo je..A mimochodem sem tam si to stejne blikne:grrTak raci at blika nez ho menit to sou vetsi nervy..

Odesláno

tak si skúsim nato zvyknúť,lebo rodiť sa mi zrovna nechce:bojim..Ďakujem za ponaučenie. kde to čidlo je to viem, stiahol som si knihu jak nato P307,ale skúsenosť druhých je na nezaplatenie.tak zatiaľ Ď...:roker::bojim

• O 13 let později...
Odesláno

Ahoj, 

dokázal by mi někdo poradit jak je zapojený snímač hladiny oleje? Mám prasknutý konektor.

Od snímače vedou 3 dráty, dál už jen 2 dráty. Teď mám zapojeno, ale ukazuje to pořád OK, i při vypuštěném oleji.

Je to ten konektor na fotce, motor 1.6 16V NFU.

Díky

20230114_163454.jpg

Odesláno

ten treti drat je na teplotu oleje, tu nebudes mit zapojenou. Bohuzel schema na 307 nemam. Taky by bylo potreba vedet, jakej je to rocnik, nejlepe VIN kod, v prvnich 307 je jeste VAN sit, pozdeji uz CAN, zapojeni by se mohlo lisit. Nejspis ty draty povedou do BSM jednotky nebo primo do BSI

Odesláno

u peugeotu (resp PSA) se na barvy az tak nehraje, dulezite je cislo dratu, ktere je do vzdalenosti 10cm od konektoru na drate vytisknute, v tomto pripade 414 pozice 1 a 415 pozice 3.

Nicmene elektricky je to cidlo promenlivy odpor, takze tam na nejake polarite nesejde

Odesláno (upraveno)

Nevim jak u tebe, ale i z fotky poznas, ze jeden drat je vic do ruzova a druhej vic do oranzova. Po tech letech je to vybledlý, ale rozdil tam je... jinak, jak rika @Ferry, vodice jsou cislovany.

PS: Vnitrni zapojeni koncovych zarizeni (jednotka, snimac, akcni cleny apod.) neni vzdy presne, jak to kresli vyrobce. Napr. u BSM je vnitrni zapojeni (část) jine ve schematu nez v realu... apod. Snimac hladiny oleje jsem nikdy nerozdelaval, takze nemuzu posoudit, jestli je to pouze "hloupa" odporova draha bez dalsiho, kde je to jedno.

Upraveno uživatelem inoxing
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Obyčajne sa nezvykne používať rovnaká farba vodičov pokiaľ by záležalo na polarite. Aj konektory zvyknú mať rozdielne zámky (zárezy) pokiaľ je ten istý diel  nekompatibilný. Opatrnosti ale nikdy nie je dosť.

Odesláno (upraveno)

Tak přepojeno, barva vodičů byla nakonec poznat dobře.

Docela mě zaskočilo, že i když je čidlo úplně odpojené, tak to ukazuje "OIL OK", místo toho aby to ukazovalo málo oleje nebo poruchu čidla.

Při další výměně oleje uvidím, jestli to funguje jak má.

Edit: funguje to :)

Upraveno uživatelem Ales0s

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...