Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: PnR

gramofonova platna je kvalitnejsia (lepsie uchovava data) ako cd, dvd ?

;) no hlavne je to analogovy zaznam a nie digitalny :papa

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Medvěde, až si ty desky převedeš, dej mi vědět. Přišel bych mrknout, než je nasypeš do bazaru...

Ale no...nebol som nahodou prvy? :D

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Původně zaslal: oddie

Medvěde, až si ty desky převedeš, dej mi vědět. Přišel bych mrknout, než je nasypeš do bazaru...

Ale no...nebol som nahodou prvy? :D

Nemáš to poněkud daleko? :P

• O 1 rok později...
Odesláno

Jenom malá poznámka do téhle diskuze, Dobře vypálené CD s MP3, když to jde dobře vydrží tak maximálně 5 let, ale může i podstatně méně. Po této době již není vše čitelné, popř. vůbec nic. Naproti tomu garamofonová deska má životnost, když se nehraje, 50 nebo 100 nebo i víc let. Takže na archivaci je gramofon nedostižitelný.

To samé samozřejmě platí i pro DVD nebo HDD - krátká životnost. Toť asi všechno z mé strany.

[upravil dne 11/10/10 od Zazimir]

Odesláno
Taky teď řeším stejný problém, jak dostat zvuk z gramce do PC.:grr:grr:grr

A proč to chceš vůbec udělat?Jestli se vyznáš v hudbě a máš na to uši,tak elpéplatňa ;) je nenahraditelná,jak na uschovnu zvuku tak i na poslech.Slyšitelné pásmo pro obyčejné lidi je od 20Hz-do 20KHz...toto právě je dostačující na CD kde tenhle rozsah prostě je...víc ani mín na CD nenarveš.Ale na LP prostě jsou i výšky (vyšší než 20KHz) i hloubky(nižší jak 20Hz).Taktéž ale musíš mít kvalitní gramec,kterej ztlumí veškeré rázi...cca za pár šlupek,kde jsi bouchnul do stolu a deska poskočila či jehla tak ne...nejlepší gramce byly prostě vylitý takovou hmotou vypadáto jak beton....prostě strašně těžký cca 30kg,aby žádné zachvěvy jehla nepocítila.

Mám veškeré LP The Beatles a i v CD....mohu ti říct,ikdyž nejsem žádnej hudebník či nespím se sluchátkama na uších,tak LP je 100% než CD (bavím se o originálu CD,kde jsou vlastně data ,,lisovaná,, ne pálená-je tam jiná čtecí vrstva)

... a když už jsem u toho tak vypálená CD nevydrží jen kvůli tomu,že ekonomika je taková,že se šetří všude a dřív vrstva byla větší než dnes a tudíž dřívější vypalená CD jsou ještě přečtení,ale ty před 2roky jak které.Duvod-vrstva koroduje popraská a jelikož je to strašně tenká vrstva tak se vlastně přeruší (je jich tam hodně-podelné i příčné)) a snímač si to už nevypočítá a nedopočítá a tudíž to vlastně ani nepřečte.Když vypálíš nové CD a vemeš např nůž a uděláš vryp od středu ke kraji či obráceně tak ti to ,,v pohodě,, přečte,ale jakmile uděláš vryp jako by po kružnici,je smůla.

EDIT:koukám než jsem to dopsal,řekl jsi proč :D

[upravil dne 11.10.2010 od John_Ice]

Odesláno

Medvěd: zkus si půjčit nějaký DJský gramofon a někoho se slušnou zvukovkou (Jirkap by mohl pomoct). Takhle bych zkusil 1CD, viz Radek.

I když nejvíc se mi líbí řešení, co navrhl Peta. Časově nejlepší, nejméně pracné...

Odesláno
Medvěd: zkus si půjčit nějaký DJský gramofon a někoho se slušnou zvukovkou (Jirkap by mohl pomoct). Takhle bych zkusil 1CD, viz Radek.

I když nejvíc se mi líbí řešení, co navrhl Peta. Časově nejlepší, nejméně pracné...

Jestli jsi si všiml,Medvěd to řešil v loni...todle téma opět otevřel Bohumil :D :D :D

Odesláno

Zdravím všechny vespolek ještě jednou, pro mne by bylo v tomto případě nejakorátnější řešení, že bych gramofonové desky strčil někam do trezoru a všechnu hudbu, co na nich byla k dispozici, bych postahoval z netu přímo v MP3. Vypadá to takhle napsaný strašně, ale je to nejpohodlnější přístup k MP3. Jenom doporučuji programem MP3 Gaine, stáhnout úroveň hlasitosti stažených MP3 na hodnotu 92 (formou celé album) tak, aby nebyly osekané výškové tóny.

Odesláno

jeee, ted jsem nekde videl firmu, ktera prodava pristroje na ruzne upravy starych veci...

gramofon do MP3 a Wav, to same kazety, taky meli nejaky scanner na stary fotky a vsechno to bylo do dvou tisic, ale kde jsem to videl?

Odesláno
Jenom malá poznámka do téhle diskuze, Dobře vypálené CD s MP3, když to jde dobře vydrží tak maximálně 5 let, ale může i podstatně méně. Po této době již není vše čitelné, popř. vůbec nic. Naproti tomu garamofonová deska má životnost, když se nehraje, 50 nebo 100 nebo i víc let. Takže na archivaci je gramofon nedostižitelný.

To samé samozřejmě platí i pro DVD nebo HDD - krátká životnost. Toť asi všechno z mé strany.

[upravil dne 11/10/10 od Zazimir]

Proč? Mám se obávat o svá CD s mp3? Kde je problém? Vím že ty Noname se rozsejpaj, ale ty lepší?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...