ozzy56 Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 automale myslím,že máš dvě možnosti--tu paní přejeď a hned couvni, bude platit jen tvá verze nehody ,paní už ti nebude ráno překážet,protože tudy nebudeš jezdit,budeš sedět v base nebo ji každé ráno objeď,pomysli si,že je to stará paní (bez rozumu) a jeď dál... Citovat
automale Odesláno 17. březen 2009 Autor Odesláno 17. březen 2009 no tak to asi radej ta druha moznost a vzdy si pri tom zapindat a vydychnut ze som ju nezrazil :-) no a tym cyklistom pekne davate - asi nikto z vas na biku nejazdi ze? Ja dost casto a na jar ked niekto ma obehne a polkou auta prejde po prasnej krajnici tak by som si ho najradsej nasiel a odrbal mu spataky. Tolerancia 0 bodov ako pozeram. Okrem toho aky je rozdiel medzi strycom na babete a cyklistom v elastakoch? Akurat ze strycov na babetach je menej - obaja zaberaju rovnaku cast vozovky a dovolim si tvrdit ze aj rychlost je podobna. Cyklista v zime mimo mesta ked je nasnezene alebo neosvetleny v noci alebo celkovo v noci alebo nevychovanci co idu po celej ceste ked je preplnena tak to tej - bit ich lebo nam ostatnym akurat kazia meno. Ale cyklista na jar za bieleho dna co ide po krajnici alebo dvaja vedla seba / ja viem ze sa to nesmie / ked je prazdna a prehladna cesta, preco im robit zle? Citovat
zpozdilek Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Původně zaslal: Scratch ma cyklisty plati vytlacit do skarpy, nebojte, neodrou auto, uhnou druha vec - zajet ke kraji, protocit kola, at si uzivaj cerstveho prachu tak to je husty:potlesk Citovat
*jose_106* Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Původně zaslal: zpozdilek Původně zaslal: Scratch ma cyklisty plati vytlacit do skarpy, nebojte, neodrou auto, uhnou druha vec - zajet ke kraji, protocit kola, at si uzivaj cerstveho prachu tak to je husty:potlesk Je, ale vůbec tomu netleskám. Nu což, i tací jsou...že se s podobnými siláckými výroky setkávám na fórech typu garaz.autorevue.cz jsem si zvykl, ale tady mi to přijde trochu škoda... Za dřívějších časů na trénincích na silnici platilo na vytlačování do škarpy dotyčného dojet a případně mu zahodit klíčky od vozidla, ale pravda, dařilo se to jen sporadicky, na křižovatce nebo na konečné linkového autobusu (ten byl docela překvapený). Pokud šance na dojetí není, ochotně obětuju plnou cykloláhev, pumpičku, případně vercajk. Ani ty vzájemné střety nejsou tak jednoznačné a jako řidič bych se o lak docela bál. Z jednoho takového střetu, kdy jsem měl obrovské štěstí, že jsem zůstal pohromadě a bez zranění, jsem odešel se šlincem od asfaltu v obličeji, zlomenou hrazdou a rozcentrovaným předním kolem, dotčené auto s rozmlácenými PP dveřmi a sklem, utrženým zrcátkem a poškozeným PP blatníkem. Řidiče občas potkávám a ač jsme se předtím neznali, se dodnes zdravíme a oba jsme rádi, jak to dopadlo. [upravil dne 17/3/09 *jose_106*] Citovat
urdemala Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Tady je videt pravda, kdo koho ohrozuje a musim taky priznat, ze me to zrovna tady mrzi. Citovat
marko306 Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 no nevim kto koho ohrozuje vacej. Takzvana pani ide po ceste ktoru neni vidiet alebo v mojom pripade skupinka cyklistov. Staci aby mi ty neprisposobivci nestastnou nahodou behli pod koleso a je to v prdeli. Nech ma len nad 40dni PN ci kolko to je hned mam na krku automaticky trestne oznamenie, dalej pravdepodobne strata vodicaku (v mojom pripade mi vodicak zaraba peniaze) a hned som v riti, lebo pani je zgrlava dat 3€ za reflexny pasik a je hnila prejst o 50m vacej na zastavku a zato ze dvaja elastakovy cyklisti sa chcu pri bicyklovani rozpravat o tom ze mu lave vajco zavadza v elastakoch. Citovat
automale Odesláno 17. březen 2009 Autor Odesláno 17. březen 2009 ono to treba trosku rozlisovat - cyklista ma jednostopy dopravny prostriedok ktory moze po ceste jazdit podla vyhlasky po krajnici s urcitymi nalezitostami ktore ma mat bike a aj jazdec. pokial ide ako ma tak nechapem vodicov ktory ho arogantne ohrozia. maju okolo seba kopec plechu a vselicoho ineho a chudak cyklista len kusok polistirenu na hlave. Ja osobne uz priamo nalepeny na ciare ktora oznacuje krajnicu nejazdim - dovod - sofer si velice mysli ze sa tam zmesti on protiiduce vozidlo a aj cyklista - omyl - je to velmi neprijemne ked ma takto niekto lizne, okrem toho mozem sa zlaknut zazmatkovat - bud on alebo ja a nehoda ak sa to tak da nazvat je na svete. Takto sa tlacim viac do jazdneho pruhu aby bol donuteny spomalit a obist ma v protismere. Niekomu sa to zda ako blbost ale skuste si sadnut na bike a ist niekam dlksiu trasu ake je to \"prijemne\" ked stretnete par takych vodicov. Ale ako som pisal vyzsie je to ine ked sa na ceste nachadzaju ozraty a nedisciplinovany jazdci - stymi treba nieco robit nie s normalny cyklistom. Tak isto - korculiar podla mna nema na ceste co robit - korculovanie je pohyb ktorym zabera skoro pol jazdneho pruhu nepravidelne, pricom ide rychlostou do 15 km/h /cyklista od 15- 35 povacsine a dolu kopcom - neobmedzena :-) / cyklista ked je triezvy a normalny tak nekluckuje po celom jazdnom pruhu. Tak isto chodci - jednotlivec navyse zle obleceny je v krajine velmi lahko prehliadnutelny pricom jeho rychlost pohybu je do 5 km/h pokial nebezi. Takze chodci a korculiary prec z cesty. Cyklisti nech sa chovaju ako plnohodnotny ucastnici cestnej premavky a soferi ohladuplne k \"slabsiemu jedincovi \" to bude asi rok 3210 :-) Citovat
Medvěd Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Vztah cykllistů a autařů je v podstatě trvalá válka, která sílí s tím, jak jsou komunikace oběma druhy víc a víc přecpané. V žádném případě nepatřím k těm, kteří se k cyklistům chovají jako Scratch - nedělá mi problém objet ho s dostatečným odstupem, přibrzdit, když naproti jede jiné auto - co mi ale dělá problém je, když dojedu cyklistu, který tvrdošíjně jede svůj metr od krajnice (a neuhne ani o píď, byť vidí, že naproti jede auto a já budu muset kvůli němu tedy téměř zastavit), vadí mi, když dojedu večer neosvětleného pitomce vracejícího se ze svých několika piveček a též mi vadí skupinky vedle sebe jedoucích \"šlapajících kecků\", které potkám za nepřehlednou zatáčkou. Co mi ale vážně nejde do hlavy je fakt, který sleduju ve větších městech vybavených semtamfóry - zde se mi totiž velice často stává, že stojím-li v řadě před světly, cyklista mě drsně předjede (jedno zda zprava či zleva - prostě kde nechal tesař díru, tam to nacpu) - několik desítek metrů za křižovatkou toho cyklistu opět předjíždím, abych na dalších světlech zase koukal, jak se kolikrát velice natvrdo cpe ke světlům - snad aby byl v křižovatce první. Že je takové chování tím nejnebezpečnějším, co může v hustém městském provozu vyvádět dotyčným zjevně nedochází - může mi někdo z milovníků kolojízdy vysvětlit smysl takového jednání?? Jinak zpět k začátku mého příspěvku - na silnicích se pohybuje množství různých skupin, které mají společné to, že se z nějakého důvodu mají/chtějí dostat z bodu A do bodu B (a tyhle skupiny by si vzájemně měli jít co možno nejvíc vyhovět a ne spolu bojovat o přežití). Citovat
automale Odesláno 17. březen 2009 Autor Odesláno 17. březen 2009 to Medvěd : na tvoju otazku - no je to ako s motorkou v zapche - proste vyuzivas svoju velkost a deres sa dopredu. Ono ked cyklista ostane pekne v rade na semaforoch a naskoci zelena, vsecia ho zacnu obiehat a kym pride k svetlam je tam zasa cervena. Ono v takejto situacii by mal byt hlavne obozretny cyklista a davat si na seba maximalny pozor a ratat stym ze ten vodic ho tam necaka. Nie som svatusik robim to tak tiez ale snazim sa aspon nezavadzat a davam si na seba bacha. Neskuseny cyklista by mal v tychto pripadoch radsej vyuzit chodnik lebo ohoruje sam seba a vodicovi po pripadnej kolizii zneprijemni zivot. Takisto na krozovatkach bez svetiel - predbehnem sa dopredu ked tam stoji kopec aut ale zastavim tak aby som vodicovi nebranil vo vyhlade a pritom ratam stym ze vodic tam somnou nerata a davam si bacha. - k semaforom sa vsak nasilu netlacim - ked je tam vhodna medzera tak sa posuniem dopredu a zasadne vzdy z prava, cize akoby po krajnici. Ale v zasade pokial sa to da sa takymto miestam vyhybam. [upravil dne 17.3.2009 automale] Citovat
*jose_106* Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Původně zaslal: urdemala Tady je videt pravda, kdo koho ohrozuje a musim taky priznat, ze me to zrovna tady mrzi. To byla reakce na mne? Citovat
marko306 Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 ja nehadzem vsetkych do jedneho vreca. Ano, su aj disciplinovany ciklisti, klobuk dole, ale polovica z nich pravdepodobne nikdy v zivote nesedela za volantom osobneho auta a tobôž za volantom nakladneho. On ma jednoducho svoj bicyklik a tvari sa ze ma 607 v kozi a patri mu celi svet alebo cesta. V dnesnej dobe si treba uvedomit, ze je hadam aj 20x viac aut na ceste ako pred 20rokmi a tak sa treba na tej ceste aj spravat a tolerovat. Zial nie je to tak vo vecsine pripadov ani z jednej a ani z druhej strany. Nie raz sa mi stalo ze siel cyklista po dialnici. To uz je uz len sprostost alebo samovrazda. Ja som len poukazal na dva pripady (leniva pani a elastacka skupinka) a niekedy nie je ina moznost ako dajme tomu zatrubit (nie zadymit alebo ohadzat kamienkami )nech sa aspon na mali moment uvedomia ty kvazi ucastnici premavky ze im nepatri svet. Citovat
automale Odesláno 17. březen 2009 Autor Odesláno 17. březen 2009 \" Jinak zpět k začátku mého příspěvku - na silnicích se pohybuje množství různých skupin, které mají společné to, že se z nějakého důvodu mají/chtějí dostat z bodu A do bodu B (a tyhle skupiny by si vzájemně měli jít co možno nejvíc vyhovět a ne spolu bojovat o přežití). \" \"V dnesnej dobe si treba uvedomit, ze je hadam aj 20x viac aut na ceste ako pred 20rokmi a tak sa treba na tej ceste aj spravat a tolerovat. Zial nie je to tak vo vecsine pripadov ani z jednej a ani z druhej strany. \" - presne tak a bohuzial celkovo sa stretavam s neohladuplnostou medzi ludmi, je to smutne kam to speje. Je cim dalej tym viac arogantnych ludi. Je nas uz asi na tejto planete moc- teba bud rychlo objavit inu planetu a sposob ako sa na nu dopravit alebo nieco co to nase ludstvo troka preriedi lebo si tu uz navzajom zavadziame. Citovat
*jose_106* Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Jak napsal Medvěd, je to \"neverending story\" a se zahuštěním silnic nervy na obou stranách jen stoupají. Medvěd: \"dojedu cyklistu, který tvrdošíjně jede svůj metr od krajnice (a neuhne ani o píď, byť vidí, že naproti jede auto a já budu muset kvůli němu tedy téměř zastavit)...\" --> To někdy dělám - když něco jede blízko proti, cyklista se bojí koho má za sebou a neuhne, aby ho ten za ním nesejmul bočně/nevytlačil do škarpy. Když je auto ale opodál, nezdržuju a okamžitě jedu až na/za krajnici (je pravda, že tady řidič a cyklista vnímají jinak vzdálenost protijedoucího auta = řidič vidí že má čas předjet, cyklista jedoucí pomaleji už se bojí bočního sestřelení, takže asi řidiče naštve - z jeho pohledu zdržuje). \"když dojedu večer neosvětleného pitomce\" - bez diskuse, taky mi už za volantem přirpavili pár horkých chvilek. vedle sebe jedoucích \"šlapajících kecků\" - bez diskuse :-) Předjíždění na křižovatkách ve městě - nedělám, i pro cyklistu je lepší, když se rozjede plynule s kolonou na světlech, navíc když stojí vepředu, má velkou šanci, že ho sejme někdo odbočující doprava.... marko306 \" Nie raz sa mi stalo ze siel cyklista po dialnici.\" - nedělám, hazard, ale jsou takové úseky mimo CZ, kde je cyklistům jízda po kraji dálnice povolena, například FR, ale i tam jsem do toho nešel... Troubit prosím včas jako upozornění, ne na zadní galusce, aby si dotyčný cyklista zbytečně nenadělal do kalhot Bylo by to nekonečné téma, ale je to jednoduše v lidech. Stačí se podívat, jak to vypadá na českých cyklostezkách a jak venku. V Rakousku, Německu, Švajcu, Beneluxu všude bezproblémový, ohleduplný pohyb, tady v CZ na jedné straně supermani vztekající se, že v neděli odpoledne na cyklostezce nemohou jet svých 45kmh, na druhé straně uprostřed cyklostezky kecající maminy s kočárkama, dva až tři bruslaři vedle sebe, kteří nereagují ani na zvonek (až tak jsem klesl, mám ho i na silniční žiletce...) Jinak stejně jako komunikuju v autě - pouštím pravým blinkrem, najedu za krajnici když můžu (ale taky troubím a vztekám se - občas), tak uhnu a ukážu na kole řidiči za sebou rukou, že může jet, nebo naopak, aby zpomalil (když je to třeba před zatáčkou a jede nás několik za sebou) a pak mávnu jako poděkování (nebo naopak řvu a házím láhve - výjimečně). Hlavně klídek PS: V pátek jsem jel autem na víkend a na silnici první třídy (Kolín - Pardubice) jsem za zatáčkou potkal cyklistu ležícího vedle kola na zádech tak, že ležel od trávy přes krajnici až k jízdnímu pruhu. Okamžitě jsem dupnul na brzdu, protože mne nenapadlo nic jiného, než že ho někdo sejmul. Po mém zastavení se zvedl a zamával na mne - takhle tam telefonoval! No nezabili byste ho Citovat
voštík Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Původně zaslal: Scratch ma cyklisty plati vytlacit do skarpy, nebojte, neodrou auto, uhnou druha vec - zajet ke kraji, protocit kola, at si uzivaj cerstveho prachu debile, kdo to ma dejchat? A když nemáš volant, kup si jiný auto Myslím, že nikomu neublíží chudáka krígklistu objet. Není třeba jej házet do škarpy... Kurňa já tě potkat, tak ti z kufru tu tvoji vytahnu a sám ti s ní dám řádnej nadhoz Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Treba to brat s realu. Dovlim si povedat, ze 75 percent ciklistu co stretnem mimo mesta sou proste hovada, jedouci bud metr od krajnice, nebo rovnou stredem cesty, a este lepsi ve dvojici nebo trojici vedle sebe. Taky vime v jakem su stav nase silnice, a jak nekdy vypada krajnice. To pak potom jede pan v elastakoch, spickovy bajk, snad milimetrovy gumy, jenze on s tym supr zavodnim kolem ku krajnici nemuze, pretoze ta je rozbita, a pravdepodobne by si udelal neco, na svem bycikli. Potom treba preto jede metr od krajnice, a nehodla tam ujnout ani na par sekund, nez ho jiny predbehnou. Kolo mam doma taky, dokonce i horsky s tenkyma gumama. Jenze po meste vzdy pri kraji cesty, kdyz je uzka cesta tak po chodniku, a skoro pred kazdou krizovatkou na chodnik, a cakat na pruchod. Osobne na biku uz mimo mesta asi nevyjedu, protoze to je samovrazda. Myslim, ze scratcha ste vsichni zle pochopilo. On pravdepodobne neco podobneho dela, jen kdyz ho ciklisty necim naserou. Osobne se netajim, ze i ja minule leto sem toto tenhle figl s krajnici spravi jednemu ciklistickemu paru. Kdyz sem je dojel, jeli vedle sebe, a oproti mi jeli auta. Kdyz tych aut bylo oproti hodne, tak sem se k cyklistum problizil, no zjavne si ma nevsimali, tak sem si dovolil zatroubit, nejdriv jemne, to se neotocili vubec, a pad sem troubil poradne, a kdyz se jeden z nich otocil, ukazal mi neco takoveho, jako ze ci mi nej*be... Tak sem je predjel, a to ste mali videt jak 1.4 ka hrabala pri te krajnici. Citovat
urdemala Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Jose_106: jo, to byla tak trochu reakce na tebe, taky rad jezdim na kole a obcas nechapu komplexy nekterych ridicu. No ale musim rict ze tech co se umi s danou situaci s prehledem vyporadat je diky bohu mnohonasobne vic nez tech par hovad co delaji voloviny. Medved: mas pravdu, ze to predjizdeni na semaforech je desny, obvzvlast kdyz predjizdeni zprava neni prestupek proti pravidlum, je to ale hlavne o tom, jak cyklista premysli - jeden se dokaze vzit do pozice ridice a jede rozumne, a druhej naopak jako debil co si mysli ze to autum natre. Nejvic me ale vzdycky nadzvednou ignoranti, kteri nemaj kousek rozumu, aby aspon vyhodili blinkr, kdyz predjizeji kolare.. to jsou potom prekvapka kdyz takovej blb zamyskuje a ty za mnou do nej treba vraz Citovat
marko306 Odesláno 18. březen 2009 Odesláno 18. březen 2009 ako sa tu uz spomenulo je to nekonecny pribeh. Je to vecny boj na ceste. Ja som moju babku zdrbkal (mesac ma zato ohovarali klebetnice v dedine) ked isla v ciernom aj s ostatnymi klebetnicami po tme z kostola a aj ked isla do vinohradu na bicykli. Bicykel vedla seba a jeden jediny dole kopec asi 50m dlhy isla na nom, ale smrt v ocach vtedy by som nesiel ani pesi okolo nej lebo by ma zrazila a keby ide volado na aute tak zas zrazi ju. V ten den som spravil na jej bicykli defekt a ze to sa uz neda opravit. Takze o jedneho nedisciplinovaneho ciklistu menej:D z miliona. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. březen 2009 Odesláno 18. březen 2009 Původně zaslal: marko306 ako sa tu uz spomenulo je to nekonecny pribeh. Je to vecny boj na ceste. Ja som moju babku zdrbkal (mesac ma zato ohovarali klebetnice v dedine) ked isla v ciernom aj s ostatnymi klebetnicami po tme z kostola a aj ked isla do vinohradu na bicykli. Bicykel vedla seba a jeden jediny dole kopec asi 50m dlhy isla na nom, ale smrt v ocach vtedy by som nesiel ani pesi okolo nej lebo by ma zrazila a keby ide volado na aute tak zas zrazi ju. V ten den som spravil na jej bicykli defekt a ze to sa uz neda opravit. Takze o jedneho nedisciplinovaneho ciklistu menej:D z miliona. Gulky, ty napadas i stare babky ? Citovat
marko306 Odesláno 18. březen 2009 Odesláno 18. březen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Gulky, ty napadas i stare babky ? :Dhoväääädo:D:Dmozem tu volajaco napisat? Sa distancujem od teba. Pche! Citovat
AnotherOne Odesláno 18. březen 2009 Odesláno 18. březen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Taky vime v jakem su stav nase silnice, a jak nekdy vypada krajnice. To pak potom jede pan v elastakoch, spickovy bajk, snad milimetrovy gumy, jenze on s tym supr zavodnim kolem ku krajnici nemuze, pretoze ta je rozbita, a pravdepodobne by si udelal neco, na svem bycikli. Potom treba preto jede metr od krajnice, a nehodla tam ujnout ani na par sekund, nez ho jiny predbehnou. Lubko cyklista ako účastník cestnej premávky má taký istý nárokna cestu ako ty. Na aute máš dvadsaťkrát širšie gumy a tiež obchádzaš jamy a nevlezieš do nich. Či by sa ti páčilo, keby sa ti cyklista po vletení do jamy vykydol pod auto. Takto ho aspoň vidíš, správa sa predvídateľne a môžeš ho bezpečne predísť. Nič to nemení na situácii, že musíš spomaliť, hoci sa ponáhľaš a serie ťa to. K tomu hrabaniu na krajnici sa radšej nevyjadrujem, spraviť to mne tak ti ani tvojích 120kg nepomôže [upravil dne 18.3.2009 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.