MichalKozel Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 Zdravím, dnes, když jsem vytahoval měrku oleje, vytáhnul jsem jen pahýl plastu. Zbytek zřejmě zůstal někde v olejové vaně. Předpokládám správně, že s tím nemůžu ani dojet do servisu nebo je kolem měrky nějaké sítko, které zabrání, aby se do vany a čerpadla dostal např. kousek toho platu. Díky moc za radu [upravil dne 14.3.2009 MichalKozel] Citovat
ozzy56 Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 do čerpadla se měrka nedostane--je tam sítko--ale ta měrka je v tom vodítku (trubka)--tak ho demontuj i s měrkou a pak dej novou (opravenou) měrku Citovat
MichalKozel Odesláno 14. březen 2009 Autor Odesláno 14. březen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 do čerpadla se měrka nedostane--je tam sítko--ale ta měrka je v tom vodítku (trubka)--tak ho demontuj i s měrkou a pak dej novou (opravenou) měrku Ve vodítku nebude, protože jsem ten zbytek ja blbec pěkně zasunul zpět [upravil dne 14.3.2009 MichalKozel] Citovat
ozzy56 Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 Původně zaslal: MichalKozel Původně zaslal: ozzy1956 do čerpadla se měrka nedostane--je tam sítko--ale ta měrka je v tom vodítku (trubka)--tak ho demontuj i s měrkou a pak dej novou (opravenou) měrku Ve vodítku nebude, protože jsem ten zbytek ja blbec pěkně zasunul zpět [upravil dne 14.3.2009 MichalKozel] tak teď už jen vanu motoru dolů a vytáhnout. V žádném případě to nestartuj !!! měrka by se mohla dostat do kliky--nikdo neví v jaké poloze měrka ve vaně je Citovat
MichalKozel Odesláno 14. březen 2009 Autor Odesláno 14. březen 2009 Tak toho jsem se bál. Naštěstí mám servis 500 m od baráku, tak nebudu tlačit dlouho. Díky Citovat
Hafity Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 Měla by stačit demontovat ta trubička, ve které měrka je. Těžko si lze představit, že by někdo dokázal dlouhou měrku procpat dlouhou trubičkou až nakonec. Jestli se ti to podařilo zasunout jen třeba 10 cm, tak ta měrka v té trubičce bude. Je to levnější řešení, než hned sundavat vanu.... Citovat
Fusion Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 Já nevím jak u toho motoru to je ale snad ta hloubka trubky do vany není tak moc (nebo měrka tak krátká) aby nesla vyndat, když sem vymontuje celá ta trubka. Citovat
MichalKozel Odesláno 15. březen 2009 Autor Odesláno 15. březen 2009 Ulomilo se jen zhruba posledních 4-5 cm, na kterých jsou takový ty prolisky, odkud se odečítá hladina oleje. Předpokládám, že tento konec už přímo zasahuje do vany - tak bude někde tam. Zatlačil jsem to tím co zbylo - část na držení, drát a 1 cm platu, co zůstal na drátu Citovat
demi Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 nejezdit! sundat vodic merky, zkusit vyndat magnetem, kdyz to nepujde vana dolu. Citovat
MichalKozel Odesláno 15. březen 2009 Autor Odesláno 15. březen 2009 Původně zaslal: demi nejezdit! sundat vodic merky, zkusit vyndat magnetem, kdyz to nepujde vana dolu. jj, auto už je v servise. Před chvílí jsem to tam dotlačil. (Magnet bohužel nepomůže, konec byl plast). Díky všem za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 no joo,to je ta moderna kdysi byly měrky z placatého drátu v jednom kuse a byl klid, ku.va:roker Citovat
virnik Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 ja mam z jeneho kusa pasovinky a na začiatku je štupel a to mam r 2000 Citovat
MichalKozel Odesláno 15. březen 2009 Autor Odesláno 15. březen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 no joo,to je ta moderna kdysi byly měrky z placatého drátu v jednom kuse a byl klid, ku.va:roker Přesně tak, na tohle zlatá stodvacítka. Co zůstalo v motoru chci zpět abych věděl délku a udělám si měrku z placatého drátu - a už se to nestane. Citovat
Guest servisman Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 sundej vanu tu aspon přetěsníš , vybereš co ti do vany spadlo. Stalo se mi něco podobné ale u 405 kdy mi měrka zustala v té trubičce,vytáhl dlouhou pinzetou či kleštičkami, Citovat
Marcel505 Odesláno 15. březen 2009 Odesláno 15. březen 2009 A co se ti ulomilo? Ten plastový konec? Takže kolik cm měrky zůstalo v motoru? Totéž se stalo na 307 HDi, a jezdí to dál, ale to se ulomil jen ten plastový konec... Citovat
MichalKozel Odesláno 15. březen 2009 Autor Odesláno 15. březen 2009 Původně zaslal: Marcel505 A co se ti ulomilo? Ten plastový konec? Takže kolik cm měrky zůstalo v motoru? Totéž se stalo na 307 HDi, a jezdí to dál, ale to se ulomil jen ten plastový konec... Taky se odlomil jen ten platový konec, cca 4-5 cm. Možná by to jezdilo, ale nechci riskovat, že kvůli tomu něco odejde. [upravil dne 15.3.2009 MichalKozel] Citovat
Hafity Odesláno 16. březen 2009 Odesláno 16. březen 2009 Jo tak ona se zlomila dole! Tak to jo.... Citovat
Fusion Odesláno 16. březen 2009 Odesláno 16. březen 2009 Aha to mě nenapadlo takto. To zas nějakej chytrej inženýr vymyslel vylepšovák. Citovat
Medvěd Odesláno 16. březen 2009 Odesláno 16. březen 2009 Auta se prodávají za směšných několik stovek tisíc, proto každé haléřové ušetření výrobních nákladů je podstatné Citovat
Fusion Odesláno 16. březen 2009 Odesláno 16. březen 2009 Podle mě nemůže být levnější dát na konec kus plastu, než to nechat být jak to bylo už sto let. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.