Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Slováci, nezaujalo Vás šrotovné?

Recommended Posts

Odesláno

kašľať im na šrotovné! Keby radšej dali peniaze na iné.

Aj tak mám známych čo si nemôžu aj tak dovoliť vymeniť starú škodovicu za nové lebo nemajú ďalších 5000€.:bojim

[upravil dne 26.3.09 ajven]

Odesláno

ta akcia bola zamerana na uzku skupinu ludi. Clovek by povedal, ze to vyuzije dost malo ludi a pozri, za 2 tyzdne predanych 16000 aut.. podla mna sa tak rychlo nepredavali auta ani minuly rok ked o krize este nikto netusil.

inak podla mna neurobili stastne tu podmienku kedy mozes ziskat srotovaciu premiu.. asi by bolo fajn kebyze trebars na vsetky auta s euro2 a nizsie alebo podobne.. ved o to aj islo (aspon podla mna) ked uz dam davali ten 10rocny limit..

Odesláno

ja som skôr čakal, že začnú konečne dávať prachy na zateplenie aj súkromných barákov.

To by som napr. využil hneď. Zatiaľ to dávajú len na panelové domy.

Čakám aj na dotácie na biomasu a solárne kolektory. Minulý týždeň čosi o tom dávali na pravde.sk, ale je o tom zatiaľ ticho. Asi Frickovci stále nezmenili názor, že aj to veľmi dobrá forma ako podporiť tento sektor, ktorý na západe je dávno už stredobodom pozornosti. To len zatiaľ asi neokomunisti nepochopili, že vývoj nezastavia. A autíčka budú musieť prejsť svojim pádom.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

ta akcia bola zamerana na uzku skupinu ludi. Clovek by povedal, ze to vyuzije dost malo ludi a pozri, za 2 tyzdne predanych 16000 aut.. podla mna sa tak rychlo nepredavali auta ani minuly rok ked o krize este nikto netusil.

inak podla mna neurobili stastne tu podmienku kedy mozes ziskat srotovaciu premiu.. asi by bolo fajn kebyze trebars na vsetky auta s euro2 a nizsie alebo podobne.. ved o to aj islo (aspon podla mna) ked uz dam davali ten 10rocny limit..

:)myslím,že u Vás to bude stejné jako tady--všichni bečí,že nemají peníze,ale pak se vyhlásí akce,,šrotovné\'\' a najednou se prodá 16 tisíc aut za dva týdny...:D

Odesláno

heh trosku OT budem teraz ale bavi ma ako sa o tej nizsej triede rozprava ze Plna vybava, full, atd a nema to poriadne ani to co niektore auta v zakladnej vybave zo strednej triedy..

Je to proste bezna FULLKA toho auta. Co mam napsat ? Ze kupis toho hjundika vo fullke ale pozor, je mensia ako u 7ckoveho bawora ? To si snad kazdy domyslim.

Myslim ze to auto vo fullke ma urcite viac ako akekolvek auto v zaklade v strednej triede... A myslim, ze bohato ale bohato postacuje.. Tak neviem, co rypes ...

Odesláno

nerypem, nechcem ta urazit ani nic, len proste ma to bavi.. pre mna znamena full vybava nieco ine ako manualna klimatizacia a okna v elektrike, to ma naozaj asi hociake auto v strednej triede..

alebo ked som este poskuloval na thaliu tak u nich bola plna vybava manualna klima a kozeny volant.

chces povedat ze toto je pre teba plna vybava?

ved to je standart, kazde dnesne auto by malo mat minimalne klimu a okna v el.

nepotrebujes ani porovnavat so7bmw, co ani velmi nieje stredna trieda ako som spominal , staci ti kuknut na obycajne mondeo.

Odesláno

Jo ale su tu aj drobnosti. Napriklad zadne okna v elektrike, nie je standard :) Bezne je su plne bazari 407 cek , ktere ich nemaju .. :)

Standard to zdaleka neni, najviac sa nakupili aj tak auta, bez klimy, a podobne. Sandera sa minuli asi prve, a to tie bez serva, centralu a podobne ... :(

U stredne tridy si za tu full vybavu ale i patricne zaplatis...

Napriklad spominany accent, ide zohnat i s inymi vecami :) Len tazko na slovensku.. Ma normal automatickou klimu, digitalni, automaticku prevodovku, a pokial sa nemylim dokonca aj kozu... Ale toto sa na slovensku nedovaza, ludom staci.

Ide o to, ze za tie peniaze, je tam vybavi az moc :)

Odesláno

Ale no...zas ta fullka tu..uz som to tu par krat pisal...

Ale o tom som nechcel...ten accent som pozeral uz dlhsie, no ale to sa mu zas nelubi.

Mne sa to celkom pozdavalo.

Doteraz bola OK celkom C4 a ford Fusion mal dobru akciu.

No ale co ked uz neni srotovne.

A ja sa pripajam k nazoru ze srotovne bol dobry tah, aj ked ano, da sa povedat ze mohli dat peniaze inde, ale aspon to troska pohlo ekonomikou a to nielen kupou auta, ale auto potrebuje benzin, servis, nahradne diely, starostlivost,...

Tak si myslim ze im to celkom vyslo a ze to bolo a snad este bude spravna vec. :papa

Odesláno

Jo a pozeral som este Kiu....

Lebo ide aj o to kolk daju celkove srotovne automobilky teda ako sa zhodnoti momentalne auto.

No a Kia na modely 2008 dava az 3500 E.

Len tie ich vybavy a taak...

No neviem...

Ale zas naco nad tym uvazovat ked zatial dalsie srotovne nie je ze ano...

Odesláno

heh 22tis odhlasenych a peniaze len na 33mil/2tis=16500, tak sa zda ze nie vsetci dostanu :bojim

Já mám dojem, že ne všichni dostali 2000€.

Základ je 1000€, pokud prodejce přihodí 500€, tak stát ještě 500€ = 2000€.

Takže ne každej prodejce přihodil 500€.

Odesláno

chlapci, o tej vybave. 80% ludi dalo zosrotovat s105/120 a facka. Ten clovek ked sadne do nejakej thalie co ma 2x el. okna, origo radio, man. klimu, hmlovky, 2x airbag a plno inych drobnosti tak je cely vyteseny ze ma lamborghini. Ja som mal tak isto facko a mam horevyssie popisanu vybavu(sice na 8r aute) a som nadmieru spokojny, lebo doteraz som to nemal.

Odesláno

lubk0: s tym pomerom cena/vykon suhlasim.

Fusion: praveze kazdy bezny predajca slubil, ze prispeje ..

snad len ty premiove znacky na to kaslali, ale tu je otazka ci niekto kupoval u nich auto do 25tis.

Odesláno

najviac sa nakupili aj tak auta, bez klimy, a podobne. Sandera sa minuli asi prve, a to tie bez serva, centralu a podobne ... :(

to hej ale ved menili stare skodulky a favority za nove auta - takze vlasne maju to iste co mali len s novsou technologiou ktora mozno ani nevydrzi tolko ako tie stare skody /vid asi vsetko co sa dnes vyraba/ a s vybavou ostali tam kde boli :-) navyse musia chodit na pravidelne servisne prehliadky za ktore si slusne zacvakaju a opravy na tychto autach tiez isto nebudu lacnejsie ako na favaf. A by ma zaujimalo kolky stastny majitelia noveho auta stratia zachvilku zaruku lebo nebudu mat prachy na prehliadky :-)

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

heh 22tis odhlasenych a peniaze len na 33mil/2tis=16500, tak sa zda ze nie vsetci dostanu :bojim

Já mám dojem, že ne všichni dostali 2000€.

Základ je 1000€, pokud prodejce přihodí 500€, tak stát ještě 500€ = 2000€.

Takže ne každej prodejce přihodil 500€.

Pro prodejce těch 500 € asi nebude problém - stejně by to musel slevit v rámci konkurenčního boje ;)

Co jsem četl, tak průměr prodejců byl 714 €

Odesláno

Inac stat na tom neprerobil ani korunu. Uz prve vysledky naznacovali, ze uz co to malo zarobil. Len si vezmite tie DPHacky a ktore sa s toho odvedu :(

Dphacky s garancnych prehliadko, prihlasenie auta na inspektorat atd :) Takze tak ...

Odesláno
Původně zaslal: automale

najviac sa nakupili aj tak auta, bez klimy, a podobne. Sandera sa minuli asi prve, a to tie bez serva, centralu a podobne ... :(

to hej ale ved menili stare skodulky a favority za nove auta - takze vlasne maju to iste co mali len s novsou technologiou ktora mozno ani nevydrzi tolko ako tie stare skody /vid asi vsetko co sa dnes vyraba/ a s vybavou ostali tam kde boli :-) navyse musia chodit na pravidelne servisne prehliadky za ktore si slusne zacvakaju a opravy na tychto autach tiez isto nebudu lacnejsie ako na favaf. A by ma zaujimalo kolky stastny majitelia noveho auta stratia zachvilku zaruku lebo nebudu mat prachy na prehliadky :-)

Ale prdlajs. Nová auta jsou konstruována tak, aby něco najela bez oprav a pak - kdo hodně jezdí, má auto v pořádku a spíše řeší provozní spolehlivost než je-li nové či ne.

A kdo moc nejezdí, resp. prohlídku za cca 2000,- absolovuje po 2-3 letech, tak pro něj jsou to peníze o ničem, protože do toho Fava/120 by je za tu dobu narval stejně.

Problém bude spíše v tom - staré auto je už odamortizované a majitel s ním jezdí v nákladovém optimu ( tj. km na odpisech má skoro zadarmo, platí jen opravy), kdežto u nového vozu po 20 tkm stojí 1 km stále ještě 10,- Kč. (byť s nulovými opravami :D )

A když už docházejí argumenty, proč koupit nové auto - se to svede na bezpečnost nebo jen na závist sousedů (což taky není špatné)

Vláda na šrotovném krátkodobě vydělá (příjem z DPH), ale z dlouhodobého hlediska je to pro všechny stejně cesta do pekel.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Inac stat na tom neprerobil ani korunu. Uz prve vysledky naznacovali, ze uz co to malo zarobil. Len si vezmite tie DPHacky a ktore sa s toho odvedu :(

Dphacky s garancnych prehliadko, prihlasenie auta na inspektorat atd :) Takze tak ...

mno, ano - ale to DPH by dostala z nových aut stejně (byť třeba za rok, za dva)

Šrotovné deformuje trh. Prostě během příštích let si lidé koupí nových aut méně - obchodníci budou skuhrat, lidi budou skuhrat nad leasingem a vládu položí.

Vláda sice na každém autě prodělá 1500 € - což ji nebude vadit, když za rok/dva padne, že ... protože pak to bude problém někoho jiného. ;)

Říká se tomu krátkozrakost!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...