Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim všechny.

Mám dotaz ohledně převodovýho oleje. V \"Jak na to\" jsem našel, že v převodovce má být 1,85l oleje Esso 75w80w. Problém je, že tahle viskozita zrovna od Essa neni k dostání (nebo nevim kde). Možná hloupej dotaz, ale po zkušenostech s Citroenem XM, kterej byl náchylnej i na výrobce oleje se radši zeptam. Co je nejlepší do převodovky nalejt?:myslim

Odesláno

Ja som menil olej v prevodovke v jeseni. Dal som esso 75w-80w podla odporucania a plna spokonost. Je tam 1,85l. Niekde tu je aj nafotena kompletna vymena. Da sa kupit aj na nete.

ESSO GEAR OIL BV 75W-80W je viacrozsahový lahkobežný prevodový olej výkonnostnej úrovne API GL 5. Je vyrobený z vysoko hodnotných základových olejov a špeciálne zvolených aditív. Produkt sa vyznačuje veľmi dobrým nízko teplotným chovaním, optimalizovanými trecími hodnotami, obmedzenou penivosťou, rovnako ako vynikajúcou oxidačnou stabilitou. ESSO GEAR OIL BV 75W-80W je špeciálny prevodový olej, ktorý je doporučený firmou PEUGEOT. Olej nie je určený pre použitie v nápravách.

ESSO GEAR OIL BV 75W-80W je olej vyvinutý výhradne pre synchronizované ručne radené prevodovky výrobcov automobilov PEUGEOT a CITROEN.

\"stiahnute z netu\"

Odesláno

Total Transmission BV 75W/80 jsem si chtěl dát také, akorát stím doléváním jsem to jaksi nedal a tam mi olej nějaký měsíc stojí v dílně. Jak je to s tím doléváním? Kde to mám dolít do té převodovky?:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Je tady někde i návod,bud můžeš zeshora spínač brzdových světel,nebo jako já po odšroubování plastové krytky,je myslím na 17 klíč,nebo hadičkou do kontrolního šroubu v boku převodovky.

Odesláno

Daval jsem taky TOTAL 75w80, dolejt se necha pres odvzdusnovaci zatku na prevodovce.

Ja nemam kontrolni sroub na prevodovce a to ani dle serviceboxu po zadani vin,ve vypisu dilu proste neni. Muze nekdo poradit jak se meri stav v prevodovce bez kontrolniho sroubu?:myslim

Odesláno
Původně zaslal: p406b

to jsem taky udelal, ale dost neprakticky na beznou kontrolu:grr

ono taky výrobce žádnou kontrolu nepředpokládá...myslím,že je

tam ,,celoživotní\'\' náplň--takže je lepší,co 100 tisíc vyměnit a dál

to neřešit--a průběžně kontrolovat ,zda není olej pod autem...:papa

Odesláno

Já měnil zrovna dneska. Dole sundat malej kryt, vypustit. Nahoře vyndat airbox, vyšroubovat čidlo zpátečky a nalejt olej. Mě tam lejou červenou syntetiku do automatu. Je řídkej a i v -20C se krásně řadí. Pro rejpaly, v zelený na něm bylo 300 000 km a nic se nedělo :papa

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Martas406

Nemáte někdo fotky té odvzdušnovací zátky?Nebo nevíte jestli má být stále otevřená?Mám tam plastový šroub,ale je uřízlý,tudíž je díra až do převodovky.

někde tu byla fotka od OK406 ale nechce se mi hledat ten šrouub za pěkný peníz okolo 170 korun českých :cool:

Odesláno

Nemáte někdo fotky té odvzdušnovací zátky?Nebo nevíte jestli má být stále otevřená?Mám tam plastový šroub,ale je uřízlý,tudíž je díra až do převodovky.

Nieje to ulomené? Zatiaľ čo som videl tak to malo takú plastovú čiapočku. Stále to bolo voľné aby nevznikal v prevodovke tlak.

Odesláno

Jj,chybí mi tam ta bílá čepička,otázka je jestli to mám něčím ucpat,nebo to mám nechat otevřené?

v žádném případě neucpávat--je to odvzdušňovací zátka,aby

rychlostka mohla ,,dýchat\'\' a nevznikal přetlak--jinak může unikat

olej přes gufera diferáku (poloosy)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...