Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak slyšíte na svých HDI-čkách pískat turbo?

Co jsem auto koupil, tak v podstatě bez projevů, musel jsem se hodně soustředit abych ho slyšel. Po letošní zimě už je ale hlavně na studeným motoru docela slyšet, zahřátý na 90° pak ztichne, ale pořád o něm vím. Mám \'99 HDI 80kW, něco mezi 200 a 300 tis km najeto.

Má cenu třeba přejít z 10W-40 na 5W-40 olej?

Martin

Odesláno

Naučil si sa ho počuť. Ja ho tiež počujem a najviac mrdzi 1100 a 1300 ot/min. A za studena. Potom je vcelku ticho. A to mám 130 000 km. Ale oboje je veľmi subjektívne. To vy sme sa museli previesť každý v druhom aute. :papa

Odesláno

HDi motory maju kultivovany chod, su omnoho tichsie, ako TDi, turbo ma naklapacie lopatky a je ho menej pocut. Ja turbo pocujem asi od 1300 ot. Ale je to velmi tichy diesel.

A pokial nemas FAP, tak 10W-40 je ok.

Odesláno

aj ked nemam 406 ale iba 206 ...

turbo ako take velmi nepočujem a to sem tam točim hdi do 4000 otačok (... treba vymiest pavuky vo vyfuku) , ale na dialnici ked tomu v 150 km/h slapnem na plyn a k tomu este aj idem do kopca, tak to už je počut ako turbo krasne \"syčí\" alebo ako by som ten zvuk popisal

Odesláno

Tak jsem to taky zkusil jestli bude slyšet a neslyšel. A to jsem to na trojku točil na 4500 ot/min a vytáhlo to 125km/hod :D Takže turbo asi valí, ale slyšet nějak nebylo.

PS rádio jsem si vypnout nezapomněl :P

Odesláno
Původně zaslal: barmann

Tak jsem to taky zkusil jestli bude slyšet a neslyšel. A to jsem to na trojku točil na 4500 ot/min a vytáhlo to 125km/hod :D Takže turbo asi valí, ale slyšet nějak nebylo.

Nesmysl :roll Projeď se mezi domy, auty kde se ten zvuk nejvíc odráží. A pouštěj a mačkej pedál okolo 1600 - 1800 ot. Samozřejmě stažený okýnka. \"Uvidíš, že uslyšíš\" ;):D

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: barmann

Nesmysl :roll Projeď se mezi domy, auty kde se ten zvuk nejvíc odráží. A pouštěj a mačkej pedál okolo 1600 - 1800 ot. Samozřejmě stažený okýnka. \"Uvidíš, že uslyšíš\" ;):D

presne tak jsem to udelal a piska jako krava :)

Odesláno
Původně zaslal: BV406

nemusi prece jezdit, muze to zkusit naturovat na miste, pripadne primo lankem u motoru :papa

no to není taky slyšet u mně je to slyšešet až v tahu ale možná jsem trochu otupělej z práce tam to taky píská až když to dostane pěknou zátěž:super
Odesláno

Práve keď sa to turuje to nieje počuť. Alebo minimálne. Ale keď ubereš plyn pri 1500 ot/min a za studena vtedy viem že mám torbo a na predchádzajúcom žel. priecestí som ho nestratil :)

Odesláno

BEZ TAHU TŮROVÁNÍM NA MÍSTĚ NIC NENAFOUKÁ A TAKY NEBUDE NĚJAK SLYŠET, MYSLÍM ŽE DOTAZ TADY ZNĚL NA TAKOVÉ NEPŘÍJEMNÉ PIŠTĚNÍ AŽ SKŘÍPĚNÍ KDYŽ JE TURBO STUDENÉ , PAK STAČÍ DVAKRÁT V TAHU PŘIDAT A ZMIZÍ , TO TURBO SE ZAHŘÍVÁ A CHLÁDNE STRAŠNĚ RYCHLE , STÁVÁ SE PŘI TÉTO PORUŠE ,ŽE I POMALOU JÍZDOU BEZ ZÁTĚŽĚ SE TURBO OCHLADÍ TAK ŽE TO PAK PŘI PŘIDÁNÍ TAK ZASKŘÍPE NEŽ SE ZASE OHŘEJE A DOST SE TA LITINA ROZTÁHNE , ABY TO PŘESTALO, JE TO NĚCO JINÉHO , NEŽ TEN NORMÁLNÍ NÁDHERNÝ ZVUK TURBA. JEDNÁ SE O TO , ŽE SE NA VÝFUKOVÉ TURBÍNCE UVOLNÍ TEN ČELNÍ AXIÁLNÍ PLECH A NETOČÍ SE S NÍ , ALE OPÍRÁ SE O LITINOVÝ BLOK - HOUSING - A TEN ZVUK VYDÁVÁ VZDUCH PROUDÍCÍ TOU MEZÍRKOU , JE TO NEPŘÍJEMNÉ , HODNĚ TO DĚLÁ U OCTAVEK 2 , 2.0 TDI A STÁVÁ SE TO I U HDI S GEOMETRÍÍ , ALE JEN ZŘÍDKA

• O 1 měsíc později...
Odesláno

No právě,je těžké definovat zvuk písmenkama zde pokud ho neslyšíš.Ale je fakt,že se opotřebovává ůplně všechno i turbo.A časem,jakmile dojde k opotřebení začne pískat už při rozjezdu a klidně i zahřátém motoru (při studeném sam.víc).Ale pokud jenom píská a nerve to uši a neztrácí výkon,tak se dá ještě v poho najet fůra km,akorát si hlídat olej a po delší cestě před vypnutí motoru chvilinku počkat až to trochu zchládne 1/2 minutky a naopak netůrovat studený motor.Je tam ložisko a dostává celkem dost naprdel a celkově je tam dost vys.teplota,takže i pro to by se nem.šetřit na dobrém oleji.Navíc 80kw mají náklopné lopatky a ty jsou náchylnějčí,proto 60kw turba vydrží víc.

Odesláno

Turbo buď píská nebo sviští. Když turbo píská, je něco špatně. Když turbo sviští, je to O.K. Poslechněte si nádherný svištivý zvuk turba u nových náklaďáku či autobusů, pak si ten rozdíl zapamatujete navždy. Protože stojíte a auto se rozjíždí, slyšíte turbo.

Odesláno

mnop mě to taky sviští až jemně píská, ale dosti hlasite, a to nemusim mit otevreny okinko.. tak od 1700ot to jde nadherne slyset.. nezalezi na rychlosti jestli jedu na dvojku 40km/h nebo na pětku 120km/h, svisti mi celkem nahlas pokazde a denno denne..

Odesláno

ja teda nemam HDi ale svy turbo slysim pri otevrenym okynku jak pomalu zacina tlacit zhruba od 1800 otacek. Jinak kdyz jedu v tunelu nebo vedle svodidel tak je slyset krasne syceni z vejfuku jak to tlaci :) ale sorry za off topic....

Odesláno

me taky turbo hvizda nebo sici, a taky od tech 2000 otacek,, mozna ze uz je nacnuty(mam 220000km) ale dokud to jede tak to neresim,, a to u xm z roku 90, to ma jeste ukazatel turba tak mam je v prdeli, protozo ukazuje jen do vetsi pulky(nehvizda) a taky kopecky , nebo kdyz chci hodne predjizdet tak to moc nejede

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...