Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni. Chlápek z práce má 406 2.0HDI r.v. 2001 a nějak mu blbne venkovní teplota. Když sedne do auta a je 5°C tak po otočení klíčku to ukazuje 5°C, a po nastartování začne teplota stoupat až třeba na 38°C a tam se zastaví, jen při jízdě kolísá +- 2°C. Neřešil jste už někdo něco podobnýho? Nebo nějaká rada? Mě napadlo zkusit odpojit baterku, třeba přes noc jestli by se to nějak nevzpamatovalo. :myslim

Odesláno

vetsinou je chyba v cidle, prelomenem dratku, apod, odpojovani baterky nema smysl. Menil jsem kamosovi cidlo, ktere presne takhle blbo, jednou ukazovalo 2st, podruhy -40, pak zas 30 a kdyz jsem ho vyndal uplne se rozsypalo, odpadly z nej ty kontaktni dratky a bylo jasno

Odesláno

Mal som taky isty problem...niekedy mi to aj mesiac slo v poriadku a potom to znova blblo...Je to na 99,9% cidlo. Nekupoval som nove, ale zostavil ho zo suciastok. Bolo to tu uz popisovane...a funguje to na 100%. To je kratky popis..Bye

Zasláno 28.3.07 v 12:08

Cus,

musim se pochlubit, uz mi slape to externi cidlo teploty.

Koupil jsem NTC termisor 2k2 a v excelu jsem pocital ruzne varianty dopocital na 22k paralelne a 860 seriove a hodil to tam. Podle toho co jsem doma zkoumal vcera odpoledne, tak rozdil mezi rucnim teplomerem a v aute pri 14st nebyl zadnej, rano mi za okny teplomer ukazoval -1, auto -2, ale jak jsem kousek ujel tak naskocilo -1. Jsem spokojenej! Oprava za 15Kc.

Diky vsem....

[upravil dne 6.3.09 Miro369]

Odesláno
Původně zaslal: chotemicak

My jsme oba dřevaři takže tohle je pro nás španělská vesnice. :o Nebo nějaký citát ze Startreku? :myslim Takže prostě vadný čidlo.

[upravil dne 6.3.2009 chotemicak]

Takuto schemu zmaknes.... :)

kup: termistor 2k2

rezistor 22k

rezistor 860

popajkujes podla schemy a budes rad ze si usetril :mrk

Guest servisman
Odesláno

ono těch variant je povícero jen se stačí pohrabat v hledání ,dával jsem i někde odkaz jaké jsou s hodnotami

Zasláno 22/7/08 v 15:04

Citace:

Původně zaslal: dire

Cau Vsem ,

Kdybych tam chtel dat termistor misto orig cidla jaky ma mit odpor ?

termistor 3K3 + paralerně 15k

termistor 2K7 + paralerně 22k + seriově 860

termistor 2K2 + paralerně 22k + seriově 330

já zkoušel poslední /spodní/varianru a rozcházel jsem se asi +-1-2

[upravil dne 6/3/09 honza406]

• O 1 rok později...
Odesláno

ahoj tak jsem zakoupil taky součástky ale když jsem kupoval rezistor 860 Ohm tak mi bylo řečeno že neni v řadě,nevím co to znamená asi že ho nevirábý tak mi daly 820 Ohm dá se použít?

Děkuji

Guest servisman
Odesláno

kdysi jsem něco takový dělal asi i tu 820 použil jen rozdíl byl nepatrný asi +- 2-3 st oproti skutečnosti,ale komu dnes ukazuje přesně teploměr :aut

Odesláno
ahoj tak jsem zakoupil taky součástky ale když jsem kupoval rezistor 860 Ohm tak mi bylo řečeno že neni v řadě,nevím co to znamená asi že ho nevirábý tak mi daly 820 Ohm dá se použít?

Děkuji

820 Ohmu opravdu neni z zadne rady. Nejblize je 866 Ohmu v rade E48. Jestli to vsak nekdo bezne prodava na kramu, netusim. Na Tvem miste bych k tomu odporu 820 Ohmu dal do serie jeste 47 Ohmu a je hotovo.

Kaja

Odesláno

Děkuji za rady ještě by mě žajmalo při zapojení 2k2 22k a těch 820 a 47 nebo při použití 330 jak je zmíněný co je lepší. Dík

[upravil dne 21/9/10 od koupi]

[upravil dne 21/9/10 od koupi]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj chlapi, všem vám díky za toto vlákno :papa

Taky se mi zbláznil teploměr venkovní teploty (v létě ukazoval -50 a v zimě +80). Koupil jsem termistor 2k2, odpor 22kΩ a trimr 1kΩ (to proto, že odpor 860Ω se prý nevyrábí). Na tom trimru jsem se pokusil nastavit oněch 860Ω. Šlo to dost blbě a nakonec jsem to nechal nastavený na 850Ω, líp jsem se netrefil. Měřil jsem to obyčejným multimetrem. Spájel jsem to do kupy, trošku zaizoloval a narval do zrcátka místo toho původního, který bylo už dávno mrtvý.

Výsledek: Zatím, při současných teplotách od -7 do +5, měří s přesností +- 1°C

[upravil dne 31/1/11 19:09 Cune]

• O 9 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...