ozzy56 Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 tuž to posmolili ti francuzi, kaj včil buděm hledať ty obrazki a oem čisla? Citovat
Návštěvník Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 (upraveno) Tam co před tím, ale budeš muset dát nějaká ty pašky Upraveno 17. březen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
HonzaZ Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Tak je to bohužel tak. Už i díly jsou zpoplatněné. Citovat
MJSytic Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 @ozzy56 Alternativa nějaká je, ale není to úplně ono a navíc jen v cizím jazyce ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 vzpomínám, jak to bylo kdysi v prodejně--paní jsem řekl co chcu, ona nastavila počítač, otočila ho ke mně a já prstem ukázal na obrazovce náhr. díl, paní zapsala, hledala cenu dílu, já dal zálohu, ona potvrzení a řekla, kdy tak asi si můžu přijít Citovat
ozzy56 Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 @MJSytic díky za odkaz, trochu se v angličtině orientuju, díky Citovat
HonzaZ Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Když bude člověk něco potřebovat, tak si bude muset zaplatit. Ale rady s ND už tady asi nebudou. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 @MJSytic - proc mam takove tuseni ze to zpoplatnily prave kvuli te alternative ?? vzdyt to je regulerne okopirovany service.box Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 No když jsem teda kouknul na ty ceny tak jako rozumně vypadá to předplatné na rok . Ale ty kratší alternativy jsou nesmysl. No uvidím až se srovná ten ku.vavirus tak se zkusím poradit u dodavatele ND jak moc je chytrý ten jejich systém a zaplatil bych si asi ten. Protože přeci jen dělám všechny značky a platit něco přes čtyrku ročně SB a k tomu ještě něco na ostatní značky je moc peněz. Takže já půjdu asi touhle cestou vím že za to chtějí něco okolo desítky za rok. Co se týče toho nápadu složit se na to společně nápad to špatný nebude ale obávám se že ten systém bude nějak ošetřený aby se jedny přístupové údaje nedaly používat pro přihlášení z desítek IP adres. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 to je osetrene i ted - je tam SPAM ochrana - vyberte vsechny obrazky kde je "urcita vec" Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 no zkusil jsem tu alternativu ale na 3 VIN mi to napsalo not found. Ono to asi pustí dál jen po nějaké registraci či co tej hatmatilce já nevládnu takže pro mě to není na druhou stranu pokud by to umělo v podobném rozsahu jako byl doteď SB zdarma tak by to k životu stačilo. Citovat
MJSytic Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 @Havlicek.Lukas Já za to nemůžu Tu stránku neprovozuju a ani nevlastním, jen jsem na ní kdysi před X lety narazil a používám jí pro jiné značky...@Vena garážmistr Podle VINka mi to nikdy nešlo. Musíš pěkně ručně Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 (upraveno) tak sem si z prdele projel svoje auto ne neni to citroen service box i po zadani VIN cisla mi to nabizi dily ktere ve voze nemam MjSytic - jasny ze nepropagujes svoji stranku ale neco co si nekde nasel - ale nekdo to musel udelat - a my jsme ted za to v pr.... Upraveno 17. březen 2020 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Lukáši jak jsi to rozhejbal podle VINka? ale jestli píšeš že to nabízí díly který nemáš tak je to na pr… protože na to nebude spolehnutí. Jako je dobrý vědět že něco takového existuje ale asi jsem moc línej na to abych tam hledal věci ručně a pak stejně u dodavatele nechával shodu ověřovat abych nemusel řešit špatně vyhledaný díl. Citovat
Návštěvník Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Véno, přeci každej od koho bereš díly ti to najde v databázi TecDoc. Chápu že to v serviceboxu bylo jednodušší a mohl jsi díly najít v klidu třeba večer, nebo brzo ráno než jsi to objednal u dodavatele, ale zas chápu že nic není zadarmo. Ale mně se to povídá, když to mám do Kelly cobych kamenem dohodil - však víš .... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Jasně že mi to dokážou najít. Ale je to přesně jak píšeš večer nebo než jsem zadával objednávku tak jsem si v SB vyhledal OE čísla a pak si objednával na jistotu. Je fakt že třeba u aut který sem jezdí pravidelně mám v sešitu zapsané co dávám při výměně oleje abych se nemusel zdržovat s hledáním a mohl rovnou objednávat. No holt to budu dělat jako doteď u těch aut kde jsem si jist nebyl tak před odesláním objednávky zavolám aby to zkontrolovali s VINkem aby to sedělo. Jasně chápu že údržba a provoz takových databází není za pusu a tím spíš když do toho teď dodělali nebo dodělávají i zbývající značky který byli přikoupeny vloni. No nedá se nic dělat. Uvidím co mi obchoďák řekne až se ho zeptám co všechno umí ten systém který nabízí oni. A když bych to měl k někomu kdo má přístup do nějaké takové databáze tak daleko jako Ty do Kelly tak to neřeším vůbec. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 normalne sem an te strance hodil VIN a kouknul jsem se na polozky kterou jsem vcera 100% projizdel a vim co ve voze mam co tam nemam (a asi melo byt) a tahel databaze nabizi vlastne vse co je na obrazku navic jde tam videt u dilu od DAM do DAM - ze jsou tam vsechny verze - a musis hledat jake DAM cislo to auto ma Citovat
slimboy Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 Vena, Ty to teoreticky mozes robit tak, ze si pri overovani dielov pre konkretne auto zaplatis ten jednorazovy hodinovy slot, potom normalne overis diely a objednas co potrebujes a vo vyslednej cene za opravu premietnes tych 6 € naviac. Zakaznikovi to vies vysvetlit, ze je to poplatok za overenie kompatibility. Cize mas aj takuto alternativu a nemusi Ta tych 6 € resp. XY CZK naviac trapit. Toto ma skor negativny dopad na nas obycajnych domacich "kutilov", co ich bavilo sa v tom obcas pohrabat a teraz uz to nejde. Platit za to ak clovek nic konkretne nejde objednavat (len sa chce pozriet zo zvedavosti) asi vela beznych ludi nebude. No ale ako som pisal - ked bude treba, tak si ten hodinovy slot za 6 € zaplatim ak sa tu neposkladame. Ale zaplatim si ho len ked budem objednavat nejake drahsie suciastky, aby som si ich overil. Alebo poziadam o cenovu ponuku s rozpisom dielov koncesionara a urobim robotu naviac jeho zamestnancovi... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 pred 10 lety sem si zaplatil hodinovy pristup do te databaze montazi - ulozil sem si to krasne ve slozkach - a pred mesicem se mi to nekde stratilo - kurde 10 let to nepotrebuju ale mam to v PC - pak si koupim stejny auto a strati se mi to Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. březen 2020 Odesláno 17. březen 2020 @slimboy to máš sice pravdu že to takhle mohu udělat. Ale těžko vysvětlíš zákazníkovy že kvůli kontrole kontability dílů je cena zakázky o cca 170 Kč dražší. Jako u akce kde je fakturace v tisících korun ty necelé dvě stovky dokážeš " schovat ". Ale dost těžko se to schová v akci kde je fakturace do 1000 Kč. Proto tvrdím že rozumná cenovka je ten roční kredit i když je to taky dost peněz ale když je rozpočítáš na dny tak to vychází že denní přístup je pod 0,5 eu což už se snadno přidá do každé zakázky. Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.