Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

To když já hledal 807mu tak sem taky scháněl info tady na foru a tipek :Djmenem starki někde doporučoval 2,0až od roku 2005( tušim )tedy ten 100kw do té doby prý nic moc a radši vzít 2,2 . takže mam 2,2 kuchnul fap a žere 8,5 dnes bych vzal klido i 3,0 v benzínu jezdil na etanol nebo překopal na plyn v každém případě to musí být dobrej kup (známý-kámoš-souseda tak)pak je celkem jedno jaký to má motor hodně štěstí při kaufu;)

Odesláno
Mno podle manuálu nemá FAP jen RHW .

A ten se dával jen do starších (do r. 2005)

Ventily všechny 16

2.0Hdi 88kW taky nemá FAP a dělala se i po roce 2005 :papa

Odesláno

Myslím, že těch problémů s Hdi motory se tu popsalo dost a myslím, že se frantíkům z toho musí kroutit prsty na nohou, škoda že to nemá motor typu 1,9 d co byl v 306 ce a už i v 205 ce jezdilo to na cokoliv a neskutečný držáky, ale 51 kw by bylo hodně málo, o tom žádná.

Za mě benzín jakýkoliv + plyn, jelikož fakt jezdím okolo komína není pro mě plyn aktuální, ale až bude, ihned do něj jdu.

Akorád si člověk musí dávat pozor při tankování, když tankuji plnou nádrž 80 l, tak cenovka 2800 a pumpařům se od 2500 kč objevují baseballové hole v rukách :D

Odesláno

Fajn Děkuji :-D Je to těžké, protože každý totiž doporučuje svůj motor a mě je jasné že každý ma něco do sebe.

Těžoko říct co by pro nás bylo nejlepší. V červnu budeme 4 a moje takové vize jsou občasné výlety s dětmi na kolo nebo za přírodou a cca dvakrát ročně někam do čech na dovču. Momentálně najezdím cca 1500km za měsíc a do práce to mám 14km tam a 14 zpět plus skoro denně jezdíme třeba do města a takové ty městské popojížďky do 35km za den...

Nějak nechci 2.2hdi a 3.0 V6. Asi bych se rozhodoval podle dané fin. situace a zřejmě mezi 88kw a 100kw nafta a 2.0 a 2.2 16v benzín +LPG. Možná i 80kw Hdi by mi nevadilo, ale dočetl jsem se o častých potížích už i v 806ce.

Odesláno

2.0Hdi 88kW taky nemá FAP a dělala se i po roce 2005 :papa

jj máš pravdu, tak ještě RHK je bez FAPU , nějak jsem žil v tom, že tuhle vymoženost už později dávali všude. :papa

PP205 prodává pěknou Lancii, škoda že už mám koupeno, hned bych do ní šel.:mrk

Odesláno

Hele, stejně když jedeš, tak sedíš vevnitř a zvenku to nevidíš. A uvnitř je Phedra stejná, ne-li hezčí :D

[upravil dne 8/12/12 14:47 od Sagic]

Odesláno

Zalezi co preferujes - naftu nebo benzin a kolik za rok najezdis - ostatni je nedulezite - a podle toho si vybrat

Pokud najezdis do 10-15tis za rok sel bych do benzinu (mensi nklady na provoz a udrzbu)

Ja osobne mam 2.2 fap a najeto pres 220 tis, o dovolene kdyz jedu lezerne tak mam spotrebu okolo 6.5l/100km

jinak dlouhodoba spotreba je 8.4l (50% mesto 30% dalnice 20% okresky)

Ono o spotrebe je hodne osidne mluvit - zalezi v jakem stavu mas motor, podvozek , gumy, jak jezdis zatizeny, jakym zpusobem jezdis, jak kvalitni naftu beres, zda mas pustenou klimu (v zimne ti jede prihrev a nekdo ma i webasto, pousti si vyhrivani sedadel) zda mas pustena svetla nebo mas led diody, zada mas na strese ten prekrasny sporic typu kridlo (mluvim o pricniku) ktery je sice pekny ale taky pekne dokaze pri vyssich rychlostech zvednout spotrebu atd atd atd ... proste tech aspektu je mnoho ktere ovlivnuji spotrebu a u kazdeho to je jinak.

PS. ja si napr zjistil ze je dobre vyuzivat hodne tempomat (pokud to jde - funguje od 4 rych. stupne) - hlavne do kopce - ten pedal neni zrovna moc citlivej

dalsi poznatek pokud jezdis kolem 100-110 tak se to v pohode vejdu pod 7l, pri 130-140 to uz leze tvrde pre 8

atd

[upravil dne 8/12/12 18:30 od cari]

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...