třídvířko Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 Čau,v budoucnu bych si rád pořídil 807 a tuďíž se ptám,jaký motor mi doporučíte?2.0HDi a nebo 2.2HDi.Děkuji Citovat
Ferry Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 2.0 Hdi bere prumerne cca 8.5 litru dle palubniho pocitace, nejede to spatne, mel jsem moznost s tim najet cca 200km jak po meste tak dalnice + obycejne silnice Citovat
Wensdy Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 Ferry: Já jsem se s 2.0 HDI ještě nedostal s průměrnou nad 7,3 L/100 podle počítače ani v těch letošních největších mrazech. Jinak není problém mít průměrnou 6,5 L i méně na dálku. Je to o stylu jízdy. (Vyjímka byla když jsem si mojí 807 vezl přes celý německo po dálnici furt rychlostí 170km/h aby mi nezmizel kámoš kterej jel přede mnou, znal cestu a mluví německy. Celou dobu jízda na maximum co to dalo.) Citovat
Ferry Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 tahle 807 se kterou jsem jezdil jezdi v podstate jen v nemecku po dalnicich a vetsinou i dost nalozena Citovat
Wensdy Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 Ferry: Takže jsi chtěl vlastně napsat: 807 2.0 HDI která bývá většinou dost naložená a jezdí se s ní v podstatě jen po dálnici si bere průměrně cca 8,5L. A je to tvá zkušenost po 200km jízdě s tímto autem. Pane jo... :D Citovat
markuson Odesláno 17. únor 2009 Odesláno 17. únor 2009 než jsem koupil, tak jsem projížděl obě HDi-čka 2.0 i 2.2 a je to celkem jednoduchý 2.0 - nižší spotřeba viz výše, ale síla motoru odpovídá spíše pohodové jízdě, jakmile potřebuješ víc akcelerovat, tak nic moc 2.2 je mnohem živější (skoro bych to srovnal s mojí služební octavkou 1.9Tdi a to je živí dost), samozřejmě spotřeba už je jinde, mě to žere o něco víc než klukům tady, o spotřebě si počti tady http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=43362 Citovat
třídvířko Odesláno 18. únor 2009 Autor Odesláno 18. únor 2009 Ahoj.Tak ta spotřeba okolo těch 8 litrů si myslim je dobrá.Já zas nepotřebuju závodit a trhat asfalt,spíš tam potřebuju narovnat krom sebe a manželky taky tři děti svoje a jedno vyženěné.A co spolehlivost?Mám zkušenosti jen se svou 206 1.4 HDi a to je autíčko k nezaplacení.Pak jsou 807 typovaný na 7 míst,nebo jen některý?Děkuji moc Citovat
Ferry Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Původně zaslal: Wensdy Ferry: Takže jsi chtěl vlastně napsat: 807 2.0 HDI která bývá většinou dost naložená a jezdí se s ní v podstatě jen po dálnici si bere průměrně cca 8,5L. A je to tvá zkušenost po 200km jízdě s tímto autem. Pane jo... :D no neni to tak uplne, ta 807 jezdi tak jak jsi napsal, ale nema najeto jen 200km, ma uz neco kolem 60 tis km. Ja ji mel jen pujcenou a ujel s ni tech 200km, ta spotreba je dlouhodoba dle displeje PPC Citovat
markuson Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Původně zaslal: třídvířko Ahoj.Tak ta spotřeba okolo těch 8 litrů si myslim je dobrá.Já zas nepotřebuju závodit a trhat asfalt,spíš tam potřebuju narovnat krom sebe a manželky taky tři děti svoje a jedno vyženěné.A co spolehlivost?Mám zkušenosti jen se svou 206 1.4 HDi a to je autíčko k nezaplacení.Pak jsou 807 typovaný na 7 míst,nebo jen některý?Děkuji moc já bych řekl, že je to pro všechny 807ky stejný, tedy v techničáku je počet míst 5-8 a ty kombinace sedaček jsou pak podle toho kdo si to kupoval a co si do toho naobjednal. Většinou jsem se setkal s variantou sedaček 2-3-0 nebo 2-3-2, výjimečně se vidí vzadu ta trojlavice což pak je 2-3-3. mrkni sem na prospekt, kde je to všechno hezky vidět... http://www.iqhracky.cz/template/P807_prospekt.pdf Citovat
Wensdy Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Ferry: Hele ale já nepsal že má najeto 200km. Psal jsem (A je to tvá zkušenost po 200km jízdě s tímto autem.). Ale to je jedno. Koukat se na průměrnou spotřebu někoho jinýho je trochu zavádějící. Stejně tak to nemusí být dlouhodobá spotřeba ale spotřeba třeba od posledního tankování kdy si to minulý majitel vynuloval. Citovat
Ferry Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Původně zaslal: Wensdy Ferry: Hele ale já nepsal že má najeto 200km. Psal jsem (A je to tvá zkušenost po 200km jízdě s tímto autem.). Ale to je jedno. Koukat se na průměrnou spotřebu někoho jinýho je trochu zavádějící. Stejně tak to nemusí být dlouhodobá spotřeba ale spotřeba třeba od posledního tankování kdy si to minulý majitel vynuloval. mno pro srovnani, dotycny majitel mel predtim octavii 1,9TDi slabsi verzi, r.v. 2001 a s tou jezdil za 5,5, taky hlavne nemecky dalnice. a PPC nenuluje, to jsem se ptal Citovat
plaz Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 ja mam 2,0 Hdi a jsem spokojenej mam to cipnuty na 97kw a spotreba je jak jsem psal na odkazu a to jezdim jen prevazne prahu nalozenej asi 250kg v kufru naradi a material na praci kdyz chci tak jede a je ziva potvora 807ka jsem spokojen a deti budou taky jelikoz je tam opravdu dost mista verze se opravdu lisi tim jak kdo chce a jak to koupis cus plaz Citovat
Shemik Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 Taky bych rekl, jak uz tu pasli kuci, na spotrebu 2.0, na zivost 2.2. Ja mam 2.0, nejsem zadny zavodnik, jezdim na pohodu a neni to sice zadny Ferrari, ale predjizdi to taky celkem v pohode. Jinak kdy tu akceleraci potrebujes? Obzvlast u tak velkyho auta. V nizkych rychlostech, do cca 90ti na okreskach, to akceleruje dobre a ve vyssich na dalnici mas vic pruhu, takze nepotrebujes predjizdet jako blesk Citovat
Ravel Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Já ti samozřejmě musím doporučit 2.0i. :-) Citovat
třídvířko Odesláno 3. březen 2009 Autor Odesláno 3. březen 2009 Nepotřebuju závodit,potřebuju spolehlivý vozítko a prostorný,což 807 je.Takže bych měl s tím 2.0HDi být spokojen.Jinak s tím benzínem,NEEE.Jsem zarytej nafťák.Nic proti benzínu,nevoní mi...Jinak děkuji za info. Citovat
markuson Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 já už jen dodám mou postupně narůstající spokojenost s motorem 2.2, stačí tam mít 2000 otáček a jen přišlápnout plyn a předjetí nějakýho slimouše je otázkou vteřin. Motor to na sobě ani nedá znát, prostě to jede. Jsem z toho tak nadšenej, protože jsem přesedlal z Laguny 1.8 v benzínu a to bylo hrozný máčo, i když to bylo v perfektním stavu, tak výkon nula nic, plazilo se to (sorry plazi ) jak sliz, na předjetí ve stovce jsem potřeboval kilometr, motor řval a kolikrát jsem měl oči na skle jestli stihnu předjet nebo se rozplácnu o kamion v protisměru přeháním, ale je to pro mě fakt rozdíl k lepšímu Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 S dovolením bych využil toto vlákno k svojemu dotazu. Chtěl bych se zeptat zda mají všechny Hdi motory v 807ce Fap a zda jsou všechny 16V? Začínám po autobusu trošku pokukovat z důvodu rozrustajici se rodinky i když to zatim není aktualní (finančně), ale zbírám důležité informace.. Citovat
jarmyl Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Mno podle manuálu nemá FAP jen RHW . A ten se dával jen do starších (do r. 2005) Ventily všechny 16 Citovat
xpetrix Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Já ti samozřejmě musím doporučit 2.0i. :-) A co takto 3,0i V6 ? Citovat
filas1 Odesláno 7. prosinec 2012 Odesláno 7. prosinec 2012 Doporučuji rozhodně motor 2.0HDi 100kw, taky my byl doporučen a jsem max. spokojen. Živější je to než předchozí Octavia TDI a spotřeba na tak velké auto slušná. Předjíždí se s tím naprosto v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.