Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tohle mi dneska přišlo v obálce s královnou na známce - měla by to být \"odměna\" za moje GTičko. Co se s tim dá dělat??? Je to vůbec pravý??? Je to krytý??? Pokud je zde někdo, kdo tomuhle rozumí, tak díky za každou radu. Stačí mi říct, do který banky s timhle můžu zajít a kde mi s tim třeba už poraděj.

P.S.: Malinko jsem cenzuroval ty čísílka dole. ;)

chequefs1.jpg

Odesláno

Hahaha, to je ten podvod s tím, že je v tom i provize pro obchodníka a ty mu ji máš poslat, ne?:cool:

Odesláno

Mam ještě od toho člověka mail, který jsem si zatím nějak zvlášť nepročítal, tak nevim, co všechno v tom má být zahrnuto. Jinak na podvod s nekrytým šekem bych to neviděl, protože dokud by mi ho neproplatili na český koruny, tak auto nepůjde z domu.

Odesláno

Stifler: O to nejde, jde o to, že ten člověk se představuje jako agent, který prodej auta zprostředkovává. \"Zákazník\" posílá peníze za auto tobě, ovšem v tom je zahrnuta provize pro agenta. Tobě dorazí rádobyšek, než přijdeš na to, kde ho (ne)vybrat, pošleš mu tu provizi a už o něm v životě neuslyšíš.

Odesláno

Tak to já samozřejmě nikomu předem nic posílat nehodlám. Tady je e-mail, co mi přišel před několika dny (třeba si to někdo umí přeložit):

\"Hello,

I hope you are well today.i am pleased to tell you that the sum of (£ 12,810),

has been issued to you, to cover the cost of the vehicle and the

shipping,servicing,repairs and upgrading of the rims to big fat and new modern

ones so that i will make a good profit when i will sell it to my client . Once

you receive the cheque,take it to your bank and let me know when the money is

in your account, so I can send the shipping agent to your house to pick up the

vehicle, remember that the ballance of the money is for the shipper.

you would receive the check in a few days after you have confirmed this e-mail

I hope you understand if there is any question ask me.Thanks.

I await your response.\"

Buď s tim něco provedu, nebo na to nebudu reagovat a bude to, kupců na auto může být ještě hodně, než mi vrátěj řidičák. :D

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

To je přesně to o čem Fx psal. :D

Může to tak bejt, ale v čem můžu naletět??? V tom, že ty prachy vyberu??? Nikomu nehodlám žádný prachy posílat předem, dokud by nebyl uzavřený obchod a auto mi nezmizelo z garáže, tak v čem se může stát chyba???

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

jak se ti povedlo prodat auto do britanie? :) jako enjak tomu nerozumim.

Já moc taky ne, ale to neřeš... Nějak to ještě pořešim s lidma, co takovýhle zahraniční obchody uskutečňujou a vyznají se v takovýchto možná i podvodech. ;)

Odesláno

Vezmi to do banky, pokud je to pravý tak oni to poznají.

Pokud ano, stejně trvá cca 1-2 měsíce než se to proplatí, banka musí komunikovat s jeho bankou, všechno ověřit atd.

Takže dokud nebudeš 100% vědět, že peníze dostaneš, nedávej nikomu nic.

Odesláno

Jasný, nikomu nic dávat nebudu....to je jasný. Ještě mi přišel mail, že sem přispěl Olda607, ale asi to stihl dřív smazat, než já přečíst. :(

Odesláno

Presne tenhle ten problem nastal asi mesiac dozadu na slovensku.

Jednemu typkovi takto prisiel sek, isiel do banky, konkretne do Tatrabanky, kde mu sek zobrali na overenie a preskumanie. Po 2 tyzdnoch povedali ze sek ide na overenie, a pokracoval. Po mesiaci dostal komplet penize na ucet.

Bol rad, a poslal agentovi nejakou castku s jeho uctu. K posilani jeho motorky este neprislo. Zrazu, 2 tyzdne po vyplateni jeho seku, banka zistila, ze sek byl naozaj falesnej, a sumu (konkretne skoro 200 000 SK) z jeho uctu naspet stiahla. Kedze uz neico s toho pouzil, na vyplatu nekeho jineho, tak se dostal cca 50 000 Sk do minusu.

Motorka mu sice zostala, ale prisel o 50 litru, co je asi este ten lepsi pripad. Peniaze su nevystopovatelne. On to dal do televize, i na presetreni. Podla obchodnich komisi banka nepochybyla, za taketo veci neruci.

Takze bacha na to.

Odesláno

Jak může banka jednou říct, že je to dobrý a peníze přípsat a pak se z ničeho nic rozhodnout, že je to falešný?

Totální nesmysl.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Jak může banka jednou říct, že je to dobrý a peníze přípsat a pak se z ničeho nic rozhodnout, že je to falešný?

Totální nesmysl.

Asi stejně tak jako můžou na auto udělat čistopis, pak ještě přehlásit, pojistit, rok jezdit a pak přijdou, že je kradený...

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Totální nesmysl.

Neni to nesmysl, je to priamo vo vseobecnych podmienkach banky. Ta nezodpoveda za falosnost tohoto seku. Seky sa posielaju cez nejaku interner banku, alebo ako to mam nazvat. Neviem, proste nie je to klasicka banka, ktora ma niekde klasicku pobocku.

Preto je problem s overenim. V podmienkach stalo nieco take, ze pokial sa do 30 dni nepotvrdi, ze sek je falosny, tak banka musi klientovi sek vyplatit. Dalej tam ale stalo, ze pokial sa vyskytnu nejake problemi, s vyplatenim seku banke, moze ich klientovi zase zobrat.

Tj banka ty po 30 dnech da neco ze sveho, ale nakonec se ji to nepodari dovybavovat, tak to zebere. A je ji jedno, ze ty uz si poslal danou provizi, to uz si jako keby poslal ze sveho.

Neni to vymysl, ale holi fakt.

Pri dnesnim kurzu je libra cca 36 SK . Tj ze jedno ojro, dostanes 0,8440 libry. Je nesmysle aby mu nekdo daval za 306 ku 461 000 Sk coz je nejakych 400 000 CZK.

Jedna se jeste o bezny model 306 GTI ktorych je vsade furu ( i ked ne v tak paradnim stavu)

Je to ocividne podvod, a nema to spolocne nic s realitou. Pokud by mu zakaznik chcel davat 400 000 CZK, tak to auto za 150 000 CZK od stiflera kupi, a potom mu ho preda, a nebude neznamemu cloveku dopredu posielat sek..

Je to jasny podvod a zadnem pripade bych nic nikam neposilal, ani auto, ani penize, a i kdyby sem je mnel pripsany na uctu... Pretoze takto dopadol aj spominany slovak...

Odesláno

no, ono uz samotne auto do anglie bez pravostranyho rizeni je nesmysl.. kor za tyhle prachy, proverit to muzes Stife ale moc sanci tomu nedavam.. :roker

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...