Ajdamek Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Mam zakladni automat od Delongi 10let, uz teda udelal tak 20tis kav, porad jede a toho ho ani neodvapnuju, stal tenkrat asi 6500. Na kavovary s nadrzkou na mliko bych se vyprd, vetsinou to vsichni brzy prestanou pouzivat kvuli cisteni. Citovat
Dave_k Odesláno 13. prosinec 2025 Odesláno 13. prosinec 2025 Ono ohledně to odvápňování záleží hodně na tom jakou používáte vodu. Citovat
Charlie 1 Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 tak koupeno v planeo za 10 540Kč Citovat
pavelu96 Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Dneska si náš Krupsík řekl o odvápnění a vyčištění. Po 3/4 roce. S kávovarem jsem koupil 6 náhradních filtrů a 10 kapslí na odvápnění. Ale bohužel jsem to někam tak dobře schoval a absolutně to nemůžu najít. V normálním světě, bych to dal do skříňky pod kávovar vedle dřezu, ale po všech úklidech to všechno někam zmizelo. Prohledal jsem 2x celý byt a nic. 100% až to znovu objednám, tak se to objeví... Dave_k, Hafity, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 @pavelu96 : tento scénář velmi dobře znám.... Mění se pouze spotřebič.... pavelu96, Milan+ a OK406 ohodnotil 3 Citovat
pavelu96 Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 (upraveno) LOL - našli jsme náhradní filtr do sušičky který jsme nehledali a nevěděli, že ho máme Upraveno 14. prosinec 2025 uživatelem pavelu96 Hafity, Milan+, Dave_k a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 Tuhle situaci má určitě zmapovanou a popsanou Murphy.... Dave_k, Péťa, pavelu96 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Dave_k Odesláno 14. prosinec 2025 Odesláno 14. prosinec 2025 (upraveno) @pavelu96Tak předně takhle při hledání postupuju. Když nemůžu něco najít, většinou najdu to co jsem hledal před týdnem (nebo dříve). Tudíž začnu hledat něco jiného a snad najdu to co právě potřebuju. Jinak jsem se už naučil, že když uklízím a něco najdu tak to nechávám na svém místě, jelikož vím, že až to budu hledat, tak právě to bude první místo kam půjdu. Vůbec nefunguje přemístění někam, kde to budu logicky hledat příště. A nestalo se někomu z vás jako mě, že jsem něco hledal s tím, že jsem to měl před chvílí v ruce? Hledání skončilo po asi 10 minutách s výsledkem, že jsem to v tý ruce pořád držel. Upraveno 14. prosinec 2025 uživatelem Dave_k OK406, Péťa, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 hoj muzu se zeptat kde kupujete kvalitní kávu nebo spis zrna ? v pražírnách nebo i v obchodaku ? nebo v obchodaku je to jen předražený bordel? abych manželce koupil do toho kávovaru neco dobré? ja neporadím no nepiju kávu Citovat
Péťa Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Já si kupuji Lavazzu na Alze a jednou za čas Julius Meinl. A čekám, až bude v akci Jihlavanka - každý ji chválí, tak chci vyzkoušet. Ale chutě jsou individuální Citovat
Ajdamek Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Ja kupuju eduscho espresso intenso, mam rad silnejsi kafe. V akci se da sehnat kolem 350kc/kg, pomer cena chut mi prijde ideal. Kdyz sem ta znacka prisla na trh prodavali to v makru dokonce za 250. Ono do tech domácích kavovaru nema smysl kupovat nejak extra drahy kafe, tu chut z toho stejne nedostanej jako z profi stroje. Citovat
Dave_k Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 (upraveno) Je to dle chuti každého soudruha. Chce to nějaký vzorky a zkoušet co zachutná. Já si občas vozím na váhu různé druhy ze Švédska. A že švédové jsou top ve spotřebě kávy. Upraveno 15. prosinec 2025 uživatelem Dave_k Charlie 1, OK406 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
RichVa Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Záleží co manželka preferuje. My máme raději hutnější chuť a tedy vítězí Jihlavanka. Jemnější je Davidoff. Na experimenty je dobré koupit několik různých káv z přímo z pražírny v malých baleních. Jsou sice dražší, ale bývá to i vhodný dárek. Jen já osobně si furt nepamatuji, která byla ta výborná káva a proto neustále vybírám. To se zastavuji kousek vedle v Drahonicích https://www.prazirnadrahonice.cz/ (mají vícero obchůdků po ČR včetně eShopu) - při osobní návštěvě i poradí, případně je možnost si tam dát šálek vybrané kávy a na místě se rozhodnout. Osobně právě sem jezdím, protože jsou také chráněnou dílnou a proč nepodpořit práci postižených. Dnes jsou pražírny hojně rozšířené a určitě se najde i někde poblíž Vás. V práci teď máme momentálně Segafredo (zde se kafe kupuje v případě potřeby a bere se podle momentální akce ) - na můj vkus poněkud kyselejší. ALE pokud manželka preferuje Late či Cappuccino, tak je to skoro jedno - chuť kávy se v tom ztratí. Citovat
sitler Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Ja rad nakupuju tady: https://fixicoffee.cz/collections/vyberova-kava-100-procent-arabica , at uz tyhle jednodruhovky, obcas i smesovky... rad to menim a zkousim. Dost se to mezi sebou lisi. Citovat
pavelu96 Odesláno 15. prosinec 2025 Odesláno 15. prosinec 2025 Tak jo, dnes už v klidu, jdu s odhodláním vyklidit celou komoru a najít věci ke kávovaru. První pohled do police a klepne mě do očí krabice (která tam určitě včera nebyla ) a ta dááá... Teď už jen najít po YouTube všechna skrytá videa návodů na čištění (protože oficiální návod odkazuje na online uživatelskou příručku, kde se rozklikne video z YouTube a pak se podle něj dohledají další ). A můžu začít s čištěním... Péťa, Milan+, Dave_k a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. prosinec 2025 Odesláno 17. prosinec 2025 tak už ježíšek přišel pavelu96, RichVa, Dave_k a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2025 Odesláno 21. prosinec 2025 (upraveno) Jelikož si to dcerka taky přála, tak ježuch už to na saních přivezl . Cca 11500,uvidíme jestli to za to stojí. U nas prošel překapávač,kapsle,nějaký automat levný,ale to byly dárky od prodejců. Tak se necháme překvapit. Upraveno 9. únor uživatelem Milan+ RichVa, OK406, Charlie 1 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Milan+ Odesláno 9. únor Odesláno 9. únor Tak jsem se nechal od maminy ukecat,že je zvyklá z práce a aby se furt nebrouzdalo na kávu dolů k mládeži,tak nam tu přistál ten samý. Včera jsem ho byl vyzvednou v boxu. RichVa, Péťa a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.